אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות היציאה מהסגר - שיעור האבטלה עומד על 14.6% צילום: מוטי קמחי

למרות היציאה מהסגר - שיעור האבטלה עומד על 14.6%

שיעור האבטלה בהגדרה המורחבת של הלמ"ס ירד אמנם מרמה של 18% במחצית השנייה של אוקטובר - אך הוא עדיין גבוה משמעותית מ-11.5% בתחילת ספטמבר, לפני הסגר השני

07.12.2020, 13:00 | שחר אילן

שיעור האבטלה לפי ההגדרה המורחבת של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) ירד במחצית הראשונה של נובמבר ל-14.6% שהם 603 אלף איש. זו ירידה של 8% לעומת 22.7% שהם 938 אלף איש במחצית הראשונה של אוקטובר בתקופת הסגר. כך עולה מנתוני האבטלה למחצית הראשונה של נובמבר שמפרסמת היום (ב') הלמ"ס, על סמך תוצאות סקר כוח האדם.

קראו עוד בכלכליסט

כמו כן, זו ירידה של כ-3.5% לעומת 18% במחצית השנייה של אוקטובר, כשהחלה פתיחת המשק. שיעור האבטלה עדיין עולה משמעותית על שיעור האבטלה בתחילת ספטמבר - כלומר בתקופה שבין הסגרים - שעמד על 11.5% וגם הוא גבוה מאוד. שיעור האבטלה בישראל לפני משבר הקורונה נע בין 3%-4%.

שירות התעסוקה, צילום: אורי דוידוביץ שירות התעסוקה | צילום: אורי דוידוביץ' שירות התעסוקה, צילום: אורי דוידוביץ

הלמ"ס מפרסמת שלושה נתוני אבטלה חצי חודשיים:

אחוז הבלתי מועסקים (מובטלים בהגדרה הקלסית - אנשים ללא מקום עבודה שמחפשים עבודה) עמד במחצית הראשונה של נובמבר על 5.1%. זאת, לעומת 4.8% במחצית השנייה של אוקטובר ו-5.1% במחצית הראשונה של אוקטובר. התנודות בנתון זה בנתונים החצי-חודשיים גבוהות ובלתי מוסברות ולכן ספק אם כדאי להתייחס אליהן בניתוח של מספר האנשים שאין להם מקום עבודה.

אחוז הבלתי מועסקים פלוס הנעדרים כל שבוע הסקר מעבודתם ירד מ-15.8% במחצית השנייה של אוקטובר ל-12.6% במחצית הראשונה של נובמבר. ההגדרה של נעדרים בכל שבוע הסקר מעבודתם, אמורה לאתר את הנמצאים בחופשה ללא תשלום. הבלתי מועסקים פלוס הנעדרים כל השבוע זה הנתון המצמצם באמצעותו מודד משרד האוצר את האבטלה. כשהנתון יגיע ל-10%, יירד גובה דמי האבטלה ל-90%. עם זאת, ספק אם הדבר יקרה עד שייפתחו ענפי המסעדות והתיירות.

הנתון המרחיב של הלמ"ס כולל את הבלתי מועסקים, אנשים שנעדרו כל השבוע מעבודתם וכן אנשים שאיבדו את מקום עבודתם בתקופת הקורונה ואינם מחפשים עבודה. כאמור, נתון זה ירד מ-18% ל-14.6%. משירות התעסוקה נמסר לשאלת "כלכליסט" כי רשומים אצלו 877 אלף דורשי עבודה, כלומר שוב נוצר פער משמעותי בין נתוני הלמ"ס לנתוני השירות, שעומד על 274 אלף. מתוך דורשי העבודה, 589 אלף הם תובעי דמי אבטלה, 110 אלף הם תובעי הבטחת הכנסה ו-178 אלף מחפשי עבודה שאינם תובעים קצבאות. מאלה שאינם תובעים קצבאות, חלק עובדים בחלקיות משרה ומחפשים שדרוג, חלק היו עצמאיים, וחלקם הם אנשים שלא עומדים בתנאי הזכאות של הביטוח הלאומי.

תגיות