אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיק, וורקוהוליק וידיד העובדים: זה האיש שנבחר להוביל את אינטל צילום: בלומברג

דעה

גיק, וורקוהוליק וידיד העובדים: זה האיש שנבחר להוביל את אינטל

המעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי נמצאת בעיצומו של אחד המשברים המשמעותיים שפקדו אותה ופט גלסינגר, המנכ״ל הנכנס הוא מי שאינטל תולה בו את תקוותיה

14.01.2021, 13:40 | טל זמיר
ההודעה אתמול (ד') על חילופי מנכ״לים באינטל לא הגיעה בחלל ריק. המעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי נמצאת בעיצומו של אחד המשברים המשמעותיים שפקדו אותה. התחרות בשוק השבבים הלכה והתחזקה בשנים האחרונות, ובוב סוואן מנכ״ל החברה היוצא לא הצליח לנווט את הספינה במים הסוערים הללו. פט גלסינגר, המנכ״ל הנכנס בו אינטל תולה את תקוותיה, הוא מהמנהלים הבכירים בענף הטכנולוגי העולמי.

קראו עוד בכלכליסט

בשנים האחרונות שימש כמנכ״ל VMware, אחת מחלוצות טכנולוגיות הווירטואליזציה וענקית טכנולוגיה בפני עצמה, בה מיצב את עצמו כמנכ״ל חזק אשר בזכותו צלחה החברה לא מעט משברים ומהפכות בעולם ה-IT, עד כדי הכפלת שוויה. כבכיר בחטיבת החדשנות והמו״פ ב-VMware יצא לי לראות אותו בפעולה לעיתים מזדמנות. גלסינגר, שצמח בתפקידים טכנולוגיים, לא ידוע בתור מנכ"ל כריזמטי במיוחד, אך בהנהגתו השקטה VMwareהצליחה להגדיל את כוחה למרות התחרות העזה עם מהפכת הענן של Amazon ו-Microsoft.

חזותו של המנכ״ל החדש של אינטל משדרת דיסוננס מסוים. הנוכחות שלו לא מאוד מרשימה. בחור נמוך, ממושקף, רזה, ״וודי אלן״ כזה. הומור וצחוק גיקי, אך מסודר, אחראי, ו-וורקהוליק שביכולתו להוביל חברות טכנולוגיות ענקיות לצמיחה. בתקופתו ב-VMware, ועל רקע האיום של ענקיות הטכנולוגיה, גלסינגר הבין שעליו לשנות כיוון. במקום לבנות תשתית ענן מתחרה ל-AWS, שיתף פעולה עם התחרות וניצל את דריסת הרגל הארגונית של VMware על מנת למכור טכנולוגיות היברידיות התומכות גם בענן הציבורי וגם בענן הפרטי. בנוסף, בזכות השקעות מתמשכות בחדשנות סביב טכנולוגיית ה-desktop management וכניסה לעולם ה-cybersecurity (בעקבות רכישת Carbon Black), החברה נמצאת כעת בנקודת זינוק מצוינת עם המעבר של ארגונים לעבודה מרחוק.

מנכ"ל אינטל הנכנס, פט גלסינגר, צילום: אינטל מנכ"ל אינטל הנכנס, פט גלסינגר | צילום: אינטל מנכ"ל אינטל הנכנס, פט גלסינגר, צילום: אינטל

בזווית הישראלית, במסגרת תפקידו ב-VMware גלסינגר נהג לבקר ב-site הישראלי לעתים קרובות. בתור טכנולוג בעבר (ובהווה) התעניין רבות בחדשנות שפותחה בסניף המקומי של VMware - עד כדי שהיה מגיע לרצף ארוך של מצגות טכנולוגיות מעמיקות מיד לאחר טיסה ארוכה מהחוף המערבי. אם לשפוט על פי השקעות העבר שלו בישראל, גלסינגר ככל הנראה ימשיך לחזק גם באינטל את הסניף הישראלי ואת ההשקעה בטכנולוגיה ישראלית. כמו כן, בתקופתו ב-VMware השקיע רבות בחדשנות, כולל יצירת מספר מסלולים ייחודיים לעובדים המאפשרים להם "שנת שבתון" לעבודה על פרויקטיים אישיים מתקדמים, חיזוק כנסים יוקרתיים פנימיים בהם ניתנה לכל עובד הזדמנות להגיש הצעת מחקר בכל נושא ותגמול יוצא דופן לעובדים המגישים בהצלחה פטנטים עבור החברה.

חזרתו של פט גלסינגר לאינטל כמנכ"ל אומנם יכולה להיחשב מבחינתו כהישג משמעותי, אך גם תדרוש ממנו להתגבר על אתגרים מורכבים רבים מולם אינטל ניצבת כעת – כולל תחרות עזה בתחום ייצור השבבים, הנטישה של Apple המציעה שבבים מתקדמים מתחרים וייתכן שבקרוב אפילו נראה סוף לשותפות ארוכת השנים עם Microsoft. בשנים האחרונות אינטל הייתה צריכה להתמודד גם עם אתגרי אבטחה משמעותיים, כגון איתור חולשות דרמטיות במעבדי החברה (חולשות המכונות Spectre ו-Meltdown), דבר שיהווה אתגר נוסף עבורה. גלסינגר אולי לא מביא איתו הופעה מרשימה כמו זו של סוואן שנושא עימו ניחוח של כוכב הוליוודי, אך מוחו הקודח של הבחור הצנום עשוי להיות חבל ההצלה עבור אינטל.

טל זמיר, מייסד ו-CTO ב- Hysolate, צילום: Hysolate טל זמיר, מייסד ו-CTO ב- Hysolate | צילום: Hysolate טל זמיר, מייסד ו-CTO ב- Hysolate, צילום: Hysolate

הכותב הוא CTO ומייסד הסטארט-אפ הייסולייט (Hysolate), הוא שימש כמנהל פיתוח וטכנולוג בכיר ב-VMware. במסגרת זו, הוביל וניהל פרויקטי חדשנות בארגון מול גלסינגר ושאר חברי ההנהלה הבכירה.

תגיות