אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסטרהזניקה ורוסיה יעבדו על חיסון משותף: "עשוי לשפר את ההגנה לחולים" צילום: רויטרס

אסטרהזניקה ורוסיה יעבדו על חיסון משותף: "עשוי לשפר את ההגנה לחולים"

המכון הרוסי המפתח את חיסון ספוטניק V פנה לענקית התרופות הבריטית כדי לבחון את השילוב בין שני החיסונים, וזו נענתה לאתגר: "ייתכן שהשילוב בין החיסונים יוביל לשיפור החסינות לאורך הזמן", מסרה אסטרהזניקה

11.12.2020, 16:31 | שירות כלכליסט

ענקית התרופות הבריטית אסטרהזניקה הודיעה כי בכוונתה להתחיל לעבוד עם מכון גמלאיה הרוסי, מי שעומד מאחורי חיסון ספוטניק V לקורונה, כדי לבדוק אם ניתן לשלב בין החיסונים שהמכון והחברה מפתחים.

קראו עוד בכלכליסט

תקלה בדרך חשד: אסטרהזניקה טעתה בניסוי בחיסון לקורונה; צפוי עיכוב באישור הניו יורק טיימס מפרסם כי חברת התרופות אסטרהזניקה שתגיש מחר בקשה לאישור החיסון שלה לקורונה למשרד הבריאות הבריטי, טעתה כשנתנה חצי מינון של החיסון שהתגלה באופן חריג כמינון היעיל יותר נגד הקורונה. בנוסף החברה לא חשפה פרטים קריטיים נוספים על המשתתפים שחוסנו. פרופ' יניב ארליך, מומחה לגנומיקה, התייחס לדברים ואמר כי הוא אישית ישקול האם להתחסן בחיסון של אסטרהזניקה ד"ר איתי גל, ynetלכתבה המלאה

המכון הרוסי מפתח את החיסון ספוטניק V, והוא זה שפנה לאסטרהזניקה באמצעות הטוויטר בסוף החודש שעבר כדי לשאול אם כדאי לשלב בין שני החיסונים, המתבססים על נוגדנים לצינון, וזאת כדי להעלות את שיעורי האפקטיביות שלהם.

 "האפשרות לשלב בין חיסונים שונים לקורונה עשויה לסייע לשפר את ההגנה ואת הנגישות לחיסון. מסיבה זו חשוב לבדוק שילובים שונים בין החיסונים כדי לעזור להפוך את תכניות החיסונים לגמישות יותר ולהעניק לרופאים בחירות רבות יותר בעת מתן החיסונים", נמסר בהצהרה שפרסמה אסטרהזניקה. "ייתכן גם שהשילוב בין חיסונים יוביל לשיפור החסינות לאורך זמן", הוסיפו.  

חיסון הקורונה של אסטרהזניקה, צילום: רויטרס חיסון הקורונה של אסטרהזניקה | צילום: רויטרס חיסון הקורונה של אסטרהזניקה, צילום: רויטרס

החיסון של אסטרהזניקה, אותו היא מפתחת ביחד עם אוניברסיטת אוקספורד הבריטית, נחשב לאחד המועמדים המובילים לקבלת אישור בקרוב מהרגולטורים.

עד כה למעלה מ-69 מיליון אנשים נדבקו בקורונה ברחבי העולם, ונרשמו 1.58 מיליון מקרי מוות הקשורים לנגיף, כך לפי הנתונים שאוספים באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. לפי נתונים שפורסמו השבוע בכתב העת הרפואי לנסט, לחיסון של אסטרהזניקה יש מידת אפקטיביות ממוצעת של 70.4%, בהתבסס על המידע הראשוני מהשלב השלישי בניסוי. החיסון התגלה גם כבטוח.

במקביל ברוסיה טוענים כי החיסון ספוטניק V אפקטיבי ביותר מ-90% במניעת הידבקות בקורונה. קרן ההון הריבונית ברוסיה, שמממנת את פיתוח החיסון, מעריכה כי הניסוי הקליני לשילוב בין החיסונים יכול להתחיל בסוף החודש.

"ההחלטה של אסטרהזניקה לבצע את הניסויים הקליניים במטרה להגביר את האפקטיביות של החיסון שלהם היא צעד חשוב לעבר איחוד המאמצים במלחמה נגד הקורונה", הגיב קיריל דמיטרייב, מנכ"ל קרן ההון. "אנחנו מברכים על התחלת השלב החדש הזה בשיתוף הפעולה בין יצרניות החיסונים. אנחנו נחושים לפתח את השותפות הזו בעתיד ולהתחיל בייצור המשותף לאחר שהחיסון החדש יוכיח את האפקטיביות שלו בניסויים הקליניים", הוסיף.

העורך הראשי של כתב העת לנסט, ד"ר ריצ'רד הורטון, אמר בריאיון ביום רביעי ל-CNBC כי להערכתו לחיסון של אסטרהזניקה יש "יתרון בולט" לעומת המועמדים האחרים. עוד טען כי הוא קרוב לוודאי יצליח לחסן את העולם "בצורה יעילה ומהירה" יותר מאשר החיסונים המתחרים.

תגיות