אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך לפוליטיקה? פרופ' חגי לוין התפטר מכל תפקידיו ויורה חצי ביקורת על תפקוד הממשלה צילום: האוניברסיטה העברית

בדרך לפוליטיקה? פרופ' חגי לוין התפטר מכל תפקידיו ויורה חצי ביקורת על תפקוד הממשלה

במכתב פרישה מהדהד מאשים יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור וחבר קבינט הקורונה את הממשלה בניהול פוליטי של המשבר וכניעה לאינטרסים צרים ש"גרמו נזק חמור לבריאות הציבור". פרופ' לוין טרם התייחס לשאלה אם בכוונתו להתמודד בבחירות הקרובות - אך נוסח מכתבו מרמז על כך

09.01.2021, 20:52 | אדריאן פילוט

פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור בישראל וחבר קבינט הקורונה התפטר מכל תפקידיו והותיר מכתב מהדהד שבו הוא מאשים את הממשלה בכישלון מוחלט בניהול משבר הקורונה ומצביע על השיקולים הפוליטיים שהנחו את הממשלה בניהולו.

במקביל יש לציין כי נוסח המכתב מרמז על שאיפותיו הפוליטיות של לוין - שעשוי להתמודד בבחירות הקרובות באחת הרשימות.

קראו עוד בכלכליסט

"לצערי, נחשפתי בתקופת הקורונה, כמו כולנו, כיצד כניעה של הדרג הפוליטי לאינטרסים אישיים ופוליטיים צרים והשפעה של קבוצות לחץ גורמות לנזק חמור לבריאות הציבור ולחוסנה של מדינת ישראל", כתב לוין במכתבו.

במכתב, שמזכיר את מכתבי ההתפטרות שהותירו אחריהם הממונה על בריאות הציבור לשעבר פרופ' סיגל סדצקי וראש אגף התקציבים שאול מרידור, מסביר לוין כי "לנוכח השפל הפוליטי והערכי, אני חש מחויבות עמוקה לבחון את הדרך שבה אוכל להשפיע במידה הרבה ביותר לטובת הציבור בישראל". 

פרופ פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור | צילום: האוניברסיטה העברית פרופ

לדבריו, "מתחילת משבר הקורונה, האיגוד בראשו אני עומד ניסה לקדם גישה מקצועית למשבר אל מול עירוב אינטרסים לא עניינים בקבלת ההחלטות הפוליטית".

בשלב זה עובר לוין לרמז ברור לשאיפותיו הפוליטיות: "לאור כישלון חרוץ בהליכי קבלת ההחלטות על ידי הדרג הפוליטי, תוך אובדן אמון הציבור, נוכחתי לדעת כי אנו זקוקים לרופאים ומדענים שיאזרו אומץ להשתלב בהנהגה הלאומית על מנת לבסס את קבלת ההחלטות על שיקולים מקצועיים".

בין היתר, כתב לוין כי הוא "מצר מאוד על כך ששאר הפורומים העוסקים בקורונה נהגו בחוסר שקיפות ודיוניהם לא פורסמו בזמן אמת, עובדה שפגעה באמון הציבור ובהתמודדות עם המשבר. לצערנו, נוכחנו שוב ושוב כי המלצות המומחים בבריאות הציבור נחשבות כקליפת השום עבור הממשלה".

לוין מספק במכתבו כמה דוגמאות לחוסר ההיגיון הפנימי של החלטות שהממשלה קיבלה במהלך התקופה האחרונה: "המלצות שזכו לתמיכתנו ולקונצנזוס בקבינט המומחים לצמצום ההדבקה והתחלואה בקורונה נדחו, כדוגמת דחיית פתיחת הקניונים. מנגד הוחלט על צעדים מזיקים למרות שקבינט המומחים התנגד להם, כדוגמת פארסת הסגר הלילי בחנוכה, שנדחתה לבסוף בלחץ ציבורי".

נזכיר כי לוין התפטר הן מתפקידו כחבר קבינט הקורונה והן מתפקידו כיו''ר האיגוד שבתוך ההסתדרות הרפואית בישראל, דבר המעיד על "קצר" בינו לבין ההסתדרות עצמה שמאז פרוץ המשבר, נקטה בעמדה "פייסנית ושקטה" וקולה לא נשמעה כמעט למעט בסוגיות הקשורות לשכר הרופאים.

לדברי לוין, "למרות ניסיונות שונים גישת בריאות הציבור נדחקה לשוליים. לו היינו הולכים בדרך זאת היינו מתמודדים טוב יותר הן עם התחלואה והתמותה מקורונה והן עם נזקי המשבר... במקום זאת הממשלה בחרה לפעול בצעדים כוחניים, לא מידתיים ולא מאוזנים".

לוין מאשים את הממשלה במתן "הנחיות שרירותיות, חסרות עקביות והיגיון פנימי, אשר נאכפו באופן סלקטיבי על אוכלוסיות שונות. הממשלה, מסיבות פוליטיות צרות, מיאנה לפעול באופן דיפרנציאלי בהתאם לסיכון ולרמת התחלואה באיזורים שונים ואוכלוסיות שונות. תזמון הצעדים או היעדרם עורר בקרב הציבור חוסר אמון וחשש כבד לשיקולים אישיים ולא ענייניים מצד הדרג הפוליטי הבכיר ביותר", הוא כותב והכוונה היא לנתניהו עצמו כמובן.

פרופ' לוין טרם מסר לשאלת "כלכליסט" אם בכוונתו להצטרף לפוליטיקה.

תגיות