פימי השלימה את מכירת ריווליס במחיר של פי 4.6 מההשקעה
הקרן שבשליטת ישי דוידי מכרה בכ-250 מיליון דולר את אחזקותיה בחברת ההשקייה הישראלית, שרכשה ב-2014 ב-57 מיליון דולר; הרוכשת היא קרן טמאסק של ממשלת סינגפור, השלמת העסקה נמשכה יותר משנה והתעכבה בשל משבר הקורונה
קראו עוד בכלכליסט
העסקה שעליה דווח לראשונה בכלכליסט נחתמה בספטמבר האחרון, ופימי מכרה את חלקה לפי שווי של 450 מיליון דולר. גם יורודריפ היוונית מכרה את חלקה באותו שווי.
פימי, שבניהול ובשליטת ישי דוידי, מכרה 56% מהמניות ורשמה החזר של פי 4.6 על ההשקעה שביצעה ב-2014, בהיקף של 57 מיליון דולר.
בכך מגיע לסיומו תהליך של יותר משנה, שבמהלכה מנסה פימי למכור את החברה, תהליך שנעצר במשבר הקורונה בחודש מרץ האחרון.
ריווליס מבוססת על מיזוג של ארבע חברות לאורך השנים: פלסטרו מקיבוץ גבת, טי סיסטמס, רוברטס האמריקאית ויורודריפ, שבסיסה ביוון. לחברה 16 מפעלים בעולם, שלושה מרכזי פיתוח בגבת, יוון וקליפורניה. בגבת, בסיס הפעילות שהחלה ב־1966, מועסקים 400 עובדים. החברה נחשבת לאחת הגדולות בעולם בתחום מוצרי ההשקיה. הכנסותיה השנתיות מוערכות ב־350‑400 מיליון דולר.
המו"מ עם טמאסק החל עוד בינואר השנה. באמצע 2019 שכרה פימי את בנק ההשקעות גולדמן זאקס לאתר רוכש לחברה. גולדמן זאקס טיפל במכירת נטפים, השחקן הגדול בתחום, שנמכרה ב־2017 למכסיקם המקסיקנית לפי שווי של 1.9 מיליארד דולר. צוות אמריקאי שטיפל במכירה הגיע לארץ ונפגש עם דוידי.
טמאסק היתה המועמדת העיקרית לרכישה. החברה מסינגפור כבר עמדה בזמנו לחתום על הסכם לרכישת נטפים, אבל ברגע האחרון החליט התאגיד המקסיקני להציע כ־30 מיליון דולר יותר וזכה במכרז. למעשה, עם כניסת ריווליס לתהליך נערך מו"מ למכירה רק עם טמאסק, שנעצר כאמור בשל משבר הקורונה.
פימי הודיעה לטמאסק בחודש אוגוסט האחרון כי בכוונתה לחדש את הליך המכירה, אלא אם טמאסק תחדש את המו"מ מהמקום שהופסק והעסקה נחתמה בתוך שלושה שבועות.