אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבאן שוב כאן: המסעדה האסייתית חוזרת צילום: עמית שעל

הבאן שוב כאן: המסעדה האסייתית חוזרת

מסעדת “דה באן" היתה סנסציה עם תורים אינסופיים. אחרי שנסגרה במפתיע, היא חוזרת בתפריט משלוחים

21.12.2020, 08:21 | רעות ברנע

לפני שנתיים, כשהאחים אייל (37) ושי (44) קיצ'ס סגרו את "דה באן", המסעדה האסייתית שלהם בכניסה לשוק הכרמל, הצטערו אוהדים רבים. המסעדה היתה אז בשיא הצלחתה, אבל אחרי שבע שנים הם הגיעו לתחושת מיצוי. בשנתיים שחלפו מאז הם המשיכו להפעיל את "כרמל", דוכן הפיתות שפתחו בסמוך (שעתה עובד בערבים גם כדוכן המבורגרים), וגם התנסו במשך כמעט שנה במסעדה הסינית אולי הכי אותנטית שהיתה פה בשנים האחרונות, "צ’יינה קלאב", שאותה הפעילו מאותו חלל קטן שבו שכנה "דה באן".

קראו עוד בכלכליסט

בשנתיים האלה הם גם שמעו לא מעט בקשות להחזיר לחיים את המנות האהובות: באנים (לחמניות מאודות) במילויים שונים, מרקי הראמן ועוד מנות שנהפכו להצלחה. בחודש האחרון זה קרה. הודות לשיתוף פעולה עם המסעדן צביקי עשת השתלטו האחים על המטבח של "גרינברג ביסטרו" באזורי ח"ן בתל אביב ומתפעלים ממנו את "דה באן קלאב", במשלוחים ובטייק אוויי עד הבית.

ראמן חריף ב”דה באן קלאב". ביקוש מפתיע, צילום: גל קלדרון ראמן חריף ב”דה באן קלאב". ביקוש מפתיע | צילום: גל קלדרון ראמן חריף ב”דה באן קלאב". ביקוש מפתיע, צילום: גל קלדרון

אנחנו נפגשים במסעדה בתשע בבוקר, כי בעשר הם צריכים כבר להתחיל הכנות של משלוחי הצהריים, שהפופולריות שלהם בחודש האחרון הפתיעה אפילו אותם. "לא חשבנו שזה יתפוצץ כל כך מהר", אומר אייל, "ושזה יגיע לכמות משלוחים כזו היסטרית של מאות מנות ביום. בחודש האחרון אנחנו נמצאים פה שנינו כל יום משמונה בבוקר עד שמונה בערב". עבור האחים, שעבדו בשנים האחרונות בעיקר במטבחים קטנים, שיתוף הפעולה עם עשת הוא גם שדרוג בתנאים. "יש לנו דיאלוג עם צביקי כבר הרבה שנים", מסביר אייל, "ואף פעם לא קרה עם זה משהו קונקרטי. אבל כשהוא רוצה משהו, זה קורה. המטבח של גרינברג היה פנוי כי המשלוחים של הביסטרו יוצאים מ‘גרקו’ (המסעדה הצמודה, גם היא בבעלותו של עשת) ונוצרה הזדמנות. בתוך יומיים חתמנו ורצנו עם זה. זה קרה מהר גם הודות לעובדה שיש מערכת שכבר עובדת: שיווק, שליחים, ובנינו אתר להזמנות. זה היה לוקח יותר זמן אם היינו עושים את זה לבד".

אייל ושי קיצ אייל ושי קיצ'ס. “הבנו שיש פה ביזנס טוב, ועכשיו נראה איך ממשיכים כשהמסעדות ייפתחו" | צילום: עמית שעל אייל ושי קיצ

התפריט זהה לזה שהיה במסעדה שלכם?

"יש הרבה מנות אהובות של ‘דה באן’", מסביר שי, "אבל הוספנו כמה חדשות: פפר שרימפס, שרימפס צלוי עם קולרבי ואננס מיובש והרבה פלפל שחור, או מנה של כנפי עוף בטמפורה ברוטב תמרינדי וריבת משמש. גם את לחמניות הבאן שהיו חלביות במסעדה מצאנו דרך לייצר כך שהן לא חלביות ומתאימות גם לרגישים ללקטוז".

הרעיון המקורי של האחים קיצ'ס ועשת היה לפתוח את דה באן קלאב כפופ־אפ, אבל לאור ההצלחה ההמשך נשקל ברצינות. "הבנו שיש פה ביזנס טוב, ועכשיו אנחנו צריכים לפצח איך ממשיכים את זה, גם אם במקום אחר, כשהמסעדות ייפתחו", אומר אייל.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות