אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ראש שירותי הבריאות: "90 יישובים במגמת החמרה" צילום מסך: לע"מ

דיווח שוטף

ראש שירותי הבריאות: "90 יישובים במגמת החמרה"

ד"ר אלרעי-פרייס: "הנתונים מדאיגים, זו תחילתו של הגל השלישי"; לפי הלמ"ס, בחודש אוקטובר נפטרו בישראל 4,564 בני אדם, וכ-950 (כ-20%) מהם נמנים עם הנפטרים מסיבוכי מחלת הקורונה; בכיר במשרד הבריאות: חיסונים ראשונים לקורונה יגיעו לארץ תוך שבועות

01.12.2020, 20:12 | כלכליסט ו-ynet

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

נדבקים לפי יישובים

נדבקים

20:00 - תמותה עודפת: כ-20% מהנפטרים בישראל באוקטובר - מקורונה

 

בחודש אוקטובר האחרון נפטרו בישראל 4,564 בני אדם, וכ-950 (כ-20%) מהם נמנים עם הנפטרים מסיבוכי מחלת הקורונה. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מספר הנפטרים באוקטובר השנה גבוה ב-26.6% לעומת מספרם (3,604) בחודש זה בשנה שעברה.

מאז פרוץ המגפה נפטרו 2,877 ישראלים מקורונה. ב-8 באוקטובר נרשם השיא - אז נפטרו 47 חולי קורונה ביממה אחת. ב-1 וגם ב-11 באוקטובר נפטרו בכל אחד מהימים 46 חולי קורונה.

מנתוני הלמ"ס עולה עוד כי מספר הנפטרים באוקטובר היה קרוב לזה של חודש ינואר - החודש שבו נפטרים הכי הרבה ישראלים בשל מחלות החורף. בינואר השנה נפטרו 4,584 ישראלים – 20 יותר מאשר באוקטובר. עם זאת, נתוני הלמ"ס לגבי אוקטובר עדיין מתעדכנים וייתכן שמספר הנפטרים יתקרב לזה של ינואר ואולי אפילו יעבור אותו. 

 

18:30 - ד"ר אלרעי-פרייס: "90 יישובים במדינת ישראל נמצאים במגמת החמרה"

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, מקיימת הערב (יום ג') תדרוך לעיתונאים ברקע שיעורי התחלואה הנוכחיים בקורונה בישראל, שלפיהם לראשונה מאז 16 באוקטובר עומד רף המאומתים היומי על יותר מ-1,200 בני אדם: מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר עלה כי אתמול אובחנו 1,227 בני אדם כחיוביים לנגיף.

 

ד"ר אלרעי-פרייס פתחה את דבריה: "היום, לראשונה זה למעלה מחודש, עברנו את רף 1,200 המאומתים ביום. כשאנחנו מסתכלים בגרף שבועי על כמות המאומתים, אז גם בממוצע שבועי של שישה ימים - כמות המאומתים היומית השבועית כבר עולה ל-982". היא אמרה עוד: "לא הייתי בונה על החיסון. את החורף הקרוב נעביר כשרוב מדינת ישראל לא מחוסנת".

 

לדבריה, מוקדי התחלואה העיקריים הם בעיקר במגזר הערבי: "כ-40% מהתחלואה היא במגזר הערבי ו-9% במגזר החרדי". ד"ר אלרעי-פרייס הביאה כדוגמה ערים כמו באר שבע ורמת גן: "אנחנו עוקבים מקרוב אחר המגזר הכללי. יש 90 יישובים במדינת ישראל שמשנים מגמה. זה היפוך המגמה שממנו אנו חוששים".

 

"אנחנו לא יודעים את ההשפעות של הפתיחות שנעשו",הוסיפה ד"ר אלרעי-פרייס. "לא את ההשפעות של כל הפתיחות של המסחר ובטח שלא של פתיחת כיתות ה'-ו'. אנחנו צפויים לראות עלייה במקדם ההדבקה ובמספר המאומתים". לדבריה, "90 יישובים במדינת ישראל נמצאים במגמת החמרה".

 

 

ד"ר אלרעי-פרייס, צילום מסך: לע"מ ד"ר אלרעי-פרייס | צילום מסך: לע"מ ד"ר אלרעי-פרייס, צילום מסך: לע"מ

13:50 - מנהיג חמאס בעזה נדבק בקורונה

מנהיג חמאס ברצועת עזה יחיא סינוואר, בן 58, נדבק בנגיף הקורונה ונמצא בבידוד. בהודעה רשמית מטעמו של חמאס נמסר כי מצבו הבריאותי של סינוואר טוב, והוא ממשיך בעבודתו כרגיל. סינוואר עבר בדיקת קורונה אחרי שהופיעו אצלו תסמינים מחשידים.

