אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איטליה שוקלת צעדים משפטיים נגד פייזר; בריטניה: 1,820 מתו מקורונה ביממה צילום: אם סי טי

דיווח שוטף

איטליה שוקלת צעדים משפטיים נגד פייזר; בריטניה: 1,820 מתו מקורונה ביממה

דיווח בבריטניה: מדעני אוקספורד מפתחים גרסאות נוספות לחיסון בשל המוטציות; בהולנד יוטל סגר לילי - לראשונה מאז מלחמת העולם; צרפת: כ-27 אלף אובחנו מאתמול - הנתון היומי הגבוה מאז אמצע נובמבר; שר החוץ של זימבבווה, סיבוסיסו מויו, מת מקורונה; לפי נתוני ארגון הבריאות העולמי, המוטציה הבריטית של הנגיף התפשטה לפחות ל-60 מדינות בעולם

20.01.2021, 23:49 | כלכליסט ו-ynet

משבר הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

23:45 - דיווח בבריטניה: מדעני אוקספורד מפתחים גרסאות נוספות לחיסון בשל המוטציות

 

מדעני אוניברסיטת אוקספורד עובדים בימים אלה על פיתוח גרסאות נוספות לחיסון שכבר פיתחו נגד קורונה בשל התגלות מוטציות חדשות של הנגיף. כך דווח בטלגרף הבריטי.

20:55 - צרפת: כ-27 אלף אובחנו מאתמול - הנתון היומי הגבוה מאז אמצע נובמבר

הרשויות בצרפת עדכנו כי ביממה האחרונה אובחנו 26,784 חולי קורונה במדינה, הנתון הגבוה ביותר מאז 18 בנובמבר. מאתמול מתו בצרפת 310 מהחולים הפעילים במדינה מסיבוכי הנגיף.

 

19:55 - בריטניה: 1,820 חולי קורונה מתו ביממה האחרונה

הרשויות בבריטניה עדכנו כי ביממה האחרונה 1,820 חולי קורונה פעילים מתו במדינה. כ-39 אלף בני אדם נמצאו חיוביים לנגיף.

 

17:13 - איטליה שוקלת צעדים משפטיים נגד פייזר בשל עיכוב בקבלת חיסונים

איטליה מתכוננת לנקוט צעדים משפטיים נגד פייזר בגלל עיכובים במתן חיסוני קורונה שהוזמנו מראש. איטליה קיבלה 48,000 חיסונים לשבוע הנוכחי, מתוך כ-400 אלף שהוקצו. באיטליה חוסנו עד כה כ-1.2 מיליון בני אדם.

חברת התרופות האמריקנית הרגיזה בשבוע שעבר כמה מדינות באיחוד לאחר שהודיעה על עיכובים זמניים במשלוחים עקב שדרוג הייצור שמטרתו להגביר את התפוקה.

בית חולים קרדרלי בנאפולי, צילום: איי אף פי בית חולים קרדרלי בנאפולי | צילום: איי אף פי בית חולים קרדרלי בנאפולי, צילום: איי אף פי

דומניקו ארקורי, נציב החירום האיטלקי בנושא הקורונה, אמר כי הוא זוכה לתמיכתם של מנהיגי המדינה לנקוט צעדים משפטיים בימים הקרובים. "הגנה על בריאות אזרחי איטליה אינה נושא סחיר", אמר ארקורי. "לא ניתן להאט את תוכנית החיסונים, שלא לדבר על רבים מהאיטלקים שכבר קיבלו את המנה הראשונה".

14:00 - בהולנד יוטל סגר לילי - לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה

ממשלת הולנד עומדת להטיל היום על המדינה את הסגר הלילי הראשון מאז מלחמת העולם השנייה; כך דיווחה רשת RTL. בהולנד כבר מוטלות הגבלות תנועה נרחבות בניסיון להאט את התפשטות המוטציות החדשות של הקורונה.

