אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Hibob הישראלית גייסה 70 מיליון דולר צילום: רותם להב

חברת Hibob הישראלית גייסה 70 מיליון דולר

חברת טכנולוגיית ה-HR שעומדת מאחורי פלטפורמת ניהול משאבי האנוש "בוב" לא חשפה את שווי החברה אך על פי ההערכות הוא עלה משמעותית מאז הגיוס הקודם שלה ב-2019. עד כה גייסה החברה 124 מיליון דולר

10.12.2020, 14:00 | מאיר אורבך
היי-בוב (Hibob), חברת טכנולוגיית ה-HR שעומדת מאחורי פלטפורמת ניהול משאבי האנוש "בוב", גייסה 70 מיליון דולר בסבב B, בהובלתם של המשקיעים SEEK ו- Israel Growth Partners (IGP). ההשקעה תאפשר לחברה להמשיך את הרחבת פעילותה בעולם, במטרה לפשט את הניהול והתקשורת בין מנהלים לעובדים בחברות צומחות, ולהתאימם לעולם העבודה החדש. החברה לא חשפה את השווי אבל על פי הערכות שווי החברה בגיוס האחרון עלה משמעותית לעומת הקודם ב-2019.

קראו עוד בכלכליסט

מאז היווסדה בסוף 2015 ועד היום, גייסה היי-בוב 124 מיליון דולר. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפו כל המשקיעים מהסבבים הקודמים: Bessemer, Battery, Eight roads, Arbor, Presidio, entrée Capital, Cerca Partners, Perpetual Partners

יחד עם SEEK, חברה ציבורית אוסטרלית של האחים בסט שמשקיעה בטכנולוגיות HR ומתמחה בחברות בשלות בתחום.

"היינו על הרדאר הרבה זמן, דיברו איתנו כל הזמן, גם במהלך הקורונה. בקיץ האחרון קיבלנו הצעה רשמית", אמר ל"כלכליסט" רוני זהבי, מנכ"ל ומייסד היי-בוב. "אנחנו עובדים באירופה, ארצות הברית וישראל ורוצים להגדיל את הפריסה שלנו בעוד הרבה מקומות. באמצעות הגיוס נוכל לעשות זאת. יש לנו כיום כ-1,000 לקוחות וקצב הגידול מטורף".

הגיוס של היי-בוב מגיע לאחר שנה לא קלה לחברה הישראלית. בתחילת 2020 היא נקלעה לסערה כאשר בכיר בחברה הואשם בהטרדות מיניות. לצד זה, החברה נאלצה להוציא כ-30% מעובדיה לחל"ת בתחילת משבר הקורונה. "אין אבן בחברה שלא הורמה ונבדקה עד יסוד והוחזרה למקום באומץ רב וביושרה. התייחסנו בכובד ראש לנושא וזה שיכנע את המשקיעים החדשים שידעו על המקרה וראו את אופן הטיפול שלנו בנושא", אמר זהבי. "חידדנו נהלים בחברה, הקמנו וועדת היגוי שכוללת עובדים ומנהלים וכעת אנחנו מדווחים לדירקטוריון על הנושא ברמה רבעונית. לא היתה נקודה שלא התייחסנו אליה ברצינות, ואנו מרגישים צער רב על כל מה שהיה". החברה אף שכרה שופטת בדימוס לדיני עבודה לתת את חוות דעתה על הצעדים שננקטו. אף עובד או עובדת לא עזבו את החברה בעקבות הפרשה.

רוני זהבי, מנכ"ל ומייסד Hibob, צילום: רותם להב רוני זהבי, מנכ"ל ומייסד Hibob | צילום: רותם להב רוני זהבי, מנכ"ל ומייסד Hibob, צילום: רותם להב

"החברה כיום מעסיקה 170 עובדים לעומת 180 בתחילת השנה ומעריכה שעד סוף שנת 2021 תעסיק כ-240 עובדים. נכון לעכשיו יש לחברה 30 משרות פתוחות בארץ. במרץ ובאפריל העולם היה בשוק ממגיפת הקורונה ואף אחד לא ידע מה יילד יום. מתישהו בתחילת מאי ראינו שהלקוחות שלנו מתעשתים והחברות חזרו לגייס, אמנם לא באותו קצב, ולמעשה רק מחודש יוני התחלנו לראות שיפור וצמיחה מחדש".

