אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פקיסטן אישרה את החיסון של אסטרזניקה לשימוש חירום צילום: רויטרס

דיווח שוטף

פקיסטן אישרה את החיסון של אסטרזניקה לשימוש חירום

מספר המתים במדינה האסייתית מקרב ל-11 אלף; דנמרק: 356 נדבקו במוטציה הבריטית מאז אמצע נובמבר; נורבגיה: נבדק קשר בין 23 מקרי מוות לתופעות הלוואי של החיסון של פייזר; סקר בבריטניה: 72% מהשחורים לא מעוניינים להתחסן; הודו מתחילה במבצע החיסונים הגדול בעולם; ביידן: מתכנן 100 מיליון חיסונים ב-100 הימים הראשונים כנשיא

16.01.2021, 17:12 | חדשות חוץ

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

17:10 - פקיסטן אישרה את חיסון הקורונה של אסטרזניקה לשימוש חירום

פקיסטן אישרה את החיסון לקורונה של אסטרזניקה לשימוש חירום - כך מסר היום (שבת) שר הבריאות במדינה. בכך הפכה פקיסטן למדינה הראשונה בדרום אסיה שמאשרת את החיסון לקורונה שפותח ביחד עם אוניברסיטת אוקספורד. פקיסטן, שרושמת עלייה בשיעור הנדבקים בנגיף, מסרה כי החיסונים שלה יירכשו ממקורות רבים. לפי הדיווח ברויטרס, פקיסטן מסרה כי ניתן אישור לרכישת עוד מיליון מנות חיסון תוצרת סינופארם הסינית. אתמול (שישי) דיווחה פקיסטן על 2,432 נדבקים חדשים ו-45 מקרי מוות נוספים. בכך עלה מספר האנשים במדינה שנדבקו בקורונה ל-516 אלף ומספר הקורבנות מתקרב ל-11 אלף.

קראצ קראצ'י, פקיסטן | צילום: רויטרס קראצ

 

 

דנמרק - 256 מקרים של המוטציה הבריטית התגלו מאז אמצע נובמבר

דנמרק דיווחה על 256 מקרי הידבקות בוריאנט B117, הגרסה המדבקת יותר של נגיף הקורונה שזוהתה לראשונה בבריטניה ומכונה 'המוטציה הבריטית', כך מסרו רשויות הבריאות במדינה היום (שבת). לפי הדיווח ברויטרס, דנמרק האריכה את הסגר שהוטל במדינה בשלושה שבועות ביום רביעי, במטרה להאט את התפשטות המוטציה, שהרשויות מעריכות שתהיה הדומיננטית עד אמצע פברואר. המדינה הנורדית היא הראשונה לזהות מוטציה לנגיף הקורונה, באמצעות בדיקות ריצוף גנטי. בין אמצע נובמבר ל-10 בינואר, 256 דנים נדבקו במוטציה החדשה, כך לפי מכון סרום במדינה שהדו"ח שלו פורסם היום. מדובר ב-1.3% מכלל הבדיקות החיוביות שנותחו גנטית באותה תקופה.

14:10 - נורבגיה: נבדק קשר בין 23 מקרי מוות לחיסון של פייזר

 

ייתכן שתופועת הלוואי לחיסון שפיתחו פייזר וביונטק נגד קורונה תרמו למותם של כמה מטופלים חולים וקשישים בנורבגיה, כך מסרה סוכנות הבריאות המובילה במדינה.

לפי ההצהרה, תועדו 23 מקרי מוות "הקשורים לחיסון נגד קורונה". עוד הוסיפו בסוכנות: "ייתכן שתופעות לוואי משותפות תרמו להידרדרות חמורה בקשישים חלשים". לדבריו של סיגורד הורטמן, הרופא הראשי בסוכנות, הדיווחים מצביעים על תגובות זהות לחיסונים המשתמשים בשיטת mRNA, ביניהן חום ובחילות. "ייתכן שהתגובות הללו הן שהובילו למותם של כמה חולים חלשים", כך נמסר.

