אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסד ביונטק מזהיר מפערים באספקת חיסונים לקורונה: "המצב לא נראה טוב" צילום: אי.אף.פי

מייסד ביונטק מזהיר מפערים באספקת חיסונים לקורונה: "המצב לא נראה טוב"

בראיון לשבועון הגרמני דר שפיגל, אמר אוגור סאהין כי חברת הביונטק הגרמנית עובדת עם שותפתה פייזר להגברת הייצור. "מתפתח חור באספקה בשל המחסור בחיסונים מאושרים אחרים, ועלינו למלא את החור הזה עם החיסונים שלנו"

01.01.2021, 17:24 | סוכנויות הידיעות
ביונטק עובדת עם שותפתה חברת התרופות פייזר להגביר את הייצור של החיסונים נגד קורונה, כך לדברי מייסדי החברה הגרמנית. עם זאת, הם הזהירו כי צפויים פערים באספקה עד שחיסונים נוספים ייכנסו לשימוש.

קראו עוד בכלכליסט

סטארט-אפ הביוטק הגרמני הוביל את המירוץ למציאת חיסון, אך הגעתו לאירופה התעכבה בשל תהליך האישור האיטי יחסית באירופה וההזמנה הקטנה יחסית שביצעו הרשויות. העיכובים הובילו לכך שיש ריכוז של החיסונים בגרמניה, שם כמה מהמחוזות נאלצו לסגור באופן זמני את מרכזי החיסונים ימים ספורים לאחר תחילת המבצע שיצא לדרך ביום ראשון. "בשלב זה המצב לא נראה טוב - מתפתח חור באספקה בשל המחסור בחיסונים מאושרים אחרים, ועלינו למלא את החור הזה עם החיסונים שלנו", אמר מנכ"ל ביונטק אוגור סאהין בריאיון לשבועון הגרמני דר שפיגל.

סוכנות הרפואה של האיחוד האירופי (EMA) צפויה לאשר את החיסון של מודרנה ביום רביעי הקרוב. שר הבריאות הגרמני ינס שפאהן קרא לרגולטורים גם לאשר במהירות את החיסון שפיתחו חברת התרופות הבריטית אסטרזניקה ביחד עם אוניברסיטת אוקספורד. החיסון הזה זכה לאישור בבריטניה מוקדם יותר השבוע, אך לוח הזמנים של האיחוד האירופי לאישורו נותר לא ברור.

לפי סאהין, החיסון שפיתח, שמשתמש ב-RNA שליח כדי להורות למערכת החיסון להילחם בנגיף, אמור להיות מסוגל להתמודד עם המוטציה שנתגלתה לראשונה בבריטניה ואמורה להיות מדבקת אף יותר. "אנחנו בודקים האם החיסון שלנו יכול לנטרל גם את המוטציה הזו, ובקרוב נדע יותר", הבטיח. עוד הוסיף כי ניתן יהיה ללטש את החיסון כך שיוכל להילחם במוטציה חזקה יותר בתוך שישה שבועות, אך טיפול חדש עלול להצטרך אישור רגולטורי נוסף.

מנכ"ל ביונטק, אוגור סאהין, צילום: רויטרס מנכ"ל ביונטק, אוגור סאהין | צילום: רויטרס מנכ"ל ביונטק, אוגור סאהין, צילום: רויטרס

סאהין הקים את החברה ביחד עם אשתו אוזלם טוראצ'י, המכהנת כאחראית הרפואה בחברה. שניהם מתחו ביקורת על החלטת האיחוד האירופי לחלק את הזמנת החיסונים מתוך הערכה כי עוד חיסונים יקבלו אישור לשימוש.

ארה"ב הזמינה 600 מיליון מנות מהחיסון כבר ביולי, זאת בעוד שבאיחוד האירופי המתינו עד נובמבר ואז הזמינו חצי מהכמות. "בשלב מסוים התבהר שלא נוכל לספק כל כך מהר", אמרה טוראצ'י בראיון. "בשלב זה כבר אי אפשר היה לבצע הזמנת השלמות".

עם זאת, בחברה מקווים להשיק בפברואר קו ייצור חדש בגרמניה שיוכל לייצר 250 מיליון מנות במחצית הראשונה של השנה. לפי סאהין, מתנהלים מגעים עם יצרנים לגבי הגדלת התפוקה, והם ידעו יותר פרטים עד סוף החודש.

עוד הוסיף סאהין, כי הדור הבא של החיסונים שתייצר החברה יהיה קל יותר לתפעול וידרוש אחסון בטמפרטורות מעט גבוהות יותר – כיום החיסון דורש אחסון בטמפרטורה של מינוס 70 מעלות צלסיוס.

תגיות