אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רגע לפני החלפת הממשל: טראמפ הוסיף את שיאומי לרשימה השחורה צילום: רפאל קאהאן

רגע לפני החלפת הממשל: טראמפ הוסיף את שיאומי לרשימה השחורה

הממשל האמריקאי הטיל מגבלות על יצרנית הסמרטפונים השלישית בגודלה בעולם משום שלטענתו היא משתפת בטכנולוגיות שלה את צבא סין. שיאומי פרסמה בתגובה כי היא אינה חברה צבאית. מניית החברה שנסחרת בבורסת הונג קונג ירדה ב-10.6% עם פתיחת המסחר

15.01.2021, 09:42 | חדשות חוץ

הממשל האמריקאי הוסיף את יצרנית הסמרטפונים שיאומי לרשימה השחורה של חברות סיניות שמקיימות לכאורה קשרים עם צבא סין.

קראו עוד בכלכליסט

מניית החברה שנסחרת בבורסת הונג קונג ירדה ב-10.6% בפתיחת המסחר היום בעקבות החדשות. שיאומי שבסיסה בבייג'ינג היתה יצרנית הסמרטפונים השלישית בגודלה בעולם ברבעון השלישי של 2020, על פי אתר Counterpoint Research.

נשיא ארה"ב היוצא דונלד טראמפ. לוחץ על סין עד הרגע האחרון , צילום: EPA נשיא ארה"ב היוצא דונלד טראמפ. לוחץ על סין עד הרגע האחרון | צילום: EPA נשיא ארה"ב היוצא דונלד טראמפ. לוחץ על סין עד הרגע האחרון , צילום: EPA

משמעות המהלך היא ששיאומי נתונה כעת להוראה מנהלית מנובמבר שאוסרת על משקיעים אמריקאים לקנות מניות או בטחונות של חברות שסומנו על ידי משרד ההגנה כחברות צבאיות סיניות.

ההוראה המנהלית המקורית של טראמפ הורחבה בהמשך, וכעת מורה למשקיעים לצאת מהשקעותיהם או להפסיק להשקיע בחברות המסומנות עד ה-11 בנובמבר השנה. שיאומי אינה נסחרת בארה"ב.

"משרד ההגנה נחוש לחשוף לעיניי כל ולהתנגד לאסטרטגיית האיחוי האזרחי-צבאי של סין, שתומכת ביעדי ההתחדשות של צבא השחרור העממי הסיני על ידי הבטחת הגישה שלו לטכנולוגיות מתקדמות ומומחיות שנרכשו ופותחו על ידיי חברות, אוניברסיטאות ותוכניות מחקר, שנראות לכאורה כישויות אזרחיות לכל דבר", כך אמר משרד ההגנה. שיאומי היא אחת מתשע ישויות שמסומנות כ"חברות צבאיות קומוניסטיות סיניות".

שיאומי. מוגדרת בארה"ב בקטגוריה של "חברות צבאיות קומוניסטיות סיניות", צילום: רפאל קאהאן שיאומי. מוגדרת בארה"ב בקטגוריה של "חברות צבאיות קומוניסטיות סיניות" | צילום: רפאל קאהאן שיאומי. מוגדרת בארה"ב בקטגוריה של "חברות צבאיות קומוניסטיות סיניות", צילום: רפאל קאהאן

שיאומי ענתה לטענות וטענה שאינה חברה צבאית. "החברה חוזרת ואומרת שהיא מספקת מוצרים ושירותים לשימושים אזרחיים ומסחריים. החברה מאשרת שאינה נמצאת בבעלות, נשלטת או מסונפת לצבא הסיני, ואינה 'חברה צבאית קומוניסטית' כפי שהוגדר על ידי הממשל האמריקאי", לשון הודעת שיאומי. היא הוסיפה שבכוונתה "לנקוט צעדים להגנת האינטרסים של החברה ובעלי המניות שלה".

משרד ההגנה פרסם את רשימת החברות הראשונית שלו ביוני 2020, וכלולות בו חברות כמו ענקית הטכנולוגיה וואווי ויצרנית המוליכים למחצה SMIC.  

ממשל טראמפ מנסה להגביר את הלחץ על חברות טכנולוגיה סיניות בימיו האחרונים. אתמול השלים משרד המסחר רשימת חוקים שאוסרים על ביצוע עסקאות מסוימות שכוללות שירותי וטכנולוגיית תקשורת ומידע עם מדינות שוושינגטון מחשיבה כיריבות זרות. סין היא אחת מהן.

תגיות