אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הפינטק ראפיד גייסה 400 מיליון דולר לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר

חברת הפינטק ראפיד גייסה 400 מיליון דולר לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר

רפאיד שפיתחה פלטפורמת תשלומים בינלאומית עבור עסקים וצרכנים, גייסה סבב D שמורכב מ-300 מיליון דולר לחברה ו-100 מיליון דולר בגיוס סקנדרי אשר ישמשו לרכישת מניות של עובדים, מנהלים ומשקיעים מוקדמים. מנכ"ל ראפיד, אריק שטילמן: "סיימנו את 2020 עם הכנסות של 100 מיליון דולר"

13.01.2021, 14:00 | מאיר אורבך

פריחת המסחר המקוון בימי הקורונה עשתה נפלאות לחברות פינטק רבות הפועלות בתחום. אחת מהן היא ראפיד (Rapyd) הישראלית, שמודיעה היום (ד') על גיוס ענק של 400 מיליון דולר בסבב D המורכב מ-300 מיליון דולר באקוויטי ו-100 מיליון דולר נוספים בסקנדרי, שישמשו לרכישת מניות של עובדים ומנהלים בחברה וכן אחזקות של בעלי מניות ואנג'לים אשר השקיעו בחברה בתחילת דרכה.

קראו עוד בכלכליסט

הגיוס נעשה לפי הערכת שווי של 2.5 מיליארד דולר, קפיצה משמעותית משני הגיוסים שביצעה החברה ב-2019, האחרון שבהם לפי הערכת שווי של מיליארד דולר. "ביצענו את הגיוס הזה לאחר שפנו אלינו כל הקרנות הכי גדולות, כולל ניסיונות לרכוש את החברה בסכומים אדירים. כאשר הגיעה הצעה בתזמון טוב, הבנתי שיכולתי לקבל שווי גבוה יותר", אומר ל"כלכליסט" אריק שטילמן, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה.

את סבב הגיוס הרביעי (D) הובילה קרן Coatue שהשקיעה לאחרונה במספר רב של חברות מוכרות בישראל דוגמת גונג, קייטו נטוורקס ואחרות, ובהשתתפות כמה משקיעים חדשים, בהם Spark Capital, Avid Ventures, FJ Labs, Latitude. בגיוס לקחו חלק גם מרבית המשקיעים הקיימים בחברה, בהם Oak FT טרגט גלובל, טל קפיטל, דוראבל קפיטל, אנטרי קפיטל, ג'נרל קטליסט, חברת הפינטק האמריקאית IGNIA וסטרייפ. החברה גייסה עד כה 260 מיליון דולר, לפני הגיוס נוכחי.

ראפיד פיתחה פלטפורמת תשלומים בינלאומית עבור עסקים וצרכנים, שמאפשרת לבצע העברות בנקאיות, העברות לארנקים דיגיטליים, תשלום מזומן ועוד. החברה מפעילה את רשת התשלומים המקוונים הגדולה מסוגה בעולם, שתומכת ב-65 סוגי מטבעות ביותר מ-170 מדינות.

בשיחה עם "כלכליסט" מסמן שטילמן את עתיד החברה ולא מסתנוור מחברות שרצות כיום להנפקות של מיליארדי דולרים: "בשוק ההון יש הרבה כסף והמשקיעים מחפשים חברות טובות להשקיע בהן סכומים גדולים. העתיד של חברות כמו שלנו הוא הנפקה, ואני מעריך שזה יקרה בתוך שנתיים. הייתה לנו אופציה כבר עכשיו לעשות הנפקה ישירה או דרך ספאק, אבל אנחנו רוצים לגדול בקצב שלנו, שהוא תזזיתי ופרוע יותר. כל עוד נוכל לדחות את ההנפקה - שתהיה של עשרות מיליארדי דולרים - נדחה אותה".

ראפיד היא אחת השחקניות הבולטות בתעשיית הפינטק כיום, לרבות מעורבותה בעולם המסחר האלקטרוני. "השוק שלנו על סטרואידים כרגע. כל העסקים בעולם עברו לאונליין. תהליך מעבר שלוקח כמה שנים למסחר מקוון מתרחש כיום בתוך שלושה חודשים. תוכניות של שנה וחצי הצטמצמו לכמה חודשים. התוצאות של 2020 היו התחזיות שלנו ל-2022. סיימנו את 2019 עם מכירות של 20 מיליון דולר ואת 2020 ב-100 מיליון דולר. ב-2021 נכפיל ואולי אף נשלש את ההכנסות שלנו לכל הפחות", אומר שטילמן. "יש המון חברות בשוק שלנו שעובדות בטכנולוגיות ישנות. אנחנו חברה יחסית צעירה עם טכנולוגיה חדשה ויכולים להעלות לקוח לקבל תשלומים בתוך דקות. המתחרה העיקרית שלנו היא סטרייפ, ואנחנו והם מובילים את התחום".

מימין: עומר פריאל, אריק שטילמן וארקדי קרפמן. מייסדי ראפיד מימין: עומר פריאל, אריק שטילמן וארקדי קרפמן. מייסדי ראפיד מימין: עומר פריאל, אריק שטילמן וארקדי קרפמן. מייסדי ראפיד

לדברי שטילמן, "החברה תשתמש בכסף לגיוס מסיבי של עובדים ורכישות נוספות של חברות.40% מהכסף ילכו לשתי רכישות גדולות שאותן נעשה בשנה הקרובה, לאחר הרכישה המאוד מוצלחת שעשינו ב-2020. שאר הכסף ילך לגיוס של 100 מתכנתים בטווח הקרוב והגדלה של צוותי המכירות.

"נשיק בקרוב מוצרים חדשים המבוססים על התשתית שלנו, כולל מערכי לוגיסטיקה בשילוב של שותפים. השילוב בין תשלומים ללוגיסטיקה יאפשר הלוואות לעסקים שיהיו פחות תלויות בחברות האשראי הגדולות".

החברה הוקמה ב-2015 בידי אריק שטילמן, ארקדי קרפמן ועומר פריאל; שטילמן ייסד את חברת ITNAVIGATOR שנמכרה ל- AVAYA ב-2013. בסוף 2015 עלה הרעיון לבנות רשת תשלומים חדשה, שתהווה תשתית חדשה לביצוע עסקאות בינלאומיות ותמלא את צורכי ארגוני סחר מקוון ושיתוף נסיעות, שתלויים בטכנולוגיות ישנות יותר של חברות אשראי מסורתיות. ראפיד פיתחה פלטפורמת תשלומים בינלאומית עבור עסקים וצרכנים, שמאפשרת לבצע העברות בנקאיות, העברות לארנקים דיגיטליים, תשלום מזומן ועוד. החברה מפעילה את רשת התשלומים המקוונים הגדולה מסוגה בעולם, שתומכת ב-65 סוגי מטבעות ביותר מ-170 מדינות.

באפריל שנה שעברה רכשה ראפיד את חברת הסליקה האיסלנדית Korta. קורטה היא סולק יד ראשונה של ויזה ומסטרקארד שסולקת 2.5 מיליארד דולר בשנה, עם הכנסות של 40 מיליון דולר בשנה, ופעילה בכל אירופה.

ראפיד יוצגה בעסקה על ידי עורכי הדין שלמה לנדרס ודן פישר ממשרד גורניצקי ושות'

תגיות