אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש לענייני משפחה: צד להסכם גישור יכול להתחרט בטרם אושר ההסכם על ידי ביהמ"ש צילום: bigstock

פרסום ראשון

ביהמ"ש לענייני משפחה: צד להסכם גישור יכול להתחרט בטרם אושר ההסכם על ידי ביהמ"ש

שני אחים מסוכסכים חתמו על הסכם גישור, אלא שאח אחד התחרט מספר ימים לאחר מכן וחזר בו מההסכם, אולם לאור העובדה שלא הודיעו לביהמ"ש על החזרה מההסכם ביהמ"ש אישר הסכם הגישור. האח הגיש תביעה לביטול ההסכם וביהמ"ש נעתר לבקשתו. בא כוח האח: "מדובר בבשורה לבעלי דין שחותמים על הסכם גישור ומתחרטים מיד לאחר מכן"

09.12.2020, 17:48 | ליטל דוברוביצקי

בפסק דין ייחודי קובע ביהמ"ש לעניני משפחה במחוז תל אביב כי הסכם שנחתם בין אחים במסגרת הליך גישור, שאושר ע"י ביהמ"ש וקיבל תוקף פס"ד, יבוטל לאחר שהוכח לביהמ"ש שצד אחד חזר בו מן ההסכם מיד לאחר חתימתו וטרם שאושר ההסכם ע"י ביהמ"ש. מדובר בשני אחים מסוכסכים שמנהלים הליכים משפטיים לאורך שנים. האחים התייצבו לישיבת גישור ובה הגיעו להסכמות כוללות וחתמו על הסכם. כעבור 4 ימים חזר בו אחד האחים מההסכמות והבהיר שחש במהלך הגישור ברע והוא חוזר בו מההסכם. למרות זאת, אושר ההסכם ע"י ביהמ"ש כ- 10 ימים לאחר מכן וקיבל תוקף של פסק דין. האח הגיש תביעה לביטול ההסכם וטען באמצעות עוה"ד רועי סידי ואביעד שנון כי עורך דינו הקודם לא הודיע לביהמ"ש על חזרתו מן ההסכם בזמן. מנגד, האחות טענה שמעת שההסכם נחתם, מדובר בחוזה מחייב שלא ניתן לבטלו.

בפסק הדין נקבע כי הסכם גישור שאושר על ידי בית המשפט ובתקופה שבין חתימת ההסכם לאישורו חזר בו צד – ההסכם מבוטל.

השופטת תמר סנונית פורר קבעה כי לשם מתן תוקף סופי ומוחלט להסכם הגישור, לא די בכך שהצדדים חתמו על ההסכם מתוך רצון חופשי ולאחר הבנה של משמעותו של הסכם הגישור, אלא שגם הבקשה למתן תוקף של פסק דין להסכם צריכה להיות בהסכמת הצדדים. שצד להסכם הגישור החליט לחזור בו מהסכמתו, טרם אושר ההסכם על ידי בית המשפט, הוא יכול לעשות כן ולא יינתן להסכם תוקף של פסק דין".

עו"ד רועי סידי , צילום: אוראל כהן עו"ד רועי סידי | צילום: אוראל כהן עו"ד רועי סידי , צילום: אוראל כהן

השופטת סנונית-פורר קבעה כי "יובהר כי ההתרשמות מהתובע ומהתנהלותו הותירה תחושה לא נוחה. הצדדים הגיעו להסכם. שניהם היו מיוצגים. התובע חתם והסכים ולאחר מכן חזר זו. לעומתו חקירתה של הנתבעת הותירה רושם חיובי. אולם התרשמות זו מהצדדים אין בינה לבין ההלכה המשפטית שמובילה למסקנה בלתי נמנעת שדין אישורו של ההסכם להתבטל.... אשר על כן התביעה מתקבלת ואני מורה על ביטול הסכם הגישור".

לדברי עוה"ד רועי סידי ואביעד שנון מסידי עורכי דין, שייצגו בפסק דין זה את האח: "מדובר בבשורה לבעלי דין שחותמים על הסכם גישור ומתחרטים מיד לאחר מכן, כי בכוחם לחזור בהם מההסכם כל עוד הוא לא אושר וקיבל תוקף פס"ד".

תגיות