אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אירופה רוצה לתקן את האינטרנט: רפורמה חדשה תטיל קנסות ענק על חברות טכנולוגיה צילום: רויטרס

אירופה רוצה לתקן את האינטרנט: רפורמה חדשה תטיל קנסות ענק על חברות טכנולוגיה

החקיקה החדשה של האיחוד האירופי ובריטניה, אם תעבור, תהיה הגדולה ביותר בהיקפה בתחום הטכנולוגיה מזה שנים וכוללת הטלת קנסות של עד 10% מההכנסות השנתיות על חברות שיפגעו בתחרות או יפיצו תכנים בעייתים

16.12.2020, 10:47 | שירות כלכליסט

בריטניה והאיחוד האירופי מעוניינים להכיל פיקוח ממשלתי הדוק יותר על ההתנהלות הפנימית של חברות הטכנולוגיה הגדולות ומאיימים בקנסות של מיליארדי דולרים, כחלק מניסיון להרחיב את הפיקוח הממשלתי על תעשיית הטכנולוגיה הגלובלית.

קראו עוד בכלכליסט

הזרוע המבצעת של האיחוד האירופי העלתה אמש (ג') להצבעה שני חוקים המאיימים על ענקיות הטכנולוגיה – אחד מתמקד בתוכן הבלתי חוקי ברשת, והשני עוסק בהתנהלות האנטי-תחרותית של החברות. חוקיםאלו יאפשרו לרגולטורים להטיל קנסות של 6%-10% מסך ההכנסות הגלובליות השנתיות של החברות, או להפריד בין חברות הטכנולוגיה הגדולות על מנת לעצור את הפגיעה בתחרות. בהצעות החוק החדשות לא מוזכרות חברות ספציפיות, אך על פי הניסוח שלהן הן נוגעות למספר חברות טכנולוגיה אמריקאיות, כולל גוגל, אמזון, אפל ופייסבוק.

חברות טכנולוגיה גוגל, פייסבוק, אפל ואמזון , צילום: רויטרס חברות טכנולוגיה גוגל, פייסבוק, אפל ואמזון | צילום: רויטרס חברות טכנולוגיה גוגל, פייסבוק, אפל ואמזון , צילום: רויטרס

במקביל, בריטניה, שכבר אינה חברה באיחוד האירופי, הודיעה כי גם היא מקדמת חקיקה דומה שתנסה להיאבק במה שהיא מכנה "נזקים מקוונים ." כשבכוונתה להשית "חובת אכפתיות" שתחייב את חברות המדיה החברתיות ואת מנועי חיפוש לנקוט בצעדים כדי למנוע את הפצתֿם של חומרים פוגעניים או לא חוקיים בפלטפורמות שלהן, ובמידה ויפרו את החוקים החדשים, החברות יקנסו בסכום של עד 10% מסך הכנסותיהן השנתיות.

בריטניה אף מעוניינת לקדם חקיקה שתסייע לתחרות בשוק המקוון, כולל הקמה של יחידת ״שווקים דיגיטליים״ חדשה,, שתוכל להשעות, לחסום או לבטל החלטות ורכישות של חברות טכנולוגיה ואף להטיל עליהן קנסות בעקבות עסקאות הפוגעות בתחרות.

אם תעבור, החקיקה החדשה באירופה תהיה הרחבה ביותר בהיקפה בתחום הטכנולוגיה מזה שנים היא אמורה לעדכן חוקים בני עשרות שנים שברובם הגנו על חברות טכנולוגיה מהאחריות על פעולות של משתמשיהן.

מטרת החקיקה החדשה ליצור סדרת חוקים לשמירה על התחרות בשוק המקוון, לאחר שורה של האשמות נגד ענקיות הטכנולוגיה בגין ניצול לרעה של כוחן וחיסול מתחרות פוטנציאליות. "אנו זקוקים לחוקים שיעשו סדר בכאוס", אמרה מרגרט ווסטגר, האחראית על מדיניות הדיגיטל וניגוד העניינים באיחוד האירופי.

תגיות