אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיא מיקרוסופט תוקף את NSO: חברות כמוה הן אחת הסיבות לעלייה במתקפות סייבר צילום: Bloomberg

נשיא מיקרוסופט תוקף את NSO: חברות כמוה הן אחת הסיבות לעלייה במתקפות סייבר

בפוסט שפרסם בראד סמית' בבלוג של מיקרוסופט הוא מגיב לשורת מתקפות הסייבר האחרונות נגד הממשל האמריקאי ומתייחס באריכות ל-NSO הישראלית. לדבריו, חברות כמוה, שנשכרות על ידי ממשלות, הן הסיבה לעלייה במספר המתקפות. סמית': "אחד הדברים הראשונים שממשל ביידן צריך לעשות הוא להתערב בהליכים נגד NSO בארה״ב"

18.12.2020, 18:09 | הגר רבט
נשיא מיקרוסופט בראד סמית׳ פרסם אתמול (ה׳) פוסט בבלוג החברה שבו הוא מתייחס לשורת מתקפות הסייבר האחרונות נגד הממשל האמריקאי ומציין, בין השאר, את NSO הישראלית כאחת הסיבות לעלייה במתקפות כאלה.  

קראו עוד בכלכליסט

בפוסט שכותרתו ״רגע של חשבון נפש: הצורך בתגובת סייבר גלובאלית תקיפה יותר״ מתייחס סמית׳ לפריצה למחשבים של זרועות הממשל האמריקאי השונות שבה הואשמו האקרים רוסים.

הוא כותב: ״השבועות האחרונים של שנה מאתגרת הוכחו קשים אפילו יותר עם החשיפה האחרונה לשורה של מתקפות סייבר חמורות בגיבוי מדיני״. המתקפות הללו, הוא כותב, "הן למעשה התקפה של ארה״ב וממשלתה ומוסדות קריטיים אחרים, והן מדגימות את הדרכים שבהן תחום האבטחה משתנה והופך מסוכן יותר. ההתקפות מחייבות אותנו להסתכל בעיניים פקוחות על האיומים הגדלים ולהתחייב שהממשלה והמגזר הטכנולוגי ישתפו פעולה על מנת לתאם ולהוביל תגובת אבטחה גלובלית״. 

אקטיביסטים ועיתונאים מקסיקניים מפגינים נגד NSO, צילום: רויטרס אקטיביסטים ועיתונאים מקסיקניים מפגינים נגד NSO | צילום: רויטרס אקטיביסטים ועיתונאים מקסיקניים מפגינים נגד NSO, צילום: רויטרס

סמית׳ ממשיך ומציין שלוש סיבות לעלייה באיומי ומתקפות הסייבר, הראשונה היא עלייה בנחישות ובתחכום של התקפות בגיבוי מדינות, השנייה היא החיבור בין מגפת הקורונה למה שמתרחש בתחום הסייבר, והסיבה השלישית היא ההפרטה של מתקפות הסייבר לחברות פרטיות, שאותן הוא משווה לשכירי חרב ומציין כדוגמה את NSO הישראלית ורק אותה.

״חברה אחת שממחישה את הסקטור החדש הזה היא קבוצת NSO המבוססת בישראל ומעורבת כיום בתביעה בארה״ב (סמית׳ מתייחס ככל הנראה לתביעה שהגישה פייסבוק נגד החברה, ה״ר). NSO מייצרת ומוכרת לממשלות יישום בשם פגסוס, שניתן להתקין על המכשיר פשוט על ידי התקשרות בווטסאפ. בעל המכשיר לא צריך אפילו לענות״.

סמית׳ מוסיף ש-NSO מייצגת את ההתמזגות הגוברת בין טכנולוגיה מתוחכמת שמיוצרת במגזר הפרטי למתקפות בחסות מדינות. הוא מציין את המחקר של סיטיזן לאב הקנדית על היקף השימוש בטכנולוגיה של החברה הישראלית במדינות לא דמוקרטיות ומציין שהתעשייה הזו כולה הפכה לשוק גלובאלי של 12 מיליארד דולר.

"למדינות יש היום אפשרות הולכת וגדלה לקנות כלים שישמשו אותם במתקפות מתוחכמות. ואם יש דבר יציב אחד בעולם התוכנה בחמשת העשורים האחרונים, הלא זה שכסף תמיד נפוץ יותר מכישרון. פלח בתעשייה שמסייע לתוקפי סייבר הוא חדשות רעות בשתי חזיתות. ראשית זה מוסיף אפילו יותר יכולות לתוקפים המדיניים המובילים, ושנית זה מייצר שגשוג מהיר עבור ממשלות אחרות שיש להן את הכסף אבל לא את האנשים לייצר את כלי הנשק האלה. בקיצור, זה מוסיף אלמנט משמעותי נוסף לשדה הזה של איומי סייבר״.

סמית׳ מקדיש את החצי השני של הפוסט לדיון במה צריכה להיות התגובה לאיומים הללו, ומציין שדרושה אסטרטגיה חדשה על מנת להתמודד איתם. אחד הדברים הראשונים שממשל ביידן-האריס צריך לעשות, הוא כותב, הוא להתערב בהליכים המשפטיים שמתנהלים נגד החברה בארה״ב. ״אחד הטיעונים של NSO הוא שיש לה חסינות לתביעה בארה״ב משום שהיא פועלת בשירות ממשלות זרות.... מיקרוסופט מצטרפת לשורה של חברות אחרות שמתנגדות לטענה הזו והממשל החדש צריך להתערב גם הוא עם אותה טענה״.

NSO בתגובה: "כחברה הראשונה בעולם שהובילה לגיבוש ואימוץ עקרונות רגולטוריים ומדיניות ציות לעיסוק בתחום, אנו מצטרפים לקריאות של מיקרוסופט לקיים מדיניות גלובלית מחייבת, שתאפשר למדינות להתגונן בפני מתקפות סייבר מצד גורמים מעצמתיים ופרטיים חסרי אחריות".

תגיות