אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיזם גידולי הבזיליקום והשמיר ששווה עד 130 מיליון יורו צילום: אורן שלו

מיזם גידולי הבזיליקום והשמיר ששווה עד 130 מיליון יורו

חברת המיחזור אינפימר חשפה את הערכת השווי לחברת החקלאות האנכית פיוצ'ר קרופס המתמזגת אליה, לצד דוחות כספיים שהציגו הכנסות בגובה 630 אלף יורו לתשעת החודשים הראשונים של 2020 והפסד של 4.3 מיליון יורו לאותה תקופה

13.01.2021, 21:08 | צלי גרינברג
חברת המיחזור אינפימר חשפה היום (ד') את הערכת השווי לחברת החקלאות הוורטיקלית פיוצ'ר קרופס, המתמזגת אליה בעסקת מניות, שעומד בטווח של 100 עד 130 מיליון יורו.  

קראו עוד בכלכליסט

לצד הערכת השווי חשפה החברה גם את מתאר הפעילות ותוצאותיה הכספיים של החברה לתשעת החודשים הראשונים של 2020. הכנסות פיוצ'ר קרופס באותה התקופה הסכתמו ב-630 אלף יורו, והחברה הציגה הפסד תפעולי בגובה 4 מיליון יורו והפסד נקי של 4.3 מיליון יורו.

דני איילון, צפוי להיות יו"ר החברה הממוזגת, צילום: אורן שלו דני איילון, צפוי להיות יו"ר החברה הממוזגת | צילום: אורן שלו דני איילון, צפוי להיות יו"ר החברה הממוזגת, צילום: אורן שלו

במסגרת המיזוג, שנחשף באוקטובר האחרון בכלכליסט, יחזיקו בעלי מניות פיוצ'ר קרופס ב-69% מהון המניות, והיתר יישאר בידי בעלי המניות של אינפימר. החברה תפעל לגיוס 35 מיליון שקל לפי שווי שוק מינמאלי של 200 מיליון שקל טרום הגיוס.

החברה נדרשת לעמוד בשלוש אבני דרך לטובת המיזוג. הראשונה שבהן מחייבת הכנסות בגובה 3 מיליון דולר באחת מהשנים עד 2024, או לחלופין מסחר בבורסה בתל אביב בשווי 200 מיליון שקל למשך 80 יום מתוך 120 ימי מסחר רציפים.

אבן הדרך השנייה מצריכה הכנסות בגובה 12.5 מיליון דולר או מסחר בשווי 300 מיליון שקל. בדומה, אבן הדרך השלישית מצריכה 20 מיליון דולר הכנסות או מסחר מניית החברה בשווי שוק של 400 מיליון שקל.

פיוצ'ר קרופס, שבשליטת משפחת לרמן היהודית (79.75%), המחזיקה במפעלי ייצור פלדה ברחבי ארה"ב, גייסה 30 מיליון דולר מיום היווסדה. הכסף גוייס להקמת מתקן הגידול והייצור של החברה, עלויות המחקר והפיתוח, ועלויות התפעול.

יחד עם משפחת לרמן, המחזיקה בחברה באמצעות חברת האחזקות A&F Realty, מחזיק בפיוצ'ר קורפס גם גרי גרינספן (Gary Grinspan), לשעבר מנכ"ל עלית מזון - זרוע החטיפים המלוחים של שטראוס ופפסיקו העולמית - המחזיק בכ-5% ממניות החברה ומכהן בה כמנכ"ל מיום היווסדה. שלום מנורה, יזם ומשקיע בתחום הנדל"ן בשיקגו ארה"ב, מחזיק בכ-7.25% מהחברה, ומשקיעים קטנים נוספים מחזיקים ביתר המניות.

החברה ציינה כי נטלה חוב בגובה 25 מיליון דולר מהבעלים לצד חוב של 2 מיליון יורו, ש-75% ממנו נלקחו מתאגיד של ממשלת הולנד ו-25% ממנו הוא חוב נוסף לבעלים. ההלוואות נלקחו בריבית של עד 3%.

פיוצ'ר קרופס נוסדה ב-2014 ופועלת לגידול צמחי תבלין במתקן חקלאי אנכי בגודל 3,000 מ"ר, ממנו כ-1,944 מ"ר גידול חקלאי, הממוקם בין הערים רוטרדם והאג בהולנד. המתקן הפך מסחרי במהלך 2018, ומאפשר אוטומציה בגידול צמחי התבלין, שעם אופן הגידול האנכי מאפשרים ניצול מקסימאלי של קרקע, חיסכון באנרגיה, מים, וכוח אדם, וחיי מדף ארוכים יותר למוצרים החקלאיים.

לקוחות החברה הן קמעונאיות מזון באירופה, ספקי שירותי מזון, מפיצים סיטונאיים בתחום המזון ולקוחות תעשייתים. והלקוח העיקרי של החברה נכון לסוף הרבעון השלישי של 2020 היא רשת Albert Heijn ההולנדית, המהווה 88% מהכנסות החברה, לאחר שהחלה עימה בפיילוט עם הפיכת מתקן הגידול שלה למסחרי.

רשת Albert Heijn מחזיקה בנתח של כ-35% מהשוק הקמעונאי בהולנד עם כאלף סניפים, ובכ-50% מנתח שוק התבלינים במדינה. מחזור המכירות השנתי של הרשת לשנת 2019 עמד על כ-14.8 מיליארד יורו, מתוכם מאות מיליוני יורו מכירות תבלינים, חסה ועלים ירוקים.

עוד ציינה החברה כי החלה לבחון שיתופי פעולה עם לקוחות אסטרטגיים חדשים על מנת להרחיב את פעילותה, אך מגפת הקורונה האטה את התהליך. לעת זו, החברה התקשרה עם רשת מזון בצרפת וצפויה להתחיל למכור את מוצריה ברשת הצרפתית ברבעון הראשון של השנה הנוכחית. בדצמבר האחרון גם דיווחה כי התקשרה בהסכם להקמת מתקן חקלאות אנכית לגידול קנאביס בפורטוגל.

מתחזית הכנסות החברה לשנים הבאות ניתן להסיק, כי את 2021 תסיים בהפסד עם צפי להכנסות בגובה 1.8 מיליון יורו הכנסות, מהם מיליון יורו ממכירות בזיליקום, לעומת הוצאות של 2.3 מיליון יורו.

תחזית החברה לשנת 2024 כבר עומדת על מכירות בגובה 53.5 מיליון יורו, מהם 25.8 מיליון יורו בזיליקום, 23.7 מיליון יורו תבלינים אחרים, והשאר ממכירות עלים ירוקים, שיתקזזו ב-35.5 מיליון יורו הוצאות. החברה סיפקה תחזית הכנסות עד שנת 2029, אז היא צופה כי תמכור ב-310.5 מיליון יורו.

החברה הוסיפה כי על פי חברת המחקר Markets and Markets, היקף תעשיית החקלאות הוורטיקלית עמד בשנת 2020 על 2.9 מיליארד דולר וצפוי להגיע בשנת 2025 ל-7.3 מיליארד דולר. 

פיוצ'ר קרופס היא החברה השנייה הפועלת למיזוג עם אינפימר, לאחר שבסוף אוגוסט האחרון חברת ה-CBD האמריקנית סטדי סטייט נסוגה מעסקת המיזוג בשל איחזור (ריקול) שביצעה הראשונה למוצר חיטוי ידיים המהווה את עיקר מכירותיה.

בדומה לסטדי סטייט לפניה, גם פיוצ'ר קרופס מיוצגת על ידי חברת ההשקעות סילבר רואד קפיטל (Silver Road Capital) שבבעלות דני איילון, סגן שר החוץ ושגריר ישראל בארה"ב לשעבר, וליאור מימון. איילון, שהיה אמור לשמש כיו"ר אינפימר לאחר מיזוגה עם סטדי סטייט, צפוי לשמש כיו"ר החברה הציבורית לאחר מיזוג הפעילות החדשה.

תגיות