הסגר יאפשר רק לאנשים עם צרכים דחופים לעזוב את בתיהם בין השעות 20:30 בערב ל-4:30 בבוקר, החל מיום שישי בלילה. בתי ספר ועסקים לא חיוניים כבר נסגרו במדינה באמצע דצמבר, זאת לאחר שהברים והמסעדות נסגרו חודשיים קודם לכן. הסגר הנוכחי יישאר בתוקף עד ה-9 בפברואר, כך אמר ראש הממשלה מארק רוטה בשבוע שעבר.

ההחלטה על הסגר הלילי הראשון מאז זה שהוטל על ידי הגרמנים במלחמת העולם השנייה מעוררת מחלוקות רבות במדינה, ומספר מפלגות פוליטיות הודיעו שלא יתמכו במהלך. הממשלה דנה היום בבוקר בסגר ובאמצעים אפשריים נוספים, ואמרה שתודיע על החלטותיה בשעות הצהריים.

אמסטרדם, הולנד, צילום: אם סי טי אמסטרדם, הולנד | צילום: אם סי טי אמסטרדם, הולנד, צילום: אם סי טי

12:50 - שר החוץ של זימבבווה, סיבוסיסו מויו, מת מקורונה

שר החוץ של זימבבווה, סיבוסיסו מויו, הלך לעולמו לאחר שנדבק בקוביד 19, כך מסר משרד הנשיאות של המדינה היום. מויו, גנרל בדימוס בצבא שזכה לתהילה לאומית כשהודיע על הפיכה צבאית שהובילה להדחת הדיקטטור רוברט מוגבה בנובמבר 2017, מת בבית חולים מקומי מוקדם יותר היום.

"האומה תמשיך לקבל עדכונים נוספים באשר למותו של השר, שהיה חייל מעוטר ולוחם חירות", אמר ג'ורג' צ'רמבה, דובר נשיא המדינה. מויו היה אחד מכמה גנרלים אשר קיבלו עמדות בכירות בממשל של הנשיא אמרסון מנאנגווה, לאחר שעזרו לתכנן את ההפיכה. שר נוסף בקבינט, הגנרל בדימוס פרנס שירי, מת מהוירוס בחודש יולי. זימבבווה ראתה לאחרונה עלייה חדה במספר מקרי הקורונה, עם יותר ממחצית 28,675 סך המקרים ו-825 מקרי המוות שתועדו רק מתחילת השנה.

סיבוסיסו מויו, שר החוץ המנוח של זימבבואה, צילום: רויטרס סיבוסיסו מויו, שר החוץ המנוח של זימבבואה | צילום: רויטרס סיבוסיסו מויו, שר החוץ המנוח של זימבבואה, צילום: רויטרס

10:45 - גרמניה לא מצליחה לעמוד ביעדי החיסונים שקבעה

כמעט חודש לאחר שגרמניה החלה את מבצע החיסונים, ההתקדמות המזדחלת שלו מביאה לתסכול וחשש בקרב המחוקקים הגרמנים ומומחי הבריאות במדינה. שר הבריאות הגרמני ינס שפאהן סימן 300,000 חיסונים ביום כיעד, אך עד כה לא הצליחה המדינה לעמוד בו. מידע של מכון רוברט קוך לבריאות הציבור שפורסם אתמול מראה שרק 62,000 איש קיבלו מנת חיסון (רובם את הראשונה) ביממה שקדמה לפרסום.

עד כה קיבלו בגרמניה 1.2 מיליון אזרחים מקבוצות הסיכון (עובדי בריאות, קשישים וחולים כרוניים) את מנת החיסון הראשונה, וכ-25,000 בלבד קיבלו את השנייה. בריטניה, לשם השוואה, חיסנה עד כה ארבעה מיליון איש במנת החיסון הראשונה, ויותר מ-450,000 בשנייה, ועברה את רף 300,000 החיסונים ביום, לקראת סוף השבוע שעבר.

האיחוד האירופי רכש חיסונים לוירוס הקורונה באופן מרוכז, אך גרמניה, על 16 מדינות המחוז שלה, רכשה גם כמות של חיסונים בעצמה. אך בעