אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעיתוי אומלל: הצלילה בשווי השוק של בי-קום

בעיתוי אומלל: הצלילה בשווי השוק של בי-קום

בשבוע שעבר בי־קום הגדילה את אחזקותיה בבזק כשרכשה מניות בתמורה ל־40 מיליון שקל במחיר שגבוה ב־8% משער המניה הנוכחי; בעלי השליטה בבי־קום, חברת סרצ'לייט ודוד פורר, הם הנפגעים העיקריים מהצלילה בשווי השוק של החברה

16.12.2020, 06:51 | יניב רחימי
בשבוע שעבר בי־קום הגדילה את אחזקותיה בבזק בעיתוי אומלל כשרכשה מניות בתמורה ל־40 מיליון שקל במחיר שגבוה בכ־8% משער המניה הנוכחי. בעלי השליטה בבי־קום, חברת סרצ'לייט (60.2%) ודוד פורר (11.4%), הם הנפגעים העיקריים מהצלילה בשווי השוק של בי־קום. 

קראו עוד בכלכליסט

סרצ'לייט ופורר רכשו בשלהי 2019 את השליטה בבי־קום בתמורה להשקעה של 485 מיליון שקל. נכון להיום, שווי המניות שהשניים רכשו בבי־קום מסתכם ב־520 מיליון שקל.

מכאן שהירידה בשווי של בי־קום כמעט ומאפסת את הרווח של סרצ'לייט ופורר מההשקעה בחברה ומעמידה אותה על יתרה חיובית זניחה של 34 מיליון שקל. 

תומר ראב"ד, מנכ"ל בי-קום תומר ראב"ד, מנכ"ל בי-קום תומר ראב"ד, מנכ"ל בי-קום

השימוע לקראת הרפורמה בתעריפי בזק, שעליו דווח אתמול, מכניס את בזק למערכה בחזית רביעית במקביל. מה שהתחיל עם הרפורמה בשוק הסלולר שפגעה בתוצאות העסקיות של פלאפון, והמשיך עם הכניסה של סלקום ופרטנר לתחום הטלוויזיה הרב־ערוצית שהסבה נזק לפעילות של yes.

המערכה התקדמה למחיקות של מאות מיליוני שקלים בבזק בינלאומי, ומגיעה עכשיו לפעילות הליבה המסורתית של בזק - תחום הטלפוניה.

בדו"חות האחרונים שבזק פרסמה החברה הכירה בירידה של 529 מיליון שקל בשווי הפעילות של בזק בינלאומי. זאת בשל היערכות לטיפול בלקוחות המשלמים לחברה־הבת מכוח הסכם ולא עושים שימוש במשך תקופה ממושכת בשרותי ISP, ומיתרות נכסים בלתי מוסברות שהתגלו בספרי בזק בינלאומי.

תגיות