אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"נהיה חברת המשחקים הכי גדולה בעולם" צילום: אוהד רומנו

ראיון כלכליסט

"נהיה חברת המשחקים הכי גדולה בעולם"

לרוברט אנטוקול, מייסד ומנכ"ל פלייטיקה, שהחלה להיסחר היום בניו יורק, יש שאיפות גדולות לחברה. אף שהרוויח "על הנייר" מההנפקה 306 מיליון דולר, הוא לא מתרגש: "אני לא חושב על זה, זה לא שאתמול הייתי במקום אחר. אבל עבור 3,000 העובדים שמקבלים מניות ואופציות זה אדיר"

15.01.2021, 17:19 | צלי גרינברג

רוברט אנטוקול, מייסד פלייטיקה, הקים את החברה בשנת 2010 ממשרדים שמוקמו מעל מכבסה. המשרדים מוקמו ברחוב גרשון בשכונת מונטיפיורי בתל אביב, ואנטוקול העסיק באותה עת בסך הכל עשרה עובדים. היום (ו') הוא חנך את המסחר במניית ענקית הגיימינג הישראלית בנאסד"ק לפי שווי של כ-11.7 מיליארד דולר, עם 3,700 עובדים הפרוסים ב-19 מוקדי פעילות ברחבי העולם.

קראו עוד בכלכליסט

 "אנו מכוונים את פלייטיקה להיות חברת המשחקים הגדולה בעולם", אומר אנטוקול בראיון ל"כלכליסט". "עכשיו, לאחר עשר שנות עבודה, אנחנו מרגישים שאנחנו רוצים להראות לעולם מי זו פלייטיקה".  

מנכ"ל ומייסד פלייטיקה רוברט אנטוקול, צילום: אפי שמייח מנכ"ל ומייסד פלייטיקה רוברט אנטוקול | צילום: אפי שמייח מנכ"ל ומייסד פלייטיקה רוברט אנטוקול, צילום: אפי שמייח

עם רוח גבית מהקורונה פלייטיקה השלימה הגיוס בנאסד"ק - לפי שווי של 11.7 מיליארד דולר חברת המשחקים המקוונים, שנוסדה בישראל, ונמצאת בבעלות סינית, הנפיקה 21.7 מיליון מניות - וגייסה כ-586 מיליון דולר; השווי של פלייטיקה גבוה ב-1.4 מיליארד דולר מהשווי ההתחלתי בו תומחרה ההנפקה; נגיף הקורונה נתן רוח גבית לחברה צלי גרינברגלכתבה המלאה
אנטוקול, שהעדיף עד לאחרונה לשמור על דיסקרטיות בכל הנוגע לאופן פעולת החברה, הבין שפלייטיקה הגיעה לנקודת אל-חזור, שדורשת ממנה להיכנס לבורסה כדי שתוכל לצמוח בעתיד. הוא הבין גם כי הדבר יעלה לו בחשיפה שלא הורגל בה. מי שדחפה את המהלך היתה בעלת השליטה הסינית, Alpha Frontier, שמימשה במסגרת ההנפקה מניות בכ-1.3 מיליארד דולר. זו רכשה את החברה באוגוסט 2016 תמורת 4.4 מיליארד דולר.

"עד להנפקה השתמשנו בתזרים המזומנים שיצרנו", אומר אנטוקול, "אבל יש לנו יכולת להיות שחקן הרבה יותר גדול, ולכן הצורך להפוך לחברה ציבורית. הקנאות לפרטיות החברה קשורה גם לאופי שלי. אני אוהב את הפרטיות שלי ומתמקד בעשייה ולא ביח"צ. אבל מבין שזה חלק מהאופי הציבורי של החברה עכשיו. אני שמח שהתהליך מאחורינו, ועוד יותר שמח על התגובות שקיבלנו מהמשקיעים האמריקאים".

עלה בגיל 6 מלטביה והתגורר בקרית ביאליק

אנטוקול הוא לא בדיוק אב-הטיפוס של ההייטקיסט הישראלי הממוצע. הוא עלה בגיל 6 מלטביה ועד גיל 26 התגורר בקרית ביאליק. למרות הרקע שבו צמח, נראה כי נתח המניות שהוא מחזיק בפלייטיקה בשיעור 2.6% ששווה בהנפקה 306 מיליון דולר לא מרגש אותו במיוחד, אחרי שעשה כבר שלושה אקזיטים עם החברה.

"אני לא ממש חושב על זה, זה לא שאתמול הייתי במקום אחר", אומר אנטוקול במפתיע. "אבל עבור כ-3,000 עובדי החברה שמקבלים היום מניות ואופציות, וכשליש מהם ישראלים, זה אדיר. גם להם וגם לכלכלה הישראלית. ובהקשר זה חשוב להזכיר ש-80% מהאנשים שהתחילו עימי את החברה עדיין עובדים בה, גם לאחר שלושה אקזיטים שהיא עברה, ולמרות שכל העולם מחזר אחריהם. הם נשארים להילחם איתי".

אנטוקול מוסיף בהקשר זה: "היינו בין החברות הראשונות שחזרו לעבוד מהמשרדים כאשר ניתן האישור לכך, כי הביחד הזה הוא חלק מהדי אן איי של החברה, וכי יש לנו אחריות גם לחיים הכלכליים שמסביבנו. חברות ההייטק לפעמים חיות בבועה, אבל לנו זה תמיד היה ברור שאנחנו חלק מסביבה ומקהילה. לכן פלייטיקה נשארה בישראל, עם הנהלה כחול לבן, למרות שבעלי מניותיה השתנו".

"התפוגגות הקורונה תשפיע בצורה פחות דרמטית על פעילותנו"

התפשטות נגיף הקורונה אמנם גרעה מאווירת הביחד בחברה, אך תרמה לעלייה של כ-28.5% בהכנסותיה. בעולם הגיימינג חוששים כיום, כי הביקוש למוצרי הענף יירדו כתוצאה מהתפוגגות המשבר הבריאותי.

אנטוקול, עם זאת, מתרגש פחות ואומר, כי "קשה לחזות את העתיד, וחשוב לזכור שפלייטיקה צמחה באופן עקבי והייתה רווחית הרבה לפני הקורונה. כך שלמרות ההתמקדות בתקופת התפשטות הנגיף, זו לא תקופה יוצאת דופן בפעילות החברה. זה לא שפתאום הגיע הר רווח. תמיד היינו חיוביים בתזרים המזומנים שלנו, וההשפעה ימינה או שמאלה תהיה פחות דרמטית על פעילותנו".

אנטוקול גם לא מתרגש במיוחד מחוב החברה, שעומד על כ-2.4 מיליארד דולר ומסביר, כי "גודל החוב אינו דרמטי יחסית לגודל החברה ואנו מתכוונים גם למחזר אותו. הטכנולוגיה שבנינו ב-10 השנים האחרונות היא שהולכת להוביל אותנו קדימה, והיא זו שהצמיחה ותצמיח את הרכישות שלנו. הניסיון שלנו מאפשר תוך 3 חודשים להוביל את החברות לצמיחה, לא בזכות טראפיק (הכוון תנועת משתמשים למשחק) אלא בזכות הטכנולוגיה שפיתחנו. זה לעבור תוך 3 חודשים מנהיגה בטויוטה לנהיגה במרצדס".

אגב מרצדס, אנטוקול ויתר חברי ההנהלה הבכירה נעזרים במטוס פרטי שמעמידה לרשותם החברה לטובת נסיעות לחו"ל. "אני מבקר בכל אחד מ-19 המשרדים שלנו ברחבי העולם לפחות פעמיים בשנה כדי להעביר לעובדים מסר ישיר מהמנכ"ל", הוא אומר. "למרות זאת, את הילד אני עדיין לוקח לבית ספר על טוסטוס".

תגיות