אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיטי: "הבנקים בישראל ישובו לחלק דיבידנד השנה, הזרים דוחפים את המניות למעלה" צילום: שאול גולן, עמית שאבי

בלעדי לכלכליסט

סיטי: "הבנקים בישראל ישובו לחלק דיבידנד השנה, הזרים דוחפים את המניות למעלה"

בבנק ההשקעות מציינים לטובה את השמרנות של הבנקים המקומיים ומעריכים שתשואת הדיבידנד תעמוד השנה על 4%. במקביל, הרפורמה של רשות ני"ע במדד הבנקים מזניקה את מניית שב"א

19.01.2021, 08:17 | עירית אבישר

אחרי שמדד הבנקים איבד 20% ב־2020, השנה נפתחה ברגל ימין למניות הבנקים, והמדד עלה בקרוב ל־9% מתחילת השנה. לפי בנק ההשקעות סיטי, הרוח החיובית מגיעה גם ממשקיעים מעבר לים.

"משקיעים זרים הגבירו את התעניינותם במניות הבנקים הישראליים על רקע קצב החיסונים הגבוה בישראל", כך מעריכים בסיטי בעבודה שפרסמו ושהגיעה לידי "כלכליסט".

  

קראו עוד בכלכליסט

ישראל נחשבת למובילה עולמית בשיעור המתחסנים, לאחר שיותר מרבע מהאוכלוסייה כבר קיבלה לפחות מנה אחת מהחיסון. קצב ההתחסנות הגבוה מגביר את ההערכה כי המשק יוכל לצאת מהר יותר ממדינות אחרות מהמשבר הכלכלי, והיות שהבנקים מהווים בבואה של המשק, מניותיהם מושכות משקיעים זרים בתקופה האחרונה, כך לפחות מעריכים בסיטי.

 

 

בנק מזרחי טפחות, צילום: עמית שעל בנק מזרחי טפחות | צילום: עמית שעל בנק מזרחי טפחות, צילום: עמית שעל

 

מכפילים ומינוף נמוכים

בבנק ההשקעות מציינים כי היתרון שיש לבנקים הישראליים על פני מניות מקביליהם בעולם היא בשמרנות שלהם, המתבטאת ביחס המינוף הנמוך לעומת הבנקים באירופה ובארה"ב. עוד הם מציינים כי רמת המכפילים של מניות הבנקים המקומיים נמוכה יותר לעומת זו של מקביליהם בעולם.

בעקבות משבר הקורונה נאסר על הבנקים הישראליים לחלק דיבידנד, מגבלה שתקפה עד מרץ 2021. להערכת סיטי, המגבלה תוסר באופן הדרגתי אחרי מרץ, והצפי שלהם הוא לתשואת דיבידנד גבוהה בעיקר בלאומי והפועלים. בסיטי מעריכים כי תשואת הדיבידנד תעמוד השנה על 4%, ובשנה הבאה על 6%.

מבין הבנקים מציינים בסיטי המלצת קנייה על מניית לאומי, בשל ניהול הסיכונים השמרני שמאפיין את הבנק והמאזן החזק. כמו כן מציינים בסיטי העדפה לבנק הפועלים, גם בגלל המאזן החזק שלו ונוכח מאמציו לשפר את יחס היעילות. במזרחי טפחות מציינים לחיוב את רמת הסיכון הנמוכה, הנובעת מכך שהבנק ממוקד בפעילות משקי בית, וגם את המיזוג עם בנק אגוד, שטומן בחובו סינרגיה. באשר לדיסקונט מציינים בסיטי את הגיוון בהכנסותיו בשל אחזקותיו בדיסקונט ניו יורק ובכאל, וכן את מאמציו לשפר את היעילות. חרף כל זאת, בסיטי משאירים המלצה ניטרלית לגבי כל הבנקים למעט לאומי, וגם לא משנים להם את מחיר היעד.

שב"א בדרך למדד חדש?

עם כל הכבוד למגמה החיובית במניות הבנקים מתחילת השנה הנוכחית, מי שבולטת במגזר הפיננסי היא חברת שב"א, האחראית על תשתית התשלומים במדינת ישראל. מניית החברה זינקה ב־40% מתחילת השנה לשווי של קרוב ל־700 מיליון שקל. שלשום בלטה בזינוק של 15%, ואתמול עם קרוב ל־5%. אמנם שב"א מקיימת בימים אלה מגעים לרכישת החברה־האחות שלה מס"ב, מהלך שאמור להגדיל את פעילותה, אולם ההערכות בשוק ההון הן שזו לא הסיבה לסנטימנט החיובי החריג, אלא הרפורמה של רשות ניירות ערך במדד מניות הבנקים.

 

בשבוע שעבר הודיעה יו"ר רשות ני"ע ענת גואטה כי היא דורשת להקטין את משקל שני הבנקים הגדולים, הפועלים ולאומי, בקרנות העוקבות אחר מדד מניות הבנקים, מיותר מ־30% כיום לכל בנק לעד 25%. היות שהבורסה בתל אביבמתנגדת לשינוי הרכב המדד, ההערכות הן שמנהלי הקרנות יפנו לגוף פרטי שיבנה להם מדד. מדד כזה יכלול גם מניות משיקות לתחום הבנקאות, דוגמת שב"א. שינוי שכזה צפוי להזרים ביקושים למניית שב"א מצד מנהלי הקרנות, ונראה כי יש בשוק ההון מי שמתכונן לשינוי, ומצטייד כבר עכשיו במניות.

תגיות