אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אישום נגד ויקטורי: ביצעה כ-170 עבירות של פגיעה בזכויות עובדים צילום: יאיר שגיא

אישום נגד ויקטורי: ביצעה כ-170 עבירות של פגיעה בזכויות עובדים

משרד העבודה והרווחה מאשים את רשת המרכולים, בין היתר, באי תשלום תוספת שכר על שעות נוספות ובגבייה אסורה של פיקדון על מדים. ויקטורי: "הרשת פועלת תמיד על פי חוק"

03.12.2020, 07:11 | שחר אילן

משרד העבודה והרווחה הגיש כתב אישום נגד רשת המרכולים ויקטורי ומנהלי אברהם ואייל רביד בשל כ־170 עבירות של פגיעה בזכויות עובדים: אי תשלום תוספת שכר עבור שעות נוספות וניכוי שכר אסור כפיקדון על מדים של הרשת. זהו כתב אישום שני נגד הרשת, לאחר שלפני כשנה הוגש נגדה כתב אישום על ניכויים שבוצעו משכר עובדים בניגוד לחוק הגנת השכר.

על פי כתב האישום, התגלו כ־150 מקרים של אי תשלום שעות נוספות לעשרות עובדים בתפקידים שונים בניגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה. הנאשמים ביצעו את העבירות במשך תקופה ארוכה ולטענת משרד העבודה והרווחה נראה כי מדובר בשיטה. הפערים בין השכר ששולם לשכר המגיע מצטברים לסכומים משמעותיים.

קראו עוד בכלכליסט

אייל רביד. "הרשת פועלת תמיד על פי חוק", צילום: אבי רוקח אייל רביד. "הרשת פועלת תמיד על פי חוק" | צילום: אבי רוקח אייל רביד. "הרשת פועלת תמיד על פי חוק", צילום: אבי רוקח

בנוסף לכך החברה גבתה תשלום מ־14 עובדים כבטוחה בעבור אספקת ביגוד לעבודתם במרכולים. חוק איסור קבלת ביטחונות מעובד אוסר על מעסיקים לגבות פיקדון כתנאי לקבלת עובד. מנהלי החברה נאשמים בהפרת חובת הפיקוח.

כתב קודם הוגש נגד החברה לפני כשנה על ניכוי סכומי כסף מעובדים בניגוד לחוק הגנת השכר. הניכוי הסתכם לעתים בכמה מאות שקלים בחודש לעובד, ובעקבות קיזוזים אלו שכר העובדים לא הגיע אפילו לשכר המינימום כנדרש בחוק.

מנהל האגף לאכיפה פלילית במינהל הסדרה ואכיפה במשרד העבודה והרווחה איל אסף: "מדובר בעבירות שמטרתן להשיא למעסיקים רווח כלכלי על חשבון העובדים, תוך פגיעה ממשית בזכויות עובדים, בשכרם ובתנאי עבודתם. הפגיעה חמורה אף יותר כשהעובדים משויכים לאוכלוסיות מוחלשות בעלי כוח מיקוח נמוך".

התובעת הראשית במשרד העבודה והרווחה, עו"ד גלי לוי: "מדובר בעבירות שבוצעו בהיקף נרחב, והמעשים המתוארים בכתב האישום מציירים תמונה עגומה. בכוונתנו לבקש כי תושת על הנאשמים ענישה משמעותית ומרתיעה ההולמת את נסיבות המקרה".

סניף של ויקטורי. פעם שנייה שמוגש כתב אישום נגד הרשת, צילום: יאיר שגיא סניף של ויקטורי. פעם שנייה שמוגש כתב אישום נגד הרשת | צילום: יאיר שגיא סניף של ויקטורי. פעם שנייה שמוגש כתב אישום נגד הרשת, צילום: יאיר שגיא

בשבוע שעבר פרסם "כלכליסט" נתונים שלפיהם חברות קבלן מונעות מהעובדים תשלומי שעות נוספות עבור ימי ו' בהיקף של כ־100 מיליון שקל בשנה. כך עלה מבדיקה שערכה מחלקת בקרת שכר בפאהן קנה ניהול בקרה. לפי הבדיקה, ההתעלמות מהחובה לשלם על שעות נוספות מקיפה רווחת בלפחות חצי מחברות הקבלן במשק.

החוק קובע שעובד שביצע 42 שעות בשבוע יקבל שכר שעות נוספות (125%-150%) על כל שעה נוספת. אולם מבדיקה של פאהן קנה ניהול בקרה עולה כי בלא מעט מקרים עובדים שמגיעים לרף ה־42 שעות ביום ה', השעות ביום ו' משולמות להם בתעריף 100%.

מוויקטורי נמסר בתגובה: "הרשת פועלת תמיד על פי חוק ואת תגובתנו לתביעה נמסור בבית המשפט".

תגיות