"העבודה מהבית יצרה אתגרים רבים של ניהול וגיוס עובדים תוך שמירה על החוסן של העובדים. הפכנו לפלטפורמה שארגונים גלובליים בצמיחה חיפשו, וחווינו צמיחה מאוד גדולה במכירות. זו שנה שבה מנהלי משאבי אנוש הפכו להיות חלק קריטי בארגון וחלק עצום של חברות עסקו בנושא של עבודה מהבית. עולם טכנולוגיות למשאבי אנוש קיים עשרות שנים. זיהינו פלח שוק של חברות בינוניות צומחות עם מאה עובדים עד אלפים בודדים שלא היו להם כלים טכנולוגיים. זהו שוק עצום של כ-10 מיליארד דולר שהשחקנים הגדולים לא מגיעים אליו ולכן נותר כמעט ללא מתחרים", אמר זהבי.

מהחברה נמסר שהיא חוותה צמיחה תלת ספרתית שנה אחרי שנה במכירות, במשך ארבע שנים רצופות, כאשר בין לקוחותיה: Monzo, Revolut, Cazoo, Happy Socks ,Ironsource, Reciept Bank, Fiverr, Gong, ו- VaynerMedia.

כמו כן, להיי-בוב שיתופי פעולה אסטרטגים עם מערכות ארגוניות כגון Slack, ADP, Microsoft Teams ועם חברת Mercer – המובילה בעולם בתחום שרותי ה–HR לארגונים.

אנדרו בסט, מנכ"ל ומייסד משותף של SEEK, מובילת ההשקעה בסבב הגיוס הנוכחי, מסר: "פילוסופיית ההשקעה שלנו כוללת השקעה בחברות המובילות בתחום מערכות HR SaaS, בעלות פוטנציאל צמיחה עסקית גדול, אשר מספקות פתרונות מעולים, שמניבות ערך גדול לארגונים צומחים, ומאפשרות חווית עובד ייחודית. היי-בוב היתה הרבה זמן על הרדאר שלנו בעיקר בשל הערך שהיא מניבה ללקוחותיה והגידול העסקי המרשים שלה. אנו שמחים להצטרף לדירקטוריון ולהיות שותפים בשלב הגידול הבא של החברה".

אדם פישר, שותף ב- Bessemer Venture Partners מסר: ״עולם העבודה והטכנולוגיות שקשורות בניהול עובדים הינם אחד התחומים הצומחים והמעניינים בתעשייה. אין ספק שהשינויים בתפיסת העבודה, סוגי ההתקשרויות עם עובדים, ומהיכן מבוצעת העבודה, עוברים שינויים דרמטיים, ואלו הואצו לנוכח התפרצות הקורונה והמעבר לעבודה מהבית. שינוי בסדר גודל כזה מייצר הזדמנויות יוצאת דופן לחדשנות טכנולוגית. היי-בוב פועלת בשוק עצום בגודלו ועם מוצר מצוין שכבר עושה שינוי בתפיסת ה-HR לארגונים צומחים". 

אסף הראל, שותף ב-IGP מסר: "בנייתה של פלטפורמת HR עם מכלול האפליקציות שבה הינה משימה קשה, ויישומה עבור חברות גלובליות שצומחות מהר עם צרכים משתנים ומתפתחים, זו משימה קשה אף יותר. פוטנציאל הצמיחה של היי-בוב הביא אותנו להשקיע בה בשלב הזה ולהצטרף לדירקטוריון החברה".

תגיות