אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי 9 שנים: הפיצוי ל-16 אלף מטופלי האלטרוקסין ישולם עד סוף דצמבר צילום: שאול גולן

אחרי 9 שנים: הפיצוי ל-16 אלף מטופלי האלטרוקסין ישולם עד סוף דצמבר

התשלום התאפשר לאחר שבית המשפט העליון דחה ערעור שהגיש היועמ"ש לממשלה, שביקש לאפשר לנפגעים נוספים לקבל פיצוי וגרם עיכוב במועד החלוקה. הפיצוי המרבי לזכאי - 3,000 שקל במקום צפי התחלתי לכ-9,500 שקל

15.12.2020, 13:36 | ליטל דוברוביצקי

קראו עוד בכלכליסט

פרשת הפיצוי לנפגעי התרופה אלטרוקסין מגיעה לסיומה האמיתי תשע שנים לאחר שהתפוצצה, ויותר מ-16 אלף זכאים יקבלו עד סוף החודש את הפיצוי שהם זכאים לו.

אלטרוקסין. החולים סבלו מתופעות לוואי, צילום: שאול גולן אלטרוקסין. החולים סבלו מתופעות לוואי | צילום: שאול גולן אלטרוקסין. החולים סבלו מתופעות לוואי, צילום: שאול גולן

עו"ד יעקב דוידוביץ, בא כוח התובעים הייצוגיים, אמר בתגובה כי "אני מעריך שעד תום דצמבר ישולמו הפיצויים למכלול חברי הקבוצה, מעל 16 אלף איש ובעיקר אשה. בשל ערעור מיותר של המדינה לבית המשפט העליון חל עיכוב של כ-4 חודשים בתשלום".

הפיצוי הכולל הצפוי מסתכם ב-45.8 מיליון שקל. 1,323 זכאים יקבלו, כל אחד, סכום של 1,367 שקל, 5,616 זכאים יקבלו, כל אחד, 2,431 שקל, וכ-10 אלף זכאים יקבלו, כל אחד, 3,039 שקל.

היועמ"ש אביחי מנדלבליט. ביקש לאפשר לנפגעים נוספים להצטרף לתביעה היועמ"ש אביחי מנדלבליט. ביקש לאפשר לנפגעים נוספים להצטרף לתביעה היועמ"ש אביחי מנדלבליט. ביקש לאפשר לנפגעים נוספים להצטרף לתביעה

באחרונה דחה בית המשפט העליון את הערעור שהגיש היועץ המשפטי לממשלה, שביקש לאפשר לנפגעים נוספים לקבל פיצוי. בתחילה, הפיצוי המקסימלי לנפגע אמור היה לעמוד על 9,500 שקל, אך לבסוף עמד על כ-3,000 שקל, לאור ריבוי הפונים שנמצאו זכאים.

הפרשה החלה ב-16 בפברואר 2011, כאשר שונה הרכב הרכיב הבלתי-פעיל באלטרוקסין - תרופה ששימשה באותה עת לטיפול סדיר בכ-330 אלף חולים וחולות, הסובלים מתת-פעילות של בלוטת התריס. שינוי הפורמולציה נעשה באישור משרד הבריאות, ותוך דיווח לאקוני לקופות החולים ולרופאים המטפלים. עם זאת, דבר השינוי לא פורסם למטופלים עצמם, ובדיווח לגורמים המטפלים לא צוין כי נדרש לעדכן את המטופלים בשינוי או לבצע מעקב רפואי, כדי לוודא שהשינוי בפורמולציית התרופה אינו מחייב התאמה במינון שנקבע למטופל.

במהלך החודשים לאחר השינוי החלו להצטבר דיווחים על מטופלים המושפעים מהשינוי בפורמולציה וחשים תופעות לוואי כמו דיכאון, נדודי שינה, ואף תופעות לוואי האופייניות ל"יציאה מאיזון".

בקשה לאישור תביעה ייצוגית (שאיחדה כמה תובענות) אושרה בידי בית המשפט כייצוגית, ובסופו של יום חברת התרופות פריגו והתובעים הייצוגיים הגיעו להסדר פשרה שאושר בבית משפט בשנת 2018. את התובעים הייצוגיים מייצגים עוה"ד יעקב דוידוביץ, ארנון גרפי, דוד אור חן, עובדיה כהן, איתן פלג, אסף נוי ומופיד אגבאריה. את פריגו מייצגות עו"ד הלה פלג ונועה וילינגר ממשרד עו"ד אגמון ושות'.

תגיות