אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיזוק ובינוי ממשיכה להתרחב: "הקורונה פתחה לנו הזדמנויות חדשות" צילום: חיזוק ובינוי

חיזוק ובינוי ממשיכה להתרחב: "הקורונה פתחה לנו הזדמנויות חדשות"

הפעילות בצל המשבר ("חשיבה מחודשת הולידה פתרונות יצירתיים"), השינויים בתפיסת המגורים ("פטיו עם חללי עבודה וביזנס לאונג' לפגישות"), והיעדים ל-2021 ("כניסה לפחות לעוד 2 פרויקטים מתחמיים"). הבעלים שחר רז, סוגר שנה מאתגרת ומקפיד לשדר אופטימיות

07.01.2021, 09:03 | רונן ניב

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

קרוב לשנה מאז התפשטות נגיף הקורונה והמשק הישראלי עוד עמוק בכוננות ספיגה. אחד מאותם ענפים שמצא עצמו במציאות קשוחה ואפופה בסימני שאלה הוא הנדל"ן, כשהדברים מכוונים בין היתר גם אל תחום ההתחדשות העירונית.

 

השפעת המגפה על התחום עמדה במוקד הפורום השנתי של חברת המידע העסקי דן אנד ברדסטריט, שנערך בדצמבר האחרון והציג תמונת מצב מורכבת המתאפיינת בצמצום היקפי הפעילות, עיכובים במסירת פרויקטים, ירידה באישור תוכניות ובמתן היתרי בנייה, ובעיקר בחשש גדול כי אחת מכל שלוש חברות הפעילות בתחום תתקשה לשרוד.

"בשנת 2020, תחת השפעת משבר הקורונה למעלה מ-2,000 חברות בענפי הבנייה, התשתיות והיזמות נקלעו לכשל פיננסי - עליה של כ-100% בהשוואה לשנה שקדמה לה", ציינה אפרת שגב, סמנכ"לית דאטה ואנליזה בדן אנד ברדסטריט, והמחישה עד כמה מדאיג המצב.

קראו עוד בזירת הנדל"ן

עסקים כרגיל

"השבועות הראשונים להתפרצות הקורונה ואיתם הסגר הראשון, הכניסו את כל מי שהוא חלק מהתחום הזה שנקרא החדשות עירונית לסוג של הלם. אף אחד לא ממש ידע איך להתמודד עם הסיטואציה ההזויה הזו", מסכים גם שחר שחר רז, הבעלים של חברת חיזוק ובינוי, היוזמת פרויקטים בתמ"א 38 ובפינוי-בינוי. "התחום נקלע למצוקה, שרק חידדה את הרעות החולות שלו - ובראשן התנהלות פיננסית בעייתית ויציאה לפרויקטים ללא גב כלכלי. במצב העניינים בו הקורונה קובעת את סדר היום, המשמעות היא שמיזמים רבים נתקעים תוך כדי תנועה.

"כמו שאני רואה את הדברים, הקורונה בעצם יצרה הפרדה ברורה בין חברות ההתחדשות העירונית עם החוסן הכספי, הניסיון והמיומנות, לבין היזמים הצנועים יותר שעדיין לא מכירים את כל היבטיו של התחום ולא הטביעו בו חותם ממשי. ברמה האישית, ההחלטה שמובילה את חיזוק ובינוי מימיה הראשונים – לא להשתולל, לקדם כמות מוגבלת של פרויקטים ותוך כדי תנועה להגדיל בהדרגה את נפח המיזמים - בהחלט מוכיחה את עצמה. אנחנו פועלים רק בלב אזורי הביקוש, ובמיקומים שהם פריים-לוקיישן, שם גם המשבר לא פגע ברמת הביקושים. מעבר לזה, ההיכרות שלנו עם השטח ועם מגוון הגורמים הפועלים בו, יחד עם המוניטין שצברנו, פותחים לנו דווקא בעידן הקורונה הזדמנויות חדשות".

