אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיוס גדול ראשון ל-eSports הישראלי: קבוצת Team Finest מגייסת 2 מיליון שקל צילום: יוסי לוי

גיוס גדול ראשון ל-eSports הישראלי: קבוצת Team Finest מגייסת 2 מיליון שקל

הקבוצה מעסיקה 20 עובדים במשרה מלאה, מתוכם 15 שחקנים, המתחרים בארבעה משחקים עיקריים. לפי Team Finest, מאחורי הגיוס עומדת קבוצת משקיעים אמריקאית בעלת ניסיון בתחום

21.12.2020, 16:46 | עמית קלינג

ארגון ה-eSports (גיימינג תחרותי) הישראלי Team Finest (פיינסט) הודיע היום כי השלים גיוס של יותר מ-2 מיליון שקל. זהו גיוס ראשון מסוגו לקבוצת גיימינג תחרותי ישראלית. הסכום הזה נשמע התחלתי במונחים של חברות סטארט-אפ ישראליות, אבל הוא משמעותי עבור קבוצה כמו פיינסט. מאחורי הגיוס עומדת קבוצת משקיעים פרטית מארה"ב בעלת ניסיון רב בתחום. לפי פיינסט, הקבוצה הזו מושקעת בכמה מהחברות הגדולות בתחום, ובהן Enthusiast Gaming. 

עוד מגיימריסט

פיינסט מעסיקה כ-20 עובדים במשרה מלאה. 15 מהם שחקנים מקצועיים ושניים הם מאמנים. נכון להיום, הקבוצה מתחרה בארבעה משחקים: משחקי היריות פורטנייט, Counterstrike: Global Offensive ו-Valorant וכן משחק הכדורגל FIFA. מרבית השחקנים ישראלים, אך בקבוצה חברים גם גיימרים מאסטוניה, אזרבייג'אן ואנגליה, בעוד המאמנים מגיעים מאנגליה ומארצות הברית.

מימין: רוביק מילקיס ויותם נחשון, מייסדי Team Finest, צילום: יוסי לוי מימין: רוביק מילקיס ויותם נחשון, מייסדי Team Finest | צילום: יוסי לוי מימין: רוביק מילקיס ויותם נחשון, מייסדי Team Finest, צילום: יוסי לוי

לדברי יותם נחשון, סמנכ"ל השיווק של פיינסט: "גיוס ההשקעה הראשונית מאפשר לנו כארגון להניע את הפעילות שלנו ל-2021 ולשלם משכורות לשחקנים ולשאר עובדי החברה. מעבר לכך אנו מייעדים תקציבים גם לפעילויות שיווק ומימון השתתפות בתחרויות בינלאומיות. בשלב זה מדובר בעיקר בתחרויות אונליין בשל הקורונה. פוסט קורונה, הסכום הזה יסייע לנו לממן השתתפות באירועים בינלאומיים ובכללותם מימון טיסות, מלונות וכל המשתמע מכך".

בשנים האחרונות, הגיימינג התחרותי צובר תאוצה ומתקרב אל המיינסטרים, בדומה לתחומים נוספים בגיימינג כולו. כמו כן, התחום נהנה מדחיפה גדולה מאז התפרצות מגפת הקורונה - שוב בדומה לענף כולו. האיסור על קיומן של תחרויות ספורט מסורתיות הביא קהלים חדשים לגיימינג התחרותי, וכפה על ערוצי ספורט בטלוויזיה לשדר יותר ויותר גיימינג, פשוט משום שבמקרים רבים אין חלופות.

לפי חברת המחקר Newzoo, הגיימינג התחרותי גלגל השנה 950 מיליון דולר - לעומת 493 מיליון דולר ב-2016. במקביל, הרייטינג של הענף בארה"ב גדול כבר מזה של בייסבול והוקי, וצפוי לעקוף גם את הפוטבול עד 2022.

הצמיחה הזאת משכה גם תשומת ליבם של ספורטאים מסורתיים, שמתחילים לגלות עניין גובר והולך בהשקעות בתחום. המפורסם מביניהם הוא אגדת הכדורסל מייקל ג'ורדן, שהשקיע 26 מיליון דולר בחברת aXiomatic.  כמו כן, הכדורגלן דיוויד בקהאם הוא כיום אחד מבעלי המניות הגדולים ביותר בחברת Guild Esports, מעין ארגון גג המאגד תחתיות כמה קבוצות המתחרות במשחקים שונים. בקהאם וג'ורדן ממש לא לבד. עם רשימת האתלטים שהשקיעו בגיימינג תחרותי ניתן למנות גם את סטפן קרי, אנדרה איגודלה וקווין דוראנט מה-NBA. לצד האתלטים, גם בעלי קבוצות ספורט מסורתיות משקיעים עוד ועוד בתחום.

תגיות