יחיא סינוואר, צילום: אי פי איי יחיא סינוואר | צילום: אי פי איי יחיא סינוואר, צילום: אי פי איי

סינוואר הורשע ב-1989 ברצח פלסטינים שחשד בהם כי שיתפו פעולה עם ישראל, ונידון לחמישה מאסרי עולם. בשנת 2008, בעת שהיה בכלא הישראלי, עבר ניתוח להסרת גידול במוח. הוא שוחרר שלוש שנים אחר כך במסגרת עסקת שליט ובתחילת 2017 נבחר למחליפו של איסמעיל הנייה כמנהיג חמאס בעזה.

13:45 - בכיר משרד הבריאות: חיסונים ראשונים לקורונה יגיעו לארץ תוך שבועות

 

ראש צוות חיסוני הקורונה במשרד הבריאות, ד"ר אורי פיינשטיין, אמר כי לפי ההערכות תוך כמה שבועות יגיעו חיסונים נגד קורונה בכמות לא גדולה. בהמשך, לדבריו, יצטברו יותר ויותר מנות כך שיתאפשר לחסן את כל מי שיבחר בכך.

חיסון קורונה, צילום: איי אף פי חיסון קורונה | צילום: איי אף פי חיסון קורונה, צילום: איי אף פי

 

בדיון שנערך היום (שלישי) בוועדה לענייני ביקורת המדינה בנושא החיסונים אמר פיינשטיין שחיסון שלא יקבל אישור ממנהל התרופות והמזון האמריקני (FDA) לא יינתן בארץ - תוך רמיזה לחיסון הרוסי. "אנחנו נעזרים ונסמכים בעיקר על הרשויות הרגולטוריות הכבדות יותר שאיתן יש לנו מערכת יחסים מתמשכת", אמר פיינשטיין.

 

על החיסונים שיגיעו לארץ אמר ראש צוות החיסונים כי "לכל אחד מהחיסונים ולאלה מהם שיש מנה שנייה וזה רוב החיסונים, המנה השנייה ניתנת במועד אחר וכל מטופל צריך לדעת איזו מנה הוא קיבל".

 

בדיון השתתף גם פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל בית החולים הדסה, שאמר כי לחיסון הישראלי שנמצא כעת בשלב הניסויים על בני אדם לא נמצאו עד כה תופעות לוואי. "אני מקווה שבהמשך שלו נראה גם יעילות טובה", אמר רוטשטיין. יואב גל, נציג משרד הביטחון אמר כי עלות פיתוח החיסון של המכון הביולוגי עומדת על כחצי מיליארד דולר. "התקציב לא היה שיקול מרכזי מכיוון שבכל תקופה של סגר בשבוע עולה הרבה יותר מכל הפיתוח", אמר.

 

11:05 - הפרויקטור: "אנחנו במצב חירום, יש תחושה בציבור שהקורונה הלכה"

נתוני הקורונה מראים כי מספר המאומתים היומי היה הגבוה ביותר זה חודש וחצי - והפרויקטור החדש מזהיר כי ישראל "במצב חירום". ראש "מגן ישראל", פרופ' נחמן אש, אמר הבוקר בתום הערכת המצב היומית של משרד הבריאות כי "יש עלייה בתחלואה יחד עם תחושה בציבור שהקורונה הלכה".

"אנחנו במצב חירום", הוסיף פרופ' אש. "נתכנס לחשוב מה הצעדים המיידיים שצריך לעשות כהמלצה לקבינט. בינתיים נמשיך את הצעדים האינטנסיביים סביב החקירות, הבדיקות, הבידודים".

פרופ פרופ' נחמן אש | צילום: טל שחר פרופ

דברי אש באים בצל השיא במספר הנדבקים היומי זה חודש וחצי - 1,227 נדבקים חדשים ביום, מתוך כ-56 אלף בדיקות. לפי נתוני משרד הבריאות מהבוקר, מספר החולים המאושפזים בבתי החולים במצב קשה עומד על 264, בהם 99 שמחוברים למכונת הנשמה. מפרוץ המגפה נפטרו 2,865 בני אדם ובמספר זה לא חל שינוי מאז אמש. שיעור הבדיקות החיוביות עמד על 2.2%. ללא בדיקות סקר (בדיקות שמתבצעות בין היתר בבתי אבות, במוסדות דיור מוגן ובבתי ספר), עמד שיעור הבדיקות החיוביות על 2.7%. 

