אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דגם ספינת החלל של SpaceX התפוצץ בנחיתה. צפו צילום: איי אף פי

דגם ספינת החלל של SpaceX התפוצץ בנחיתה. צפו

הדגם, שגובהו כ-50 מטרים, הגיע לגובה של 12.5 ק"מ כמתוכנן, אבל בנחיתה הוא התפוצץ ועלה באש. צפו בניסוי שנערך בטקסס

10.12.2020, 07:17 | ynet

אב טיפוס של ספינת החלל של חברת SpaceX התפוצץ הלילה (יום ה') במהלך הנחיתה בניסוי שנערך בטקסס. אין נפגעים. למרות הנחיתה הלא מוצלחת, כתב מייסד SpaceX אילון מאסק בחשבון הטוויטר שלו: "מאדים, הנה אחנו באים".

ספינת החלל, שאמורה לשאת בני אדם למאדים, שוגרה לגובה של כ-12.5 ק"מ, פי 100 גבוה יותר מהניסויים הקודמים שערכה החברה.

ספינת החלל, שגובה כ-50 מטרים וקוטרה תשעה מטרים, הגיעה כמתוכנן לגובה שאליו הייתה אמורה להגיע בניסוי. בשלב זה חזרה ספינת החלל לקרקע, אך כנראה בשל תקלה הנחיתה לא הייתה רכה ואב הטיפוס התפוצץ ועלה בלהבות. בסך הכול היה דגם ספינת החלל באוויר שש דקות ו-40 שניות.

 

הניסוי עצמו אמור היה להיערך אתמול, אבל בשל תקלה הוא בוטל 1.3 שניות לפני השיגור. הניסוי הלילה היה השמיני במספר של ספינת החלל וגם כמה מהניסויים הראשונים הסתיימו בפיצוץ.

 

על פי התכנון, ספינת החלל של SpaceX אמורה להיות בגובה של כ-120 מטרים. משגר כבד מאוד אמור לשגר אותה לחלל. החזון של מאסק הוא להשתמש במשגרים וגם בחלליות פעמים רבות, על מנת לחסוך בעלויות. לכן, המשגרים של SpaceX שמשגרים אסטרונאוטים וציוד לתחנת החלל הבינלאומית וגם לוויינים נוחתים באופן אנכי והחברה משתמשת בהם לשיגורים נוספים לחלל.

 

המטרה: התיישבות במאדים

 

לא מדובר בתקלה הראשונה, אך בפרויקט שאפתני - יש לא מעט תקלות בדרך להצלחה. בחודש מאי הסתיים ניסוי באב הטיפוס SN4 בפיצוץ גדול. זו לא הייתה התקלה הראשונה של SpaceX במהלך ניסוי בספינת החלל. בנובמבר 2019 פורסם סרטון מניסוי שבחן את יכולת מיכלי הדלק של הדגם הראשון, המכונה Starship Mark 1, לעמוד בתנאי לחץ גבוהים.

 

אילון מאסק, צילום: רויטרס אילון מאסק | צילום: רויטרס אילון מאסק, צילום: רויטרס

 

נאס"א בחרה את ה-Starship של SpaceX לאחד משלושת הפרויקטים, שינסו לפתח חלליות שיביאו בני אדם לירח בשנת 2024.

 

בשנה שעברה פורסם כי לאחר סדרה של טיסות קצרות, אילון מאסק - הבעלים של SpaceX - מקווה שיצליח להביא משימת מטען שתנחת על מאדים ב-2022. לדברי היזם, המטרה שלו היא להקים התיישבות אנושית בכוכב הלכת האדום, והטיסות הראשונות אליו יהיו הניצנים של אותה התיישבות. "ברגע שאתה מגיע לשם, ההזדמנות היא עצומה", אמר אז מאסק. "אנחנו הולכים לעשות את המרב והטוב ביותר כדי להגיע לשם ואז נוודא שישנה סביבה שבה יזמים יוכלו לפרוח".

תגיות