אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רק 6 ארגונים הסכימו לביקורת כדי למנוע פגיעה מינית בעבודה צילום: שאטרסטוק

רק 6 ארגונים הסכימו לביקורת כדי למנוע פגיעה מינית בעבודה

לפני חמש שנים מכון התקנים ואיגוד מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית ייסדו קוד וולנטרי למעסיקים כדי לסייע ביישום החוק, מאז רק שישה ארגונים אימצו את הקוד, שחושף את החברה לביקורת חיצונית בנושא של פגיעות מיניות במקום העבודה

18.01.2021, 12:41 | מעין מנלה
החוק למניעת הטרדה מינית קיים בישראל כעשרים שנה, ונחשב לאחד החוקים המתקדמים בעולם בתחומו. אבל היישום שלו בהרבה מקרים הוא רק על פני השטח. ממנים אחראי למניעת פגיעות מיניות על מנת לצאת ידי חובה כאשר לא תמיד העובדים יודעים מי היא או הוא ובזה מסתכם הטיפול בנושא ההטרדות המיניות במקום העבודה.

המודעות לנושא גברה בשנים האחרונות יחד עם תנועת #MeToo ולפני חמש שנים מכון התקנים ואיגוד מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית בישראל ייסדו קוד וולנטרי למעסיקים במטרה לסייע להם ביישום החוק וביצירת תרבות ארגונית מכבדת ונקייה מהטרדות. מאז ועד היום רק שישה ארגונים לקחו על עצמם את הקוד הוולנטרי למניעת פגיעה מינית במקומות עבודה.

קראו עוד בכלכליסט

המשמעות של הקוד עבור חברה שלוקחת אותו על עצמה היא שהחברה תהיה חשופה לביקורת חיצונית. שגורמים ממכון התקנים יעשו ביקורי פתע, יעשו סקר בקרב העובדים ויבדקו אם הם יודעים מי האחראים לנושא ויוודאו שאכן ממונה אדם כזה לכל מחלקה. הקוד נשען על החוק למניעת הטרדה מינית, מרחיב ומתרגם אותו להנחיות ברורות וישימות יותר, ומהווה כלי עבודה מובנה ושיטתי להתמודדות אפקטיבית עם התופעה.

"הקוד הוולונטרי שפיתחנו בשיתוף מכון התקנים הוא תהליך עומק המטפל במגוון ההיבטים הנדרשים על מנת לוודא כי עובדי הארגון יודעים היטב מהי התנהגות ראויה ומכבדת", אומרת אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית.

הארגונים הבודדים אשר אימצו את הקוד הוולנטרי הם עיריית רעננה, עיריית באר שבע, בנק הפועלים, מכבידנט ו-EIM ולאחרונה החליטה גם חברת ICL (כיל לשעבר) להטמיעו. לכן, במהלך החודשים האחרונים נבחנו ונסקרו פיזית אתרי החברה על ידי בודקי מכון התקנים, כחלק מתהליך הסמכה מקיף שבדק את התאמתם לעמידה בדרישות הקוד הוולונטרי למעסיק למניעת הטרדה מינית במקום העבודה.

המודעות למניעת הטרדות מיניות גברה בשנים האחרונות, בין היתר בעקבות תנועת MeToo, אילוסטרציה, צילום: Know your meme המודעות למניעת הטרדות מיניות גברה בשנים האחרונות, בין היתר בעקבות תנועת MeToo, אילוסטרציה | צילום: Know your meme המודעות למניעת הטרדות מיניות גברה בשנים האחרונות, בין היתר בעקבות תנועת MeToo, אילוסטרציה, צילום: Know your meme

תהליך ההסמכה כולל ראיונות עם עובדים, מבדקים לממונות האתריות למניעת הטרדה מינית ולמנהלי מש"א באתרים השונים, בחינת מערך ההדרכות והאכיפה בנושא, ובדיקה מעמיקה של מנגנוני הטיפול והמניעה שלICL בתלונות על הטרדה מינית.

"כחברה המעסיקה למעלה מ-11 אלף עובדים בארץ ובעולם, אנו רואים ביצירת מקום עבודה בטוח ומכבד ערך עליון, אשר שם את העובד במרכז. מדובר בצעד משמעותי נוסף, המשקף את המדיניות חסרת הפשרות של ICL בכל הקשור לנושא. אנו גאים להיות חלוצים בתחום, נמשיך לפעול להבטחת סביבת עבודה בטוחה ומכבדת לכל עובדינו", אומרת לילך גבע הראל, היועצת המשפטית הגלובאלית של ICL.

לדברי סוליציאנו באיגוד מקווים כי הטמעת הקוד ב-ICL תייצר מומנטום חיובי שיעודד גופים נוספים לקחת חלק במהלך ולקבוע סטנדרט למעסיקים נוספים. "הטמעת הקוד מעידה על מחויבות עמוקה של הנהלת הארגון לשמור על סביבה ארגונית נקייה מהטרדות ובכך למעשה לדאוג לכל עובדת ולכל עובד. כולי תקווה לראות מנכ"לים ומנכ"ליות נוספים של חברות גדולות במשק מאמצות את הקוד הוולנטרי כדי להפוך את הארגון לסביבה בטוחה ומוגנת".

תגיות