אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ניגוד עניינים ידוע מראש: כפל הכובעים של איש ש"ס שמונה לדירקטור באל על צילום: שאול גולן

ניגוד עניינים ידוע מראש: כפל הכובעים של איש ש"ס שמונה לדירקטור באל על

לכלכליסט נודע כי גבי מימון, יו"ר ועדת הגבולות במרכז, נדרש לעדכן את הסדר ניגוד העניינים שלו. הסיבה: הוועדה עוסקת בין היתר במחלוקות בין רשויות מקומיות הסמוכות לנמל התעופה

08.12.2020, 07:08 | עמיר קורץ

כפל הכובעים של גבי מימון, איש ש"ס, מעלה תהיות בנוגע למינויו לפני כשלושה שבועות לדירקטור באל על. מימון שכיהן בעבר כמנכ"ל משרד הפנים ומשרד התמ"ת תחת יו"ר ש"ס דאז אלי ישי, מכהן כיו"ר הוועדה הגאוגרפית לחקירת גבולות של משרד הפנים באזור המרכז ותל אביב, כמינוי של שר הפנים אריה דרעי.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי גורם במגזר הציבורי כהונתו של מימון כיו"ר ועדת הגבולות מעלה חשש לניגוד עניינים בשל תחומי עיסוקה של הוועדה. זאת בשל העובדה שלאל על ישנן אי־הסכמות על בסיס קבוע מול רשויות מקומיות הסמוכות לנתב"ג, שהוא בסיס פעילותה המרכזי ובנושאים נוספים שנידונים בין היתר בוועדה שבראשה עומד מימון.

גבי מימון. בין ועדת הגבולות לדירקטוריון של אל על, צילום: שאול גולן גבי מימון. בין ועדת הגבולות לדירקטוריון של אל על | צילום: שאול גולן גבי מימון. בין ועדת הגבולות לדירקטוריון של אל על, צילום: שאול גולן

אל שולחן הוועדה מגיעות בין השאר מחלוקות בין רשויות מקומיות בנוגע לחלוקת דמי הארנונה שצריכה לשלם לכל אחת מהן רשות שדות התעופה ולגבי נתיבי התעופה של המטוסים הממריאים ונוחתים בנתב"ג, נושא בעל השפעה על שווי הקרקעות באזור.

אינטרס מנוגד בגבולות

"המינוי של מימון לדירקטור באל על עלול ליצור מתח בין שני תפקידיו לאור האינטרסים המנוגדים לפעמים של אל על ושל הרשויות המקומיות שעניינן נקבע בוועדת חקירת הגבולות", אומר גורם במערכת הציבורית.

מימון הצהיר עם מינויו באל על כי "תפקידיי או עיסוקיי האחרים אינם יוצרים או עלולים ליצור ניגוד עניינים עם תפקידי כדירקטור בחברה".

משרד הפנים, כך נודע ל"כלכליסט", בחן גם כן את כפל הכובעים של מימון, והחליט לעדכן את הסכם ניגוד העניינים שלו. "יו"ר הוועדה הגיאוגרפית מרכז עדכן בימים האחרונים את משרד הפנים בדבר מינויו כדירקטור בחברת אל על", נמסר ממשרד הפנים. "לאחר בחינת הנושא ובכפוף לתיקון והתאמות שיידרשו בהסדר למניעת ניגוד עניינים שעליו חתם יו"ר הוועדה כשמונה לתפקיד זה, לא נמצא כי יש מניעה בכך שימשיך בכהונתו".

מימון (59), הוא רואה חשבון, בעל תואר ראשון בכלכלה, חשבונאות ומשפטים. הוא כיהן בעבר כחבר מועצת העיר באר שבע מטעם ש"ס, וב־2006 מונה למנכ"ל משרד התמ"ת כאיש אמונו של השר אלי ישי, אשר לו הוא ייעץ קודם לכן.

בשנת 2009 כשאלי ישי מונה לשר הפנים, היא מינה את מימון למנכ"ל המשרד ויו"ר המועצה הארצית לתכנון ובנייה, עד שבתחילת 2011 הוא נאלץ להתפטר בשל הסתבכות פלילית. מימון נעצר באוקטובר 2010 על ידי המשטרה כאחד מ־15 חשודים בפרשת מרמה כלפי מינהל מקרקעי ישראל. המשטרה המליצה להעמידו לדין, ובשנת 2013 הפרקליטות אף זימנה אותו לשימוע בטרם החלטה על הגשת כתב אישום. אולם, לאחר השימוע בו יוצג בידי משרד עורכי הדין גדעון פישר, הוחלט לבסוף לסגור את התיק נגדו מחוסר ראיות.

קשר לנין של הבאבא סאלי

בעלי השליטה החדשים באל על, משפחת רוזנברג החרדית־אמריקאית, מנהלת את עסקיה בארץ, לדברי מכרים, באמצעות אנשי אמונם — אברהם פופקו ועמיקם בן צבי, שמונה לסגן יו"ר דירקטוריון אל על. המשפחה נחשבת לחסידה של הרב פנחס אבו־חצירה מבאר שבע המזוהה עם ש"ס, נינו של הבאבא סאלי. נראה כעת כי מינויו של מימון מחזק עוד יותר את הזיהוי של החברה עם ש"ס.

בן צבי אומר ל"כלכליסט" כי "אין שום קשר בין התפקיד של מימון בוועדת הגבולות למינויו באל על, ואפילו לא ידעתי מזה. ראינו הרבה מועמדים לדירקטוריון והחלטנו לקחת אותו לאחר שמצאנו אותו ראוי והמלצנו עליו לבעל השליטה, שמקשיב לדעתי. אין שום קשר בין המינוי שלו לש"ס, לדרעי או לרב אבו־חצירה שהפרסומים שהוא ייעץ לרוזנברג זה קשקוש. לא צריך לחפש את הדברים שכאילו צורמים לאוזן של כל מיני אנשים, בעיקר מצפון תל אביב". 

תגיות