אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס פריפריה 2030

רובי ארונשוילי, מייסד ומנכ"ל CYE: "הזדמנויות יש גם בפריפריה, הנוער צריך ללמוד לנצלן"

ארונשוילי, שגדל בשכונת מצוקה בעכו, סיפר בכנס פריפריה 2030 - מבט לעתיד של כלכליסט, על דרכו משם ועד הקמת חברת הסייבר. על תפיסת CYE הוא אומר: "הקונספט הוא של שימוש בכליו של התוקף כדי לדעת כיצד לחזות תקיפות סייבר וגם להגן על המותקף"

16.12.2020, 15:48 | תומר הדר

"תפיסת CYE נולדה מתוך הקונספט של שימוש בכליו של התוקף כדי לדעת כיצד לחזות תקיפות סייבר וגם להגן על המותקף", כך אמר רובי (ראובן) ארונשוילי מייסד ומנכ"ל חברת הסייבר CYE בכנס פריפריה 2030 - מבט לעתיד של כלכליסט.

לדברי ארונשווילי, "ההיגיון אומר שאיננו רוצים להיות במצב שבו אנו חווים את התוקף ואת הטכניקות שלו ויכולותיו רק כשאנו נמצאים כבר במהלך התקיפה עצמה. אנו רוצים להרגיש את זה ולחוות את זה לפני התקיפה, לנתח ולהבין היכן הכשלים, ולעשות זאת תוך כדי תנועה, זמן רב לפני שהתוקף האמיתי מגיע".

שירביט כמקרה מבחן

"חברת שירביט חווה בימים אלה תהליך מאוד לא נעים ויש בו היבטים רגולטוריים, דמויות מעורבות ומידע פרטי, אך זה לא הדבר הכי גרוע שיכול היה לקרות, ישנם דברים חמורים יותר", אומר ארונשווילי. "לדוגמה, חשבו על מטוס שנמצא באוויר. יש הרבה אלמנטים דיגיטליים סביב עולם התעופה, הרכב, הרכבות. למתקפת סייבר על אחד מאלה יש משמעות הרבה יותר דרמטית של פגיעה בחיי אדם. ניתן לעשות זאת בדרך הרבה יותר מתוחכמת, למשל תקיפת כורים גרעיניים, אסדות קידוח נפט וגז כמו לווייתן, מה שעלול לגרום לאסון גדול וחמור משמעותית ממידע פרטי שזולג. זליגת מידע פרטי כאמור אינה נעימה, אך אינה סוף העולם".

ארונשוילי הוא יליד עכו שגדל בשכונת מצוקה. הוא מספר שהחליט להיות אדון לגורלו ולצאת לעבוד: "בתיכון החלטתי לצאת לתחרות ארצית בתחום הרובוטיקה והדבר יצר עבורי את תחילתו של רצף של הזדמנויות ששינו את דרך חיי. הצטרפתי למסלול העתודה האקדמית של תוכנית 'עתידים', תוכנית שנוצרה לקידום נוער מוכשר בפריפריה אל מסלולי עתודה, תעשייה ועוד. מסלול העתודה האקדמית סיפק מעבר למימון התואר - מסגרת שנתנה עזרה מחונכים ועד אמצעים שמפצים על הפער שקיים ביחס למרכז הארץ מול הפריפריה.

רובי ארונשוילי רובי ארונשוילי רובי ארונשוילי

"הצטרפתי בהמשך ליחידת מצו"ב (מרכז צופן וביטחון) שמעניק תשתיות סייבר סקיוריטי לצה"ל ותחת יחידה זו קם "הצוות האדום". היתה זו הפעם הראשונה שמדינת ישראל החליטה לאגד יכולת תקיפה הגנתית, כלומר לקחת יכולות התקפה ולתקוף את כל תשתיות המדינה הקריטית כדי לאפשר מענה הגנתי עבור גורמים קריטיים במדינת ישראל.

"עבודתה של  CYE אינה בדיוק אותו דבר כמו יחידת מצו"ב כי הדברים שחשובים בצבא לא זהים לאלה שבאזרחות.. יחידת מצו"ב עוסקת בביטחון ישראל ובאזרחות הדברים נובעים ממקום יותר עסקי, כלכלי ופיננסי וצריך לדעת לבצע את ההתאמה הרלוונטית אם כי הדברים מגיעים מאותה תפיסה", אומר ארונשולי.

"פעם חלמתי לעבוד ברפאל", הוא אומר. "אך לאחר האוניברסיטה התחלתי לפתח את הקונספט של יזמות, של לפתח משהו שלי שהוא חדש וייחודי. תפיסתי לגבי מה ניתן לעשות כיזם במדינת ישראל השתנתה. עם זאת, לא תמיד היתה התגברות על הסטיגמות. זכור לי היום בו הגעתי להרצאה באיחור ועליתי לשיעור הראשון שלי באוניברסיטה. המרצה ציין שטוב שהגעתי כדי לתקן את המזגן. ציינתי שאני סטודנט ולא איש המזגנים. איני נכנס לספקולציות, אך זה היה מאוד משעשע. המרצה הרגיש לא נעים אך בסופו של דבר עשיתי עם המרצה שלושה קורסים בהצלחה והיו לי חוויות מאוד טובות באוניברסיטה.

"אם אסתכל בסוף על ההזדמנויות שניצבות לפתחו של נער במרכז לעומת נער בצפון או בדרום, ניתן לראות שאלה אותן הזדמנויות. הבעיה היא שלא ברור תמיד שההזדמנות היא שם ולא ברור לנער בצפון או בדרום שהוא יכול לנצל את ההזדמנות הזו. עבורי זה עשה את כל ההבדל: אני הקפדתי מאוד לנצל כל הזדמנות שהיתה לי. ואני מאמין בפרויקטים כמו 'עתידים' ו'מגשימים' – העובדה שניתן לראות את ההזדמנויות היא מה שעושה את כל ההבדל, השלב הראשון הוא מה שמשנה.

"סיפורי הצלחה גם מייצרים שינוי תפיסתי, יש אנשים רבי כמוני שעשו שינוי ויצאו מהמעגל. אנשי פריפריה המייצרים משהו ייחודי. תנועות הנוער לדוגמה הן מקומות שבהן הנוער צריך לשמוע מה אפשר לעשות, להבין את הדרך, המכשולים ולהבין שהקשיים שבני נוער כאלה חווים הם קשיים שמי שעומד מולם עבר גם כן. צריך לדבר אליהם ממקום שהם מבינים. אדם שמרצה בפני בני נוער ואינו מסוגל להבין שבניגוד אליו, להם אין מחשב בבית, לא יכול לדבר אליהם, אך מי שמגיע מאותו מקום מבין את האתגרים".

תגיות