אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המיזם של רוכש בית"ר עם יוצאי 8200 צילום: באדיבות בית"ר ירושלים

המיזם של רוכש בית"ר עם יוצאי 8200

על פי מידע שהגיע ל"כלכליסט", קבוצת HBK האמירתית שבראשה עומד רוכש בית"ר ירושלים השייח חאמד בין ח'ליפה תקים מיזם משותף בתחום הסייבר עם מספר יזמים ישראלים יוצאי 8200, בהם אביב הולין ונדב דנטס

15.12.2020, 00:05 | רפאל קאהאן

קבוצת HBK מאיחוד האמירויות, שבראשה עומד השייח חאמד בין ח'ליפה אל נחיאן, הסכימה לפי מידע שהגיע לידי "כלכליסט" להקים מיזם משותף בתחום הסייבר עם מספר אנשי עסקים ישראלים יוצאי 8200. בשלב הנוכחי לא ברור מה המיזם צפוי לכלול, אך בין היזמים הישראלים ניתן למצוא שני שמות, אביב הולין ונדב דנטס, אך לא מדובר בשמות מוכרים בתעשיית הסייבר. 

קראו עוד בכלכליסט

השייח בין ח'ליפה אל נחיאן הפך בשבוע האחרון לשם מוכר לרוב הישראלים - לפחות אלה המתעניינים בכדורגל - לאחר שחתם על הסכם לרכישת מחצית מקבוצת הכדורגל של בית''ר ירושלים שעד כה היתה בבעלות איש העסקים משה חוגג. באתר החברה של בין ח'ליפה ניכר שהוא משקיע לא מעט במיזמי הייטק. סטארט-אפ ישראלי בשם Sure הודיע גם הוא לפני כחודשיים על מיזם משותף עם HBK שיעסוק באינטרנט הדברים בתחום הבריאות. 

שייח חמד בין ח שייח חמד בין ח'ליפה עם בנו ועם משה חוגג, בעת רכישת בית"ר ירושלים | צילום: באדיבות בית"ר ירושלים שייח חמד בין ח

עם זאת, על פי דיווחים מוקדמים יותר שפורסמו גם ב"כלכליסט" שייח בין ח'ליפה היה מעורב בקשר מפוקפק עם מספר יזמים, וביניהם כאלה בתחום מטבעות הקריפטו, תחום שגם חוגג פעיל בו. על פי מה שידוע, הוא סייע ליזם פולני בשם רומן זיימיאן להקים מיזם בתחום הקריפטו. זיימיאן מתואר ברשות הגנת הצרכן הפולנית כעומד בראש חברה בשם FutureNet, שפועלת כמזימת פונזי או פירמידה.

על פי דיווחים שונים, שמו של השייח עלה לא פעם בשיחות עם יזמים ישראלים, בעיקר מאז חתימת הסכמי אברהם. החברה שלו, HBK Department of Projects, הוקמה כך נראה ב-2019 ולפני כן שמו לא מופיע כיזם בתחום הסייבר, או הטכנולוגיה. למעשה, סייבר אפילו לא מופיע כאחד מתחומי ההשקעות של החברה שלו באתר. עם זאת, כן ידוע שאל נחיאן הוא אכן קרוב משפחה מרוחק של משפחת המלוכה של אבו דאבי.

המיזם החדש אמור לעסוק בתחום הסייבר ההגנתי. איחוד האמירויות, כמו סעודיה, היא יריבה של איראן. ושלטונות טהרן לא מהססים למנף תקיפות סייבר כחלק מהמלחמה הקרה בין הציר הסוני לציר השיעי. סעודיה ספגה לא מעט מאלה ואחת מהן אף שיתקה את מערך המחשוב של חברת הנפט הלאומית שלה לפני מספר שנים. שדרוג מערך הסייבר ההגנתי הוא כיום אחת המשימות החשובות של ארגונים רבים בעולם וזאת עם ההתגברות ההולכת וגוברת של התקפות סייבר על ארגונים בתקופה האחרונה,

על פי הודעת היזמים הם "יפעלו יחד עם HBK Department of Projects על מנת לספק לחברות באמירויות ובמדינות נוספות שירותים מתקדמים, שמטרתם לספק הגנה בפני מתקפות סייבר לארגונים תעשייתיים, לחברות בתחום הפיננסי, לתעשיית האנרגיה וגורמי ממשל".

"בנוסף", נכתב, "תוקם במסגרת השותפות אקדמיית סייבר בחזית הטכנולוגיה באיחוד האמירויות, שמטרתה אימון והכשרת אנשי ממשל, אנליסטים, ו-CISO - Chief Information Security Officer שנחשב אחד התפקידים המבוקשים ביותר כיום בארגונים גדולים ושמהווה את קצין הסייבר הראשי בכל מערך מחשוב.

אנשי העסקים הישראלים אמרו שהמטרה המשותפת של השותפות, שהקמתה התאפשרה בעקבות חתימת הסכם השלום בין האמירויות וישראל היא לשפר את מערך הסייבר ההגנתי באמירויות ולהגן מפני איומים המשותפים לשתי המדינות. לדברי השייח חמד בן חליפה השותפות תחזק את שיתוף הפעולה בין המדינות בתחום הסייבר והטכנולוגיה ותתרום לקידום היחסים בין המדינות.

תגיות