אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תומך בכובשים: המאבק נגד הריסת גן הכובשים עולה שלב צילום: מטה המאבק להצלת גן הכובשים

תומך בכובשים: המאבק נגד הריסת גן הכובשים עולה שלב

חתן פרס ישראל דני קרוון הצטרף למאבק נגד הריסת גן הכובשים בתל אביב, שאותו תכנן אביו

02.12.2020, 08:08 | רעות ברנע

"יש לי כבוד גדול לעצים", אומר האמן דני קרוון, שבימים אלה לוקח חלק בפעילות המחאה שהתארגנה נגד התוכנית להרוס את גן הכובשים בתל אביב. אביו של קרוון, אברהם קרוון, היה אדריכל העיר תל אביב שתכנן את הגן שנחנך ב־1957 בין מסוף כרמלית, נווה צדק וחוף הים, ועד היום משמש כנקודה הירוקה המשמעותית היחידה באזור. אך לא בטוח שכך תישאר.

במסגרת התוכנית של נת”ע, חברת נתיבי תחבורה עירוניים, הגן אמור להיהרס כאשר יתחילו העבודות לבניית תחנות קו 2 של המטרו. יום שישי הקרוב (4 בדצמבר) הוא היום האחרון להגיש התנגדויות לתוכנית, מה שהוביל בתחילת ספטמבר קבוצה של תושבי אזור כרם התימנים, כרם ישראל ונווה צדק להקים מטה מאבק שמטרתו לשנות את התוכנית. "תוכנית המטרו פוגעת בכל מקום שבו היא נוגעת", אומרת עו"ד דנה סנדר ממטה המאבק של התושבים. “היא עוברת באזור הכי צפוף של גוש דן והבנייה תתחיל רק בעוד 15-10 שנה, ובכלל לא בטוח שבעוד 20 שנה מטרו זה מה שנצטרך בעולם שמשתנה מבחינה תחבורתית".

גן הכובשים תל אביב, ריאה ירוקה , צילום: מטה המאבק להצלת גן הכובשים גן הכובשים תל אביב, ריאה ירוקה | צילום: מטה המאבק להצלת גן הכובשים גן הכובשים תל אביב, ריאה ירוקה , צילום: מטה המאבק להצלת גן הכובשים

התושבים פועלים למנוע את רוע הגזירה בכמה מישורים: הם פתחו קבוצת פייסבוק בשם "מצילים את גן הכובשים", ארגנו אירועי הפנינג בגן, גייסו כספים לטובת המשך המאבק וגם את דני קרוון, חתן פרס ישראל. "אני שותף למאבק גם בזכות אבא שלי אבל גם בזכות הרגישות שלי לטבע ולסביבה", הוא אומר, "כשאבא שלי תכנן את הגן, כבר הייתי יחסית מבוגר אז לא ביליתי שם כילד, אבל כן ביקרתי בו לא פעם ואני חושב שזו תהיה שערורייה אם יפגעו בו. בכל העולם הופכים גנים לנכסי תרבות לאומית, אצלנו נותנים כבוד רק למי שנותן כסף". במקביל פועלים התושבים במישור הפרוצדורלי והגישו התנגדות רשמית. "יש לנו מומחה תחבורה ומתכננת ערים שיושבים על תכנון חלופות לתחנה המתוכננת בגן", אומרת סנדר.

בשבוע שעבר הודיע משרד החקלאות כי דחה תוכנית לכריתת עצים בגן. "מה שאנחנו מבינים זה שפקיד היערות מתנגד רק לכריתת עצים לצורך הקמת שטח התארגנות זמני, אבל לא מתנגד לכריתת עצים לצורך הקמת פיר התחנה עצמה" מסבירים אנשי מטה המאבק. "ובנוסף ככל שידוע לנו, התוכנית עדיין מופקדת כמו שהיא, ונת”ע ומינהל התכנון בשלהם".

האמן והפסל דני קרוון, צילום: שאול גולן האמן והפסל דני קרוון | צילום: שאול גולן האמן והפסל דני קרוון, צילום: שאול גולן

מנת”ע נמסר בתגובה: “מיקום שטח התארגנות בסביבת גן הכובשים הכרחי כדי להקים את תחנת המטרו העתידית במקום, בפרויקט שהוגדר כ’לאומי’. סוגיית העצים בפארק נידונה מול פקיד היערות והעירייה, ואישור סופי לשטח ההתארגנות יובא לאישור הוועדה לתכנון. נת”ע תפעל לשקם את אתר ההתארגנות עם סיום העבודות”.

מעיריית תל אביב נמסר: “העירייה רואה חשיבות רבה בשימוש בגן ובשימור עצים ותיקים בו. טרם הפקדת התוכנית ביקשה העירייה מנת”ע ומהוועדה לתשתיות לאומיות לצמצם את שטח ההתארגנות במקום. העירייה אף תגיש בימים הקרובים השגה המבקשת לצמצם משמעותית את גודל שטח ההתארגנות שנת”ע מבקשת ואת חדירתו לשטח גן הכובשים”.

תגיות