 

בדו"ח אמ"ן שפורסם הבוקר נכתב כי מומחים ומנהיגים בעולם מזהירים מהתפרצויות שעלולות להתרחש בשל הסרת מגבלות ובשל שאננות ציבורית, על רקע ההתקדמות בפיתוח החיסונים לקורונה וההיערכות לתחילת הפצתם. "בנסיבות אלה, פירוש ההתקדמות בחיסון כסיבה להסרה מהירה של ההגבלות והקפדה מועטה על כללי ההתגוננות האישית יובילו לגל תחלואה נוסף או להארכה של הסגרים הקיימים למשך חודשים רבים", נכתב בדו"ח.

 

10:50 - כ-100 אלף איש שילמו את דוחות הקורונה

לאחר שבשבוע האחרון שילמו כ-4,500 אזרחים את הקנסות שהוטלו עליהם בסך כולל של כ 2.4 מיליון שקל, נחצה קו 100,000 הדוחות ששולמו – כך מדווח המרכז לגביית קנסות ברשות האכיפה והגבייה אשר גובה את קנסות הקורונה שמטילה המשטרה. המרכז מדווח כי בשבוע האחרון ניתנו כ-11 אלף דוחות קורונה לאזרחים בערך של כ-8 מיליון שקל.

פקח מחלק דוחות, צילום: אלכס קולומויסקי פקח מחלק דוחות | צילום: אלכס קולומויסקי פקח מחלק דוחות, צילום: אלכס קולומויסקי

בחודש האחרון הממוצע השבועי עמד על כ-11 אלף קנסות קורונה בשבוע. מנהל המרכז לגביית קנסות, דורון תשתית, מסר שכ-88 אלף אזרחים לא שילמו במועד את הקנסות שהוטלו עליהם, והמרכז החל לנקוט בפעולות גבייה ובכלל זה עיקול חשבונות הבנק. מתחילת משבר הקורונה חולקו מעל לכ-376 אלף קנסות. לחלק ניכר מהקנסות שניתנו יש פרק זמן לתשלום של 90 יום ממועד קבלת הקנס. אם הקנס לא מושלם בתוך 90 יום ייאלץ מקבל הקנס לשלם תוספת פיגורים בגובה של 50%.

לדברי מנהל המרכז "רבים מהם פונים אלינו בבקשות לבטל את הפיגורים שנצברו בתיקים ואנו מסייעים להם בהתאם לחוק. לחלקם אנו מוחקים את כל הפיגורים מכוון שהמצב הכלכלי שלהם קשה ולאחרים משתדלים לסייע בפריסה. ועדיין צריך לזכור שאת הקנסות יש לשלם במועד". (ליטל דוברוביצקי)

נדבקים חדשים בכל יום

08:00 - לראשונה מאמצע אוקטובר: יותר מ-1,200 מאומתים ביום

מספר הנדבקים בקורונה ממשיך לעלות: לראשונה מאז 16 באוקטובר רף המאומתים היומי היה גבוה מ-1,200. סגן שר הבריאות יואב קיש אמר הבוקר (יום ג') ל-ynet כי מספרם הגיע אתמול ל-1,227.

אמש אישר קבינט הקורונה תיקון לפיילוט פתיחת הקניונים, לפיו פחות לקוחות יורשו להיכנס למרכזי הקניות הסגורים. התפוסה המרבית בשטח הקניון תשתנה מאדם אחד ל-7 מ"ר לאדם אחד ל-15 מ"ר.

ביה"ח איכילוב, צילום: רויטרס ביה"ח איכילוב | צילום: רויטרס ביה"ח איכילוב, צילום: רויטרס

בנוסף קבעו השרים כי בחנויות ששטחן עולה על 150 מ"ר, התפוסה המרבית תהיה ביחס של אדם ל-15 מ"ר וללא קביעת מספר מרבי של לקוחות בחנות. התיקון כלל גם כי חישוב השטח לא יכלול את השטחים שהפעלתם אסורה כמו אולמות קולנוע.

כל זאת, בעקבות הנהירה לקניונים עם פתיחתם במסגרת הפיילוט ביום שישי האחרון. לאחר התמונות שנראו אז הנחה שר הבריאות יולי אדלשטיין את מנכ"ל משרדו פרופ' חזי לוי ואת פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש לקיים דיון מקצועי כבר במוצאי השבת על מתווה הקניונים, ובעקבות אותו דיון הוחלט על הפחתת מספר הנכנסים לקניונים.

תגיות