אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מזומן בבטן של דג ומיליארדר שלא ידע: קנסות רשות המסים בשל הכנסת כספים לישראל צילום: pixabay

מזומן בבטן של דג ומיליארדר שלא ידע: קנסות רשות המסים בשל הכנסת כספים לישראל

קנסות מינהליים בהיקף מצטבר של 2.5 מיליון שקל הוטלו על ידי הרשות במחצית השניה של 2018 בשל הפרות דיווח למכס על הכנסה, או הוצאה של כספים מישראל בניגוד לחוק איסור הלבנת הון. בין הנענשים: איש העסקים ולרי קוגן, שעבר בנתב"ג עם 160 אלף דולר במזומן מבלי לדווח עליהם; ואדם בשם יורי מושייב, שבמזוודותיו התגלו מוצרי בשר ודגים קפואים - ובתוכם 40 אלף דולר במזומן

29.12.2020, 17:18 | אתי אפללו

רשות המיסים הטילה קנסות מנהליים בגובה של 2.5 מיליון שקל סך הכל במחצית השניה של 2018, כך עולה מקובץ החלטות שפרסמה היום (ג'). מדובר בעיצומים שננקטו בשל הפרות דיווח למכס על הכנסה, או הוצאה של כספים מישראל בניגוד לחוק איסור הלבנת הון. סה"כ חולקו 96 קנסות, כאשר 72% מההפרות התבצעו במעברים יבשתיים - בעיקר במעבר נהר הירדן.

קראו עוד בכלכליסט

כך למשל, על איש העסקים ולרי קוגן הוטל עיצום כספי בסך 120 אלף שקל, לאחר שעבר בנתב"ג כשעליו סכום של 160 אלף דולר בלי שדיווח עליו. בהתאם לחוק יש לדווח על כל סכום העולה על 50 אלף שקל במעבר גבול אווירי, ועל כל סכום העולה על 12 אלף שקל במעבר גבול ימי או יבשתי. לדבריו של קוגן, הכסף שנתפס נועד לממן את הוצאות השהייה שלו ושל אורחיו בישראל, והוא תמך בטענתו באמצעות אישור משיכת הכספים מהבנק. קוגן טען כי הכיר את חובת הדיווח, אך טעה לחשוב כי נציגי המכס יפנו אליו מיוזמתם. בנוסף, טען כי הוטעה על ידי נציג ה-VIP שליווה אותו בכניסתו לישראל, שהחתים אותו על טופס ריק ומילא לאחר מכן את שדות הצהרת נשיאת הכספים בעצמו. 

 , צילום: רויטרס צילום: רויטרס  , צילום: רויטרס

במקרה אחר נכנס בסוף דצמבר 2018 לישראל, דרך מעבר "נהר הירדן", ראש מועצת ערערה נאיף אבו עראר, כשברשותו סכום כסף בשווי של כ-34.5 אלף שקל במגוון מטבעות, זאת לאחר שיצא מישראל יום קודם לכן כשעליו סכום שווה ערך ל-38 אלף שקל, מבלי שדיווח על הכנסת והוצאת הכספים. אבו עראר טען כי מקור הכספים מעבודתו, ונועדו לצורך תשלום שכר הלימוד של בנו בירדן. על אבו עראר הוטל עיצום כספי בסך 14 אלף שקל.

מקרה נוסף התרחש באוגוסט 2018 אז הגיעה לנתב"ג, באמצעות חברת שילוח בין-לאומית, חבילה שנשלחה מהונג-קונג לבורסת היהלומים ברמת גן. ע"פ המוצהר, החבילה אמורה הייתה להכיל יהלומים בשווי 285 אלף דולר, אולם הכילה 290 אלף דולר במזומן. הנמען של החבילה הכחיש אליה קשר וטען שנשלחה בטעות. כאשר איש לא הגיש תביעת בעלות על הכספים ועדת העיצומים ברשות המיסים הורתה על תשלום מיידי של 290 אלף הדולרים שנתפסו.

מקרה מעניין נוסף הוא המקרה של יורי מושייב, שנתפס בנתב"ג נושא סכום כסף מזומן בסך 40 אלף דולר. מושייב עבר במסלול האדום, במטרה להצהיר על שני טלפונים חכמים, אולם בשיקוף מזוודותיו התגלו, בין היתר, מוצרי בשר ודגים קפואים - זאת למרות האיסור על הכנסת מוצרי בשר ודגים לישראל, ולכן הובהר לו כי אלו יישלחו להשמדה. בשלב זה, הפתיע מושייב ודיווח כי בבטן הדגים יש 40 אלף דולר במזומן. מושייב, אזרח ישראל ובעל מסעדה בארה"ב, טען כי מקור הכספים בחשבון בנק של חברה בבעלות אחיינו בארה"ב, והוא התבקש על ידו להביא את הכספים לארץ. על מושייב הוטל עיצום כספי בסך 80 אלף שקל.

תגיות