ואכן, לאורך התקופה האחרונה התקבלו במשרדי חיזוק ובינוי פניות מכמה וכמה יזמים להצטרף אליהם לפעילות ולהתניע פרויקטים שנכנסו לקשיים, כאשר החברה נכנסה לאחרונה כשותפה בשני מיזמי התחדשות עירונית בתל אביב וברעננה. "הקורונה בפירוש אתגרה אותנו", מדגיש רז. "דווקא בחוסר הוודאות מסביב, חשוב לנו להמשיך בשגרה ולשדר עסקים כרגיל - והמסר בהחלט מחלחל. העדות הכי טובה לכך היא שהחברה ממשיכה למכור דירות ולקדם את הפרויקטים שתחת אחריותה, כשעוד ועוד בקשות מגיעות אלינו לחילוץ מיזמים. כמובן שהקורונה דרשה גם מאיתנו חשיבה מחודשת, ומכאן נולדו פתרונות יצירתיים למצב – אחרת, היינו היום במקום שונה לגמרי".

שחר רז. נרתמים לחלץ מיזמים שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה , צילום: חיזוק ובינוי שחר רז. נרתמים לחלץ מיזמים שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה | צילום: חיזוק ובינוי שחר רז. נרתמים לחלץ מיזמים שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה , צילום: חיזוק ובינוי

 

אחד הכלים שפיתחה החברה על רקע הריחוק החברתי והגבלת ההתקהלויות, נוגע לאפליקציה ייעודית לקהל הרוכשים. "הרציונל הוא להנגיש את הפרויקטים שלנו לרוכשים ולאפשר להם לעקוב אחרי כל פרמטר, עד ירידה לרזולוציות הנמוכות ביותר", מפרט אסף נפוסי, סמנכ"ל השיווק של חיזוק ובינוי והבעלים של חברת השיווק NEFUSSY. "האפליקציה מאפשרת בין היתר סיור וירטואלי בדירות ובבניינים, עדכונים בזמן אמת מצד הקבלנים והמעצבים על כל מה שמתחדש בנכס, והכי חשוב – היא קלה ונוחה לתפעול ולא מצריכה אוריינטציה טכנולוגית יוצאת דופן. באפליקציה הושקעו מחשבה ומשאבים, והיא נדבך חשוב באינטראקציה השוטפת מול קהל הלקוחות. מעבר לזה, כחברה שהמוטו שלה הוא What you see is what you get - האחריות שלנו היא לספק מוצר איכותי ברף הגבוה ביותר". 

 

ג'ימבורי בקומת החניון, יוגה על הגג

עניין נוסף בעל חשיבות לימי הקורונה נוגע לשינוי תפיסת המגורים, בעקבות השהות הממושכת בבתים והמעבר הכפוי לעבודה מרחוק. בחיזוק ובינוי ידעו לזהות את המגמה בהקדם, כשהפרויקט שמובילה החברה ברחוב יהודה המכבי בתל אביב, וממותג תחת השם "קונטמפו" (CONTEMPO), מיישם את מודל המגורים החדש הלכה למעשה. 

מדובר בפרויקט תמ"א במסלול הריסה ובנייה מחדש, באחת השכונות הכי אטרקטיביות של תל אביב, במסגרתו תהרוס חיזוק ובינוי שלושה בניינים בני עשרות שנים ובהם 33 יחידות דיור, כשבמקומם יתרוממו שני בניינים מודרניים עם 62 יחידות דיור. 

הפרויקט ברחוב יהודה המכבי בתל אביב. ערוך לספק פתרונות גם לעבודה ולמידה מרחוק , הדמיה: באדיבות חיזוק ובינוי הפרויקט ברחוב יהודה המכבי בתל אביב. ערוך לספק פתרונות גם לעבודה ולמידה מרחוק | הדמיה: באדיבות חיזוק ובינוי הפרויקט ברחוב יהודה המכבי בתל אביב. ערוך לספק פתרונות גם לעבודה ולמידה מרחוק , הדמיה: באדיבות חיזוק ובינוי

לדברי רז, "כחלק מההתכתבות עם כללי המשחק החדשים, את הפטיו שבין הבניינים אנו נקדיש לטובת חללי עבודה ולמידה. בחורף יהיה הפטיו מקורה ובקיץ פתוח, וניתן יהיה להשתמש בו לכל אורך שעות היממה. בנוסף יוקם גם לאונג' ביזנס, שיציע חדרי ישיבות לפי הזמנה. עבור הדור הצעיר יציע הפרויקט גינות ירוקות ופינות משחק מתחת לבית, עניין שמקבל חשיבות גדולה עוד יותר בזמן הסגרים. בקומת החניון נפעיל ג'ימבורי, בקומת הכניסה יעמדו לרשות הדיירים מכונות קפה ופינות ישיבה ובגג נבנה חדר יוגה. המטרה היא לנצל את שטחי המתחם באופן מקסימלי ובאמצעותם לספק חוויה קהילתית מקיפה. תשומת לב רבה הופנתה גם לנראות של הפרויקט, כשהאדריכל רועי דוד יהיה אמון על קונספט החזיתות של המבנה והעיצוב" .

בפרויקט, ששיווקו יצא לדרך ממש בימים אלה, ניתן דגש על בניית תמהיל דירות מגוון – מ-3 ועד 5 חדרים, כולל דירות גן ופנטהאוזים – כשהשאיפה היא לעלות על הקרקע כבר במהלך חצי השנה הקרובה. "המיזם ביהודה מכבי מכוון למעשה לכולם", אומר נפוסי. "לצעירים שמתכוונים להרחיב את המשפחה ולמבוגרים שדור הילדים כבר עזב את הקן, לתל אביבים ולכאלה שרוצים להגיע לעיר הגדולה מיישובים אחרים. כל אחד ימצא את הדירה המתאימה ביותר לצרכיו ולתקציבו".

מיזם בולט אחר של החברה, הוא זה המתכונן ברחוב נגבה 56-52 ברמת גן - וכולל הריסת ארבעה מבני מגורים המכילים 72 יחידות דיור, כשאת מקומם יתפסו שני בניינים חדישים ויוקרתיים ובהם 230 יחידות דיור. הפרויקט משלב עירוב השימושים, וממזג בין מגורים, מסחר, מבני ציבור ושטחים ציבוריים פתוחים לרווחת הדיירים.

פרויקט הפינוי-בינוי ברחוב נגבה ברמת גן. ישלב מגורים, מסחר, מבני ציבור ושטחים ציבוריים פתוחים, הדמיה: באדיבות חיזוק ובינוי פרויקט הפינוי-בינוי ברחוב נגבה ברמת גן. ישלב מגורים, מסחר, מבני ציבור ושטחים ציבוריים פתוחים | הדמיה: באדיבות חיזוק ובינוי פרויקט הפינוי-בינוי ברחוב נגבה ברמת גן. ישלב מגורים, מסחר, מבני ציבור ושטחים ציבוריים פתוחים, הדמיה: באדיבות חיזוק ובינוי

 

מרחיבים את המעגל

כיום יוזמת חיזוק ובינוי 17 פרויקטים בשלבים שונים של בנייה, רישוי ותכנון, הכוללים מאות יחידות דיור. על אף השנה הלא פשוטה, עם הכניסה ל-2021 מקפידים בחברה לשדר אופטימיות ולהציב רף גבוה. "היעד הוא להמשיך את תהליך הצמיחה וההתרחבות", מצהיר רז. "ובפועל זה אומר לייצר מחזור מכירות של 400-350 מיליון שקל, להיכנס לפחות לעוד שני פרויקטים מתחמיים חדשים, לסייע לבעלי דירות ותיקים לשפר את איכות החיים שלהם וליזמים בקשיים להרים את הראש מעל המים. ב-2021 תפתח החברה שיווק של עוד ארבעה פרויקטים בתל אביב ותשווק בעיר בסך הכל כ-100 יחידות דיור חדשות.

עוד מוסיף רז כי "אנו מתכננים להגדיל את נפח הפעילות שלנו ומערים כמו תל אביב, רמת גן, גבעתיים, רמת השרון וגבעת שמואל, להתרחב גם למעגלים נוספים דוגמת ירושלים. גם היום, ועל אף הטלטלה שספגה ההתחדשות העירונית בזמן הקורונה, אנו סבורים כי בתחום הזה טמון עתיד הבנייה בישראל, ואנחנו רוצים להיות בחוד החנית שלו". 

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן >>

 

תגיות