בהצהרה ציינו כי הניסויים הקליניים על החיסונים לא כללו "מטופלים לא יציבים או עם מחלות קשות" ומעטים מעל גיל 85. בנורבגיה מחסנים בשלב הראשון בעיקר קשישים ודיירים בבתי אבות שסובלים ממחלות רקע. "לפיכך, צפויים מקרי מוות בסמוך למועד החיסון. איננו יכולים לשלול את האפשרות שתופעות הלוואי לחיסון שהורגשו בימים הראשונים לאחר קבלתו (כמו חום ובחילות) עלולים לתרום למהלך חמור יותר ולמוות בחולים עם מחלות קשות", נמסר עוד בהצהרה.

 

13:50 - שוויץ צפויה לאשר החודש את החיסון של אסטרזניקה

הרשויות בשוויץ צפוי לאשר את החיסון נגד קורונה שפיתחו אסטרזניקה ואוניברסיטת אוקספורד עוד החודש, כך לפי דיווחים בכלי התקשורת המקומיים. בעיתון המקומי NZZ ציטטו שני מקורבים לפיהם אנשי הרשות הרגולטורית, סוויסמדיק (Swissmedic), ייוועדו בסוף החודש כדי לאשר את החיסון. בשוויץ כבר אישרו את החיסונים שפיתחו פייזר ומודרנה. "אם הכל יתקדם בצורה מסודרת ונקבל את הנתונים הנחוצים בהקדם, ההחלטה על האישור הבא תגיע בקרוב", מסר דובר הרשות. ממשלת שוויץ הודיעה ל-8.6 מיליון התושבים כי כולם יוכלו להתחסן בחינם עד אמצע השנה.

החיסון של אסטרזניקה, צילום: רויטרס החיסון של אסטרזניקה | צילום: רויטרס החיסון של אסטרזניקה, צילום: רויטרס

12:00 - הקורונה ברוסיה: 590 חולים מתו ביממה האחרונה

הרשויות ברוסיה עדכנו כי ביממה האחרונה אובחנו יותר מ-24 אלף נשאי קורונה חדשים. מפרוץ המגפה התגלו יותר מ-3.5 מיליון חולים במדינה, מתוכם מתו כ-65 אלף בני אדם - 590 נוספו ביממה האחרונה.

10:55 - חשש בבריטניה מפני שיעור התחסנות נמוך של בני מיעוטים

ארגון היועצים המדעיים למקרי חירום (SAGE) בבריטניה הביעו חשש משיעור ההתחסנות הנמוך בקרב בני מיעוטים במדינה. סקר שנערך לאחרונה מצא ש-72% מהנשאלים השחורים טענו כי קרוב לוודאי שלא יתחסנו.

תחנת חיסון בבריטניה, צילום: רויטרס תחנת חיסון בבריטניה | צילום: רויטרס תחנת חיסון בבריטניה, צילום: רויטרס

בעיות היסטוריות של מחקרים רפואיים לא אתיים וגזענות מבנית ומוסדית הן הסיבות העיקריות לרמות האמון הנמוכות בחיסונים, כך לפי הדו"ח שפרסמו ב-SAGE.

הנתונים מבוססים על סקר שנערך בנובמבר בקרב 12,035 משתתפים בבריטניה. באופן כללי, נמצאו רמות גבוהות של נכונות להתחסן נגד הקורונה – 82% טענו כי קרוב לוודאי שיתחסנו, ובקרב אנשים מעל 75 הנתון עומד על 96%. עם זאת, נשים, צעירים ואנשים פחות משכילים הפגינו נכונות פחותה להתחסן, כשההססנות הייתה בולטת במיוחד בקרב שחורים. בקרב יוצאי פקיסטן ובנגלדש הנתון עמד על 42%. נכונות נמוכה נרשמה גם בקרב מהגרים ממזרח אירופה.

בדו"ח נכתב כי "קבוצות מיעוטים לא זוכות לרוב לייצוג הולם במחקרים הרפואיים, כולל בניסויים לחיסונים, מה שעלול לגרום לחוסר אמון בחיסון המוגדר כבטוח, וחששות שהמחקר בעניין אינו הטרוגני". לפיכך קוראים בארגון לשתף פעולה עם מקורות אמינים כמו רופאים ומדענים מהקהילות עצמן.

10:15 - תוך חמישה ימים: סין הקימה בית חולים בן 1,500 חדרים

סין סיימה היום בניית בית חולים בן 1,500 חדרים המיועד לחולי קורונה. הקמת בית החולים דרומית לבייג'ינג נמשכה חמישה ימים בלבד, והוא אחד מחמישה בתי חולים בעלי 6,500 חדרים בסך הכל שייבנו בנאנגונג שבמחוז האביי בשבוע הבא.

08:30 - הודו מתחילה במבצע החיסונים הגדול בעולם: צוותי הרפואה יתחסנו ראשונים, מודי יחכה

הודו תחל היום במצב החיסונים שלה, שצפוי להיות הגדול בעולם. הרשויות מקוות להתחיל במתן מנות חיסון ל-300 מיליון בני אדם, תחילה יתחסנו כ-30 מיליון אנשי צוות רפואה ולאחריהם 270 מיליון בני 50 ומעלה ואנשים הנכללים בקבוצות סיכון. במדינה התגלו עד כה כ-10.5 מיליון נשאי קורונה, מתוכם מתו כ-152 אלף בני אדם. ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי לא יהיה מראשוני המתחסנים בשל מדיניותו לחסן קודם כל את צוותי הרפואה העומדים בחזית המאבק בקורונה.

רה"מ מודי, צילום: אם סי טי רה"מ מודי | צילום: אם סי טי רה"מ מודי, צילום: אם סי טי

07:45 - ביידן: מתכנן 100 מיליון חיסונים ב-100 הימים הראשונים כנשיא

נשיא ארה"ב הנבחר ג'ו ביידן אמר כי הוא מתכנן מתן 100 מיליון חיסונים לקורונה ב-100 הימים הראשונים שלו בבית הלבן, וכי יעודד מתן חיסונים בקרב כל אוכלוסיית ארה"ב בגילאי 65 ומעלה, ובקרב עובדי הרפואה. בצוות המעבר של הנשיא הנכנס ציינו כי מרגע כניסתו לתפקיד, מתכוון ביידן להפעיל את חוק הייצור לצורכי ביטחון לטובת הרחבת הייצור של בקבוקוני חיסונים, מזרקים, מחטים וציוד נוסף שיוכל לסייע בהאצת מבצע החיסונים. החוק נותן לנשיא אפשרות לחייב חברות לתת עדיפות לייצור לטובת הביטחון הלאומי.  

ועוד נתונים בנוגע להמשך התפרצות הקורונה:

משרד הבריאות בסין מסר כי 130 בני אדם אובחנו כחיוביים לקורונה ביממה האחרונה. על פי הנתונים הרשמיים במדינה, עד כה מתו 4,635 בני אדם מפרוץ המגפה.

הרשויות בגרמניה עדכנו כי ביממה האחרונה אובחנו יותר מ-18 אלף נשאי קורונה ומתו 980 מהחולים הפעילים במדינה. מפרוץ המגפה יותר מ-2 מיליון בני אדם נמצאו חיוביים לנגיף בגרמניה, מתוכם מתו כ-46 אלף בני אדם.

מקסיקו דיווחה כי 21,366 בני אדם אובחנו כחיוביים לקורונה ביממה האחרונה ו-1,106 מתו מהמגפה. מאז פרוץ המגפה אובחנו יותר מ-1.6 מיליון בני אדם כחיוביים לקורונה ויותר מ-139אלף מתו מהנגיף. הרשויות מסרו כי המספרים האמיתיים ככל הנראה גבוהים הרבה יותר, בשל היעדר בדיקות נרחבות.  

בברזיל דיווחו על 66,047 בני אדם שאובחנו כחיוביים לקורונה ביממה האחרונה, ועל 1,038 שמתו מהנגיף - היום הרביעי ברציפות עם יותר מאלף מתים במדינה הדרום אמריקאית. מספר המתים בברזיל מאז פרצה המגפה עומד על 208,133 - רק בארה"ב ובהודו נרשמו יותר קורבנות.

תגיות