אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמן־אלדובי מתמזגת להפניקס לפי שווי של 275 מיליון שקל צילומים: אוראל כהן, פביאן קולדורף

בלעדי לכלכליסט

הלמן־אלדובי מתמזגת להפניקס לפי שווי של 275 מיליון שקל

בית ההשקעות אי.בי.אי, המחזיק ב-33% מהלמן־אלדובי, ירשום רווח הון של למעלה מ-40 מיליון שקל; 70% מהעובדים יישארו בחברה לתקופה של שנה לפחות; היו"ר והמנכ"ל יקבלו 2.25 מיליון שקל תמורת ייעוץ, לתקופה של שנתיים וחצי

08.12.2020, 07:25 | גולן חזני ועירית אבישר

25 שנים לאחר הקמתו צפוי בית ההשקעות הלמן־אלדובי להיעלם בקרוב, ולהתמזג לתוך חברת הביטוח הפניקס שתרכוש אותו לפי שווי של 275 מיליון שקל - הגבוה ב-17% משווי השוק הנוכחי של בית ההשקעות. המיזוג צפוי להיות מושלם תוך שישה חודשים.

קראו עוד בכלכליסט

לפי ההסכם, 70% מעובדי בית ההשקעות ימשיכו בעבדותם לתקופה של שנה לפחות, וכן יישמרו התנאים לעמיתים בנושאים שונים, לרבות דמי הניהול. נכון לסוף שנת 2019 העסיק בית ההשקעות 276 עובדים.
 
עוד סוכם, כי היו"ר אורי אלדובי והמנכ"ל רמי דרור יוגדרו כיועצים לתקופה של שנתיים וחצי, ויקבלו בתמורה שכר של 75 אלף שקל בחודש כל אחד - כלומר, 2.25 מיליון שקל סה"כ לכל אחד מהם. השניים מתחייבים בתמורה שלא להתחרות בתחום הגמל והפנסיה לתקופה של 5 שנים.
 

הפניקס התעניינה ברכישת פעילות הגמל של בית ההשקעות כבר לפני שנה, אולם המגעים הופסקו בעקבות פרוץ משבר הקורונה. ביולי האחרון סוגיית מכירת הלמן אלדובי שוב חזרה לכותרת כאשר בית ההשקעות אלטשולר שחם הציע לרכוש אותו לפי שווי של 230 מיליון שקל, ובהלמן אלדובי אמרו כי יש להם הצעה נוספת לרכישה מקרן השקעות בריטית.

 

לפני מספר שבועות החליטו בפניקס לשוב למירוץ, לאחר שראו שבית ההשקעות צלח בסך הכל בצורה חיובית את משבר הקורונה. בשבוע שעבר הודיע אלטשולר שחם כי הוא פורש מהמירוץ, לאחר שראה שהצעת הפניקס גבוהה יותר.

 

בשבוע שעבר הציגה הפניקס, שבשליטת הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, תוכנית אסטרטגית עם יעדים שאפתניים לשנים הקרובות, כאשר אחד מהם עסק בצמיחה בפעילות הגמל והפנסיה, בה היא מנהלת כיום 65 מיליארד שקל.

 

הלמן אלדובי מנהלת נכסים בהיקף של 70 מיליארד שקל, אלא שקרוב ל-42 מיליארד שקל מתוכם נכללים בקרן הפנסיה של עובדי חברת חשמל, שדמי הניהול בה אפסיים. בית ההקשעות הפך לחברה ציבורית כשנכנס לתוך שלד בורסאי לפני ארבע שנים. מאז הפיכת החברה לציבורית היא לא הסבה נחת למשקיעיה - מנייתה דשדשה והיא לא חילקה דיבידנד לבעלי המניות. הצעתה של אלטשולר שחם לרכוש אותה בשווי כפול משווי השוק שלה, הקפיצה את מנייתה. אמנם החברה נמכרת כרגע במחיר הגבוה ב-85% לעומת המחיר בו נכנסה לבורסה, אך שווי זה נובע מכך שישנה סינרגיה משמעותית במיזוג, שתהפוך את הפעילות הזו לרווחית למדי לפניקס.

 

בית ההשקעות הלמן אלדובי נשלט על ידי לא מעט בעלי מניות, להם היו אינטרסים שונים, ולא כולם רצו שבית ההשקעות יימכר ויחדל לעבוד כגוף עצמאי. אלא, שהמחיר הגבוה שהוצע לעומת שווי השוק של בית ההשקעות טרום המגעים, הכריע את הכף.

 

בעלת השליטה היא הלמן־אלדובי פיננסים (48.2%), גוף המוחזק על ידי המייסדים אורי אלדובי ורוני הלמן (25%), פיטר פרידמן (25%) ומשפחת יזרעאל ואייזק סיטון, הבעלים של הדס ארזים (45%); בעלי השליטה יקבלו מהעסקה 132 מיליון שקל. לא מדובר באקזיט מזהיר במיוחד, שכן לאורך השנים בוצעו השקעות ורכישות של נכסים לבית ההשקעות (קופ"ג של בנק יהב ושל מרכנתיל).

 

בנוסף לכך, בית ההשקעות אי.בי.אי מחזיק ב-33% מהלמן-אלדובי בעקבות מיזוג פעילות הגמל בין שני בתי ההשקעות. בעסקה זו הם יקבלו 92 מיליון שקל, כך שאי.בי.אי הנסחרת בעצמה בבורסה צפויה לרשום רווח הון של 41 מיליון שקל מהעסקה.

תגיות