אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל העצים: תוכנית הרחבת משכן הכנסת לא אושרה צילום: Shutterstock

בגלל העצים: תוכנית הרחבת משכן הכנסת לא אושרה

הוועדה המחוזית דנה היום בהתנגדויות שהוגשו לתוכנית הרחבת הכנסת, שרובן עסקו בהשלכות של כריתת 716 עצים קיימים במסגרת התוכנית, והחליטה לא לאשרה. הוועדה הורתה ליוזמת התוכנית - הנהלת הכנסת, לערוך בחינה מחודשת לשמירה על עצים נוספים

16.12.2020, 21:16 | שלומית צור

תוכנית הרחבת משכן הכנסת לא אושרה: הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז ירושלים דנה היום (ד') בהתנגדויות לתוכנית, ולאחר ששמעה את המתנגדים ואת תשובות יוזמת התוכנית- הנהלת הכנסת, החליטה כי יש לערוך בה שינויים. "הוועדה החליטה כי על מגישי התוכנית לערוך בחינה נוספת לפיה ישמרו עצים נוספים במסגרת התכנון המוצע" הודיעה הוועדה המחוזית הערב.

כפי שפורסם מוקדם יותר ב"כלכליסט", לתוכנית הרחבת משכן הכנסת שהופקדה להתנגדויות הציבור בספטמבר 2019, הוגשו מספר התנגדויות, שעסקו ברובן בהשלכות של כריתת 716 עצים בוגרים קיימים במסגרת התוכנית. גירסת התוכנית שהופקדה, שמטרתה לתת מענה להתפתחותה של הכנסת ב-20 השנים הבאות, כוללת בינוי של עד שתי קומות בשטח של 28 אלף מ"ר מעל הקרקע ובו משרדים, אולמות, מתחם ועדות, שירותים כלליים לעובדי המשכן ולמשלחות ומרכז אנרגיה. בנוסף יוקמו מרכזי מבקרים וכניסה נפרדת לעובדי המשכן.

כנסת. בינתיים לא מרחיבים, צילום:  Shutterstock כנסת. בינתיים לא מרחיבים | צילום: Shutterstock כנסת. בינתיים לא מרחיבים, צילום:  Shutterstock

בהתנגדויות שהוגשו נטען כי במקום להגן על העצים, התוכנית בגירסתה המופקדת כוללת כריתת 716 עצים, ועל כן יש לדחותה. כך למשל בהתנגדות של עמותת "בינוי שפוי" צוין כי בשל העובדה כי עצים מפחיתים את התחלואה במגוון של מחלות, כריתת העצים תגרום לפגיעה סביבתית קשה שלה השלכות קשות על בריאות הציבור. זאת בנוסף לעובדה כי כריתת עצים מעצימה את משבר האקלים וההתחממות הגלובלית. בהתנגדות נוספת שהגישה קבוצת "שומרים על עצים בירושלים" נטען כי הכנסת עצמה שיזמה את התוכנית, הכירה בצורך להיערך למשבר האקלים ולשמור על עצים בוגרים, בישיבת ועדת הפנים והסביבה של הכנסת באוגוסט 2020 שיוחדה למשבר האקלים.

בהתנגדות שהגיש ד"ר יהודה גודמן, חבר בקבוצת "שומרים על עצים בירושלים" ציין גודמן כי המענה שניתן באמצעות הקצאת 70% משטח גג הכנסת לגינון אינו יעיל, מאחר ובגגות לא ניתן לטעת עצים גדולים. "התוצאה היא שבמקום חורשות עצים גדולות, ישתלו מדשאות שדורשות השקייה אדירה ותועלתן האקולוגית נמוכה ביותר". כתב גודמן.

תגיות