אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 כבש את שוק היבוא המקביל צילום: ולדמיר סולו

כבש את שוק היבוא המקביל

תום ג'ורג', בן ה- 25, מנהל עסקים חובקי עולם, בעלים של חברת "אטומיק" המתמחה ביבוא מקביל של מחשבים וטאבלטים מכל העולם. בתוך 5 שנים הפך ליבואן המקביל הגדול ביותר בענף

29.12.2020, 14:23 | בשיתוף אטומיק

מאת: צור חכמון

לפני שלושה שבועות נחתה בשדה תעופה "בן גוריון" הטיסה המסחרית הראשונה מדובאי. בבטן המטוס של אותה טיסה היו משטחים ארוזים ומנוילנים של מאות מחשבים וטאבלטים, שנרכשו על ידי ישראלי, במרכזי הסחר העולמי שבדובאי. תום ג'ורג' הפך ליבואן הראשון שקטף את פירות השלום והביא משם לישראל מחשבים וטאבלטים. עוד נדבר על כך בהמשך אבל קודם לכן וכהקדמה קטנה, נזכיר כי אם המושבות- פתח תקוה הצמיחה בשנים האחרונות מספר טייקונים, שכבר מזמן סדקו את כיפת הכסף ומשפיעים כיום על הכלכלה הישראלית ואף יותר מכך. ביניהם: מאיר שמיר, קובי מימון ואח'.

לחלקם סיפור דומה. הם סינדרלות שצמחו בבית קשה יום של אבא פועל במפעל ואמא עקרת בית. במקרה הזה הסיפור קצת שונה. תום ג'ורג' צעיר בן 25 צמח בבית חם ואוהב, במשפחה גדולה ועוטפת שהמצב הכלכלי בה סביר. אביו נהג אוטובוס בפנסיה ואמו סגנית מנהלת בית ספר יסודי. לא עשירים גדולים אבל מתפרנסים בכבוד.

פגשתי את תום ג'ורג' בן ה-25, הבעלים והמייסד של "אטומיק" חברה ליבוא מקביל של מחשבים וטאבלטים. כבר ברגעים הראשונים, אי אפשר היה שלא לחוש כי אתה פוגש את הדבר הבא, פוטנציאל עצום שדוהר במעלה הדרך ודרכו לצמרת נקבעה. המלצה שלי: עקבו אחר צעדיו – נראה כי הוא הסיפור הכלכלי החדש.

תום ג תום ג'ורג', הבעלים והמייסד של "אטומיק" | צילום: ולדמיר סולו תום ג

שש עשרה מלאו לנער

בגיל 16 החל תום את דרכו כמפיק של אירועים: חתונות, בר מצוות ואח' D.J שעושה שמח. עבודה צדדית שהפכה אצלו לעסק מכניס. מהר מאד הוא זיהה כי קהילת יוצאי פרס אוהבים את הרפרטואר שלו והפך לכוכב הפרטי שלהם. הוא נמנה על אלה שידעו להרוויח מהשמחות האלה ולחסוך כסף.

כאשר צבר מספיק הון, הוא מימש הזדמנות ראשונה ורכש דירה בפתח תקוה שחלק מתמורתה שילם במזומן ואת היתרה בהלוואה מהבנק. זה קרה עוד בטרם מלאו לו 20 שנה. מכאן הכול היסטוריה – חלפו מאז 5 שנים והוא כבר הספיק להשלים רכישות נדל"ן, לחנוך עסקים מצליחים ועוד ידו נטויה.

בגיל 20 הוא החליט שדי לו עם השמחות - אדי האלכוהול והדי המוסיקה הספיקו. מהר מאד הוא הקים עסק נוסף – חנות קטנה ברחוב חובבי ציון בפ"ת שמכרה מחשבים וסלולר. כאן נרקם החלום. תום הבין כי הצלחה, ככול שתהיה, בחנות קטנה מוגבלת. הוא עבד במרץ ורקם את החזון והחלום. הוא סלל את הדרך בה הפך ליבואן מקביל, הגדול בישראל, של מחשבים וטאבלטים חדשים - מהמותגים המובילים בעולם.

הקצב שלו מרשים במיוחד שכן ידוע כי הכללים בשדה האלקטרוניקה אכזריים. מדובר בפערי רווח קטנים המחייבים מקצועיות ודיוק. תום החל בהיכרות עם השוק הקיים. לימוד יסודי של היבוא הרשמי המגיע לישראל, הבין והכיר את המוצרים ואת כל הדגמים, לרבות תגי המחירים הצמודים להם. לאחר מכן, החל במאמצים לאתר מפעלים, סיטונאים וקניינים על פני הגלובוס כולו, שיש בידיהם מוצרים מתקדמים יותר במחיר נמוך יותר. הרעיון שלו היה פשוט, לפטופ של מותג מוביל עם תוספים במחיר נמוך יותר.

עם הידע הנצבר והכישרון המסחרי הוא הצליח לזהות דגמים של מחשבים וטאבלטים שהביקוש להם בארץ היה גבוה והוא ידע שעליו להביא לדוגמה: את אותו מותג עם זיכרון גדול ומערכת הפעלה מותקנת, במחיר נמוך יותר ממחשב שהגיע קודם לכן לישראל.

מכאן, החלה ההתמודדות לשכנע את הסיטונאים הגדולים למכור לו. הם דרשו כסף מזומן ובטוחות. הוא שנולד עם כישרון, חוצפה ואופי – יודע לקנות במחיר יותר זול, בכמות גדולה ועל כך לרוב שילם במזומן. הוא התחיל בקטן, לווה מהוריו את כספי החיסכון שחסכו כל חייהם והחל לסובב גלגל עסקי - השוק הגיב לו במהירות יחסית והחל לחבק אותו.

תום אומר: "זכיתי להורים שהעניקו לי את הביטחון ובעיקר את האחריות למעשיי. כאשר ביקשתי את ההלוואה – הם נראו כאילו ציפו כל חייהם לבקשתי ונענו לה ברצון".

הספקים בשוק המחשבים לא לוקחים שבויים. הם תובעניים. אותו דבר הקניינים של החנויות: זהירים ומחושבים – כולם יודעים שהרווח על מחשבים קטן ולכן המכירה של מוצר איכותי במחיר נמוך נראית חשודה. עם הזמן גבר האמון בו. הנחישות והשקט שלו הביאו עוד ועוד בעלי רשתות לקנות מהצעיר בן ה-25 מחשבים (לפטופ) וטאבלטים באלפים.

מחשב מדגם פביליון – דגם החדש שכובש את שוק הגיימרים בישראל, צילום: ולדמיר סולו מחשב מדגם פביליון – דגם החדש שכובש את שוק הגיימרים בישראל | צילום: ולדמיר סולו מחשב מדגם פביליון – דגם החדש שכובש את שוק הגיימרים בישראל, צילום: ולדמיר סולו

המחזור הכספי של החברה האמיר למיליונים רבים, הבנקאים נותנים בו אמון מלא, שכן גם הם הבינו שיש שחקן שמשחק משחק נכון בשוק הקשוח הזה. תום ג'ורג בנה לו שם של אחד שלספקיו הוא משלם במזומן, הוא מוכר סחורות במהירות ותמיד, תמיד ייתן שירות על מוצרים שמכר.

קצת לפני הקורונה הוא גיבש עסקת רכישה של קומת משרדים שלמה והקים מעבדה לתיקון מחשבים בקרית מטלון בפתח תקוה.

תום ג'ורג': "שאף אחד לא יגיד לך שאין בעסקים דאגות. יש ויש שכן מדובר בכסף. מדובר בתחרות. היבואנים הרשמיים מגיבים באגרסיביות וחובטים בעוצמה ומכאיבים – הם מחייבים אותך להיות ערני כל הזמן. הכלל הוא שבכל עסקה חייבים להשאיר נתח קטן שייתן לנו מרווח של גדילה. הפוטנציאל שלנו עצום ואפשרויות הצמיחה כמעט אינסופיות – אנחנו רק בראשית הדרך.

גם מגיפת הקורונה חייבה אותנו לערנות מוגברת – מחד, היא יצרה ביקוש מטורף שרוקן מלאים של סחורות ומאידך סיטונאים ומפעלים ברחבי העולם, מהם אני רוכש סחורות, נסגרו או תיעדפו מקומות אחרים שהסכימו לשלם יותר על אותו מוצר".

תום ג'ורג ממשיך: "אני לא מאפשר לעסק לצמוח בקצב גדול מידי. מבחינתי, הזהירות היא אחריות – בכל זאת לשלם 1,500,000 ש"ח רק בכרטיס אשראי זה עדיין מזיז לי – ולא בגלל שאני צעיר – אלא בגלל שבדרך כלל אני עושה את זה יותר מפעם בחודש.."

פרי זון – כל הדרך מדובאי

יש לו את התשוקה להצליח. תום ג'ורג' מתעקש להטביע חותם בעסקיו וכאשר הוא מזהה פוטנציאל, גם המגדל הכי גבוה בדובאי ובעולם כולו נמוך מבחינתו. כאשר התפרסמו ידיעות על התחממות היחסים עם האמירויות, ידע תום כי דובאי היא "פרי זון" מרכז עולמי ללא מכס, המשמש לסחר במחשבים איכותיים של מותגים מובילים. הוא ידע שבמקום שיש איכות וכמות – זה המקום שלו.

מהר מאד הוא החל לטוות יחסים עם סיטונאים גדולים וחזקים של מותגי מחשב שם, ועת נחתה טיסת הסחר הראשונה בישראל, היא כללה מטען יקר ערך של משטחים ארוזים ומנוילנים, מחברות מובילות בעולם המיועדות לשיווק על ידי חברת "אטומיק" שבבעלותו, המזוהה כיבואן מקביל וכרשת הפצה לחנויות.

בתחום הזה, השוק הישראלי הוא ברנג'ה קטנה שכולם יודעים בה הכול - על כולם. כאשר זיהו שהסחורות שלו ממתינות בנמל התעופה החלה ההתעניינות ועוד בטרם שולם המס כדי לשחרר את הסחורות – נמכרה כל הסחורה כולה עד הפריט האחרון.

"היום השוק מגיב לי מהר" מחייך תום. לקח זמן למקצוענים הכרישים האלה לדעת שאפשר לסמוך על הבטחה שלי, שיש לי הרבה כבוד כדי לעבור את הסף של "כדאי לעשות איתו עסקים" והם עושים!.

בימים אלה מנהל תום מו"מ עם חברות בינלאומיות ליבוא של מחשבים וטאבלטים תחת המותג "אטומיק".

אז אמור לנו תום ג'ורג: ומכאן לאן?

תום משיב: "תציע לי עיסקה טובה ואענה לך".

תגיות

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות