אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הטרנד הלוהט: פצצות שוקולד בתוך משקה חם צילום: fliker by Suzanne

הטרנד הלוהט: פצצות שוקולד בתוך משקה חם

השוקובומב הן הטרנד הקולינרי החדש - פצצות שוקו חם שתכולתן הצבעונית מתפזרת בכוס ושוטפת את האינסטגרם

12.01.2021, 08:11 | רעות ברנע

השעות הרבות בבית ובמטבח וצמצום האפשרויות של אוכל מבחוץ הביאו איתם לא מעט טרנדים קולינריים. הבולטים שבהם היו אפייה — בדגש על חלות ולחמי מחמצת, וגם התססות, החמצות וכבישות של ירקות, פירות וחומרי גלם שונים שכולם כיכבו מיד בחשבונות האינסטגרם.

עתה מגיח טרנד חדש ומתוק במיוחד: פצצות שוקולד, או פצצות שוקו חם, או שוקובומב (באנגלית: Hot Chocolate Bombs), שכשמו כן הוא: כדורי שוקולד שמתפוצצים אל תוך משקה חם. 

קראו עוד בכלכליסט

שורשיו של הטרנד, כמו של הרבה כאלה בימינו, הוא בטיקטוק: הרשת החברתית לצעירים (או לפחות צעירים ברוחם). הוא החל לתפוס תאוצה באוקטובר, ובתוך שלושה חודשים נהפך לוויראלי מאוד. למה? כי הוא כיפי, קל, מתוק, ובעיקר מצטלם נהדר. כרגע תחת ההאשטאג Hotchocolatebomb# באינסטגרם יש יותר מ־15 אלף פוסטים — של סטוריז תמונות וסרטונים מטעם אנשי מקצוע או חובבנים שמכינים ונותנים לדרינק שלהם לפוצץ את הפצצה עתירת הסוכר.

פצצות שוקולד מקושטות, צילום: lorslittlebakeshop פצצות שוקולד מקושטות | צילום: lorslittlebakeshop פצצות שוקולד מקושטות, צילום: lorslittlebakeshop

סיבה נוספת לפופולריות של המנה היא ההכנה הפשוטה שלה, ואפשר למצוא אינספור סרטונים ברשת שמסבירים ומדגימים. העיקרון הוא כזה: אל תוך תבנית סיליקון בצורת עיגולים מוזגים שוקולד אהוב במצב צבירה נוזלי כך שהוא מצפה רק את הדפנות (לטובת יצירה של חצי כדור). את התבנית מכניסים למקרר, וכשהשוקולד מתמצק מוציאים את חצאי הכדור שהתקשו מן התבנית, ממלאים אותם בכל העולה על רוחכם - מרשמלו קטנים, סוכריות צבעוניות, מיני נשיקות מרנג, אבקות וקרמים צבעוניים וטעימים - מחברים באמצעות חימום קל את שני חצאי הכדור ומכניסים לכוס.

אז נותר רק להכין את המצלמה (על וידיאו, כמובן), ולמזוג אל תוך הכוס עם הפצצה משקה חם לבחירתכם - ממים חמים, דרך חלב חם שוקו או כל דבר אחר שיגרום להמסה של הכדור. ברגע שהוא "יתפוצץ", יצופו כלפי מעלה כל התופינים שהחבאתם בתוכו, ויתקבל משקה צבעוני, מתוק ומושחת. כמובן שכל אחד יכול לשכלל את הטכניקה ואת מילויי הכדור כיד הדמיון הטובה עליו: אפשר לקשט מבחוץ, לנצנץ לרגל אירועים מיוחדים וכמובן – להוסיף אלכוהול (בתוך הפצצה או מחוצה לה. או גם וגם).

רגע לפני הפיצוץ במשקה החם, צילום: fliker by Suzanne רגע לפני הפיצוץ במשקה החם | צילום: fliker by Suzanne רגע לפני הפיצוץ במשקה החם, צילום: fliker by Suzanne

גם שוקולטיירים וקונדיטורים מקצועיים נסחפו בטרנד (או לפחות מצאו בו עוד מקור הכנסה) ומציעים למכירה פצצות מוכנות לשימוש למי שלא מוכנים להשקיע ולהכין בעצמם. אצלנו חנות האונליין פרלינים (www.perlinim.co.il) מציעה מארז של שש פצצות שוקולד בעיצובים שונים, כל אחת מורכבת משלוש שכבות של שוקולד איטלקי ומלאה במרשמלו.

COCO, מותג השוקולד של השוקלטיירית קרן טל, מציע פצצה מוזהבת משלו תחת השם The Big Bang (בכתובת: cocokerental.com), ואפילו ב־Etsy אפשר למצוא לא מעט שוקולייטרים ממקומות שונים בעולם שישמחו לשלוח פצצות לבחירתכם גם לארץ.

תגיות