אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפחתת התעריפים מרחיקה את שרון ומזרחי ממימוש האופציות צילומים: יחצ, יונתן בלום

הפחתת התעריפים מרחיקה את שרון ומזרחי ממימוש האופציות

הודעת משרד התקשורת על שימוע להפחתת תעריפי הטלפוניה הקווית גרמה למניית בזק לצנוח בכ־15% והפחיתה את שווי האופציות של היו"ר והמנכ"ל

19.12.2020, 22:32 | יניב רחימי

הודעת משרד התקשורת על הכוונה להפחית את תעריפי הטלפוניה הנייחת הביתית של בזק הגיעה בעיתוי בעייתי עבור המנהלים בחברה. בשבוע שעבר משרד התקשורת הודיע על יציאה לשימוע שעניינו עדכון התעריפים המרביים שבזק גובה עבור שירותי הטלפוניה הביתית הנייחת.

קראו עוד בכלכליסט

המשמעות עבור בזק היא אובדן הכנסות של 330 מיליון שקל בשנה, או כפי שניסחה זאת בדיווח המיידי לבורסה: "ככל שהשינויים המוצעים בשימוע יבוצעו, צפויה השפעה מהותית לרעה על תוצאותיה הכספיות של החברה".

התגובה של המשקיעים בשוק ההון לא איחרה לבוא ובשלושת ימי המסחר האחרונים המחיר של מניית בזק צנח ב־14.6% ושווי השוק של בזק התכווץ ב־1.56 מיליארד שקל.

אולם לא רק בעלי המניות של בזק נפגעו, אלא גם 117 מנהלים ועובדים בכירים של החברה. שלושה ימים לפני הבשורה השלילית ממשרד התקשורת, דירקטוריון בזק החליט על הקצאה של 58.735 מיליון אופציות שניתנות להמרה לכמות זהה של מניות החברה.

מימין: מנכ"ל בזק דודו מזרחי ויו"ר בזק גיל שרון, צילומים: יחצ, יונתן בלום מימין: מנכ"ל בזק דודו מזרחי ויו"ר בזק גיל שרון | צילומים: יחצ, יונתן בלום מימין: מנכ"ל בזק דודו מזרחי ויו"ר בזק גיל שרון, צילומים: יחצ, יונתן בלום

30 מיליון אופציות הוקצו לשלושה בכירים: יו"ר הדירקטוריון, גיל שרון (12 מיליון אופציות בשווי 10.9 מיליון שקל), מנכ"ל בזק, דודו מזרחי (9 מיליון אופציות בשווי 8.1 מיליון שקל) ומנכ"ל החברות־הבנות פלאפון, yes ובזק בינלאומי, רן גוראון (9 מיליון אופציות בשווי 8.1 מיליון שקל). יתר האופציות חולקו בין 114 עובדים אחרים בקבוצת בזק. בעת הקצאת האופציות השווי שלהן נאמד ב־52.6 מיליון שקל. שווי זה נקבע על פי מודל מונטה קרלו, שמביא בחשבון, בין היתר, את מחיר המניה במועד הקצאת האופציות, שעמד על 3.688 שקל. נכון להיום, בעקבות האיום שמרחף מעל לתעריפי הטלפוניה של בזק, מניית החברה נסחרת במחיר של 3.3 שקל. עובדה זאת מצמצמת את השווי "על הנייר" של האופציות.

האופציות שהוקצו למנהלים בבזק חולקו לשלושה מענקים שווים. לכל מענק יש מחיר מימוש שונה ותנאים שונים לזכאות למימוש האופציות שעולים ממענק אחד לשני.

ערב הקצאת האופציות, מחיר המניה של בזק בבורסה היה קרוב מאוד למחיר המימוש של המענק הראשון (שליש מהאופציות) שהוקצה ושנקבע על 3.72 שקל למניה. במקביל, נקבע תנאי למימוש האופציות. ביחס למענק הראשון של האופציות נקבע שתנאי למימושן הוא שממוצע מחירי הסגירה של מניית בזק בתקופה של לפחות 30 ימי מסחר רצופים לאחר מועד ההבשלה יהיה לפחות 5 שקלים.

אלא שהצניחה שנרשמה במחיר של מניית בזק בשבוע שעבר יצרה פער של 13% בין מחיר המניה בשוק, שעומד על 3.3 שקל, למחיר המימוש של המענק הראשון. אם לא די בכך, כדי שיתקיים התנאי למימוש האופציות, משמע שמנית בזק תגיע ל־5 שקל, מניית בזק צריכה לטפס ב־51.5%, בעוד שבמועד הקצאת האופציות היא הייתה צריכה לעלות ב־35.6% "בלבד".

תגיות