אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עקב המיזוג לשלד בורסאי: הפניקס במגעים מתקדמים לרכישת 10% ממניות טריא צילום: פאביאן קולדורף

בלעדי לכלכליסט

עקב המיזוג לשלד בורסאי: הפניקס במגעים מתקדמים לרכישת 10% ממניות טריא

לפי המתווה, ימכרו בעלי המניות בטריא 10% ממניות לוזון נדל"ן לעמוס לוזון. האחרון ימכור 10% ממניות החברה שאינן חסומות להפניקס

29.12.2020, 08:09 | גולן חזני

חברת הביטוח הפניקס במגעים מתקדמים לרכישת 10% ממניות פלטפורמת ההלוואות הפרטיות טריא, בעסקת המשך למיזוגה של טריא לשלד הציבורי לוזון נדל"ן. לכלכליסט נודע כי הרכישה תיעשה בדרך מורכבת, כדי להימנע מאחזקה של מניות חסומות מצד הפניקס.

קראו עוד בכלכליסט

בעלי המניות של טריא אמורים לקבל במסגרת המיזוג 72.5% ממניות לוזון נדל"ן, שבה יהיו, ערב המיזוג, מזומנים בהיקף של 70 מיליון שקל. המניות שיקבלו יהיו חסומות על פי החוק לחצי שנה, במקרה של מיזוג פעילות לתוך שלד בורסאי. מניית לוזון נדל"ן זינקה אתמול ב־50% בעקבות הידיעה.

אייל בן סימון, מנכ"ל הפניקס, צילום: פאביאן קולדורף אייל בן סימון, מנכ"ל הפניקס | צילום: פאביאן קולדורף אייל בן סימון, מנכ"ל הפניקס, צילום: פאביאן קולדורף

לפי המתווה שמתגבש, ימכרו בעלי מניות בטריא 10% ממניות לוזון נדל"ן לעמוס לוזון, בעל השליטה בשלד היום, ואילו לוזון ימכור 10% ממניות החברה, שאינן חסומות, להפניקס. כל העסקה תיעשה במחיר שבו מתמזגת טריא לתוך השלד, 30 מיליון שקל. הפניקס מעמידה הלוואות בסך של 200 מיליון שקל לפלטפורמה של טריא, והיא הגוף המלווה הגדול ביותר שלה.

המיזוג, שנחשף אתמול בבוקר ב"כלכליסט", צפוי לצאת לפועל בחודש הקרוב, אחרי שהחברות חתמו על מזכר הבנות. העסקה צפויה להתבצע בדרך של החלפת מניות. בתום השלמת המיזוג צפויים בעלי המניות של טריא להגיע לאחזקה של 82.5%, בכפוף ליעדי הכנסות. בין בעלי המניות העיקריים של טריא נמצאים שלושת המייסדים אייל אלחיאני, ורדה לוסטהויז ואסף שלוש ‑ שמחזיקים בכמעט 50% — ואיש העסקים פייר בסנינו.

טריא פיתחה פלטפורמת השקעות ואשראי מבוססות טכנולוגיות, שפועלת בשיטת הלוואות חברתיות — P2P, המחברת בין לווים למלווים. עד היום ציבור המשקיעים העמיד באמצעותה אשראי בסך כ־4.2 מיליארד שקל. האשראי הועמד בעיקר בתחום הנדל"ן (80%), עסקים קטנים ובינוניים ורכב.

מנכ"ל טריא הוא שחף ארליך, וכיו"ר ועדת האשראי משמש דודו זקן, לשעבר המפקח על הבנקים. משרדי החברה ממוקמים בראש העין והיא מעסיקה כ־70 עובדים. טריא נקלעה לעין הסערה במשבר הקורונה, כשבאפריל החל גל של משקיעים לדרוש את כספו ואיים על התנהלות החברה. הלוואה של 26 מיליון שקל שהעניקה החברה לחברת דלהום, שקרסה, גררה עמה בקשה לייצוגית נגד החברה.

המניע של טריא להגיע לבורסה הוא קודם כל השווי שהיא מקווה לקבל. זאת, לאור הגאות בשווי חברות האשראי החוץ־בנקאי, כשהמודל הוא חברת מימון ישיר, שנסחרת כבר בשווי של קרוב ל־1.5 מיליארד שקל. גורם נוסף, לא פחות משמעותי, הוא שימוש בבורסה כפלטפורמה לגיוס חוב זול, בתנאים שכיום טריא מתקשה לקבל מגופים מוסדיים או בנקים. כחברה בורסאית עשויים גופים מוסדיים נוספים, מעבר להפניקס, להשתמש בפלטפורמה של טריא למתן הלוואות ישירות לצרכנים, או דרך מימון לטריא עצמה.

עוד נודע ל"כלכליסט" כי אחד הגורמים המרכזיים למיזוג הוא רצונה של טריא להיכנס לתחום המשכנתאות. כאן כבר מדובר בכסף גדול, ובהלוואות של מאות אלפי שקלים, שיקפיצו את החברה לרמה אחרת לגמרי. ארליך אמר אתמול כי "זוהי אבן דרך חשובה בחזון שלנו, להפוך לשחקן משמעותי בתחום הפיננסי. גיוס ההון יאפשר להאיץ פיתוחים טכנולוגיים, במטרה לייצר פתרון מיטבי עבור ציבור המשקיעים הפרטי והמוסדי מחד, ומאידך ליצור תחרות למערכת הבנקאית בתחומים נוספים".

תגיות