אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אישום: סגן ראש עיריית נתניה קיבל תרומות מקבלנים שהיה מעורב בקידום האינטרסים שלהם צילום: אוראל כהן

אישום: סגן ראש עיריית נתניה קיבל תרומות מקבלנים שהיה מעורב בקידום האינטרסים שלהם

הפרקליטות הגישה כתב אישום על עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים נגד הסגן לשעבר, הרב שמעון שר, על כך שפעל בניגוד עניינים כשביקש וקיבל תרומות בסך שני מיליון שקל משורה של חברות בעלות אינטרסים בתחום הנדל"ן בעיר. שר היה מעורב במסגרת תפקידו כיו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה בדיונים הנוגעים לחברות, וביניהן: פז, אשטרום, פרץ בוני התיכון, חברת הדלק הישראלית, קבוצת חנן מור ורותם שני

28.12.2020, 12:55 | תומר גנון

הרב שמעון שר, סגן ראש עיריית נתניה ויו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעיר לשעבר, פעל לקדם אינטרסים נדל"ניים של חברות ציבוריות ואנשי עסקים פרטיים שתרמו כ-2 מיליון שקל למוסדות קהילת צאנז שאליה הוא משתייך; כך עולה מכתב אישום על עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים שהגישה היום (ב') הפרקליטות לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד. נגד שר גויסו שני עדי מדינה ששמם נאסר לפרסום.

קראו עוד בכלכליסט

בין החברות ואנשי העסקים שלפי כתב האישום תרמו בין השנים 2011-2106 כספים למוסדות צאנז בנתניה, והרב שר פעל בעניינן למרות שהיה מצוי בניגוד עניינים, נמצאים: רמי נוסבאום יו"ר חברת הנדל"ן אשטרום (422 אלף שקל); יוסי אברהמי, הבעלים של חברת הנדל"ן יוסי אברהמי (216 אלף שקל); עמי פרץ, הבעלים של חברת פרץ בוני התיכון (119 אלף שקל); חנן מור, הבעלים של קבוצת חנן מור (89 אלף שקל); יונה פוגל, מנכ"ל חברת פז (29 אלף שקל); ושמואל אנצ'ל, מנכ"ל חברת הדלק הישראלית (18 אלף שקל). 

שמעון שר, צילום: אוראל כהן שמעון שר | צילום: אוראל כהן שמעון שר, צילום: אוראל כהן

כמן כן נכללים ברשימה: דוד אולניק, בעלים של חברה לעבודת אפר וכבישים (452 אלף שקל); יעקב (יקי בריגה) ועמי מירון בעלי חברת הנדל"ן "ציון בריגה ובניו" (210 אלף שקל ו-30 אלף שקל בהתאמה); יהודה (דידי) ידידיה, הבעלים של חברת הנדל"ן רותם שני (94 אלף שקל); צבי כהן מחברת צבי כהן אקולוגיה (130 אלף שקל); וניסים פרג'ון (136 אלף שקל).

במקביל לבקשות התרומה וקבלתן, המשיך שר לעסוק בבקשותיהם של בעלי העניין, לאשר אותן ולחתום על היתרים למיזמי הנדל"ן בבעלותם, לטענת הפרקליטות תוך ניגוד עניינים חמור העולה לכדי מרמה והפרת אמונים. בנוסף, נטען, שר פעל במסגרת תפקידו ותחום השפעתו, תוך סטייה מן השורה, על מנת לסייע למלון "גלי צאנז" להימנע מסגירה על ידי עיריית נתניה על אף מצבו הרעוע של המבנה באותה עת.

נציין כי הפרקליטות לא הגישה כתב אישום נגד אף אחד מאנשים העסקים המוזכרים מעלה, שנחקרו בתיק כחשודים, או החברות, בגין התרומות שנתנו. היא החליטה לסגור בשלב זה את התיקים נגד מנכ"ל פז לשעבר יונה פוגל, ויו"ר אשטרום אברהם נוסבאום, וצפוייה לקבל החלטה לגבי שאר החשודים בקרוב. העבירה בכתב האישום מיוחסת רק לרב שר שהתערב בענייני החברות כשהוא בניגוד עניינים.

התיק נחקר על ידי יאח"ה בלהב 433 שבמשטרת ישראל. כתב האישום הוגש על ידי עוה"ד טל פרג'ון, שריפה חמדוה, אלעד אשכנזי וורד לייבוביץ' מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

מטעם עוה"דן עמית חדד, נועה מילשטיין ויאיר לשם ממשרד חדד רוט שנהר, המייצגים את שמעון שר, נמסר: "בשנים האחרונות מנסות רשויות האכיפה לטעון כי פעולותיו הציבוריות של הרב שר, שאין מחלוקת שלא הכניסו לכיסו הפרטי ולו אגורה שחוקה, מעלות חשד לביצוע עבירות מתחום טוהר המידות. מדובר בעמדה חסרת בסיס ערכי ומשפטי כאחד. ההחלטה להגיש כתב אישום מלמדת שבפרקליטות קיבלו את הטענות שהצגנו במסגרת הליך השימוע כמעט במלואן. כך, חשד לביצוע של 15 עבירות שוחד צומצם לכתב אישום שמייחס, גם זאת בשגגה, עבירת שוחד אחת בלבד שמבוססת גם היא על עדות בעייתית שנגבתה באופן פסול. אנחנו סמוכים ובטוחים שבבית המשפט יוכח שגם כתב האישום משולל יסוד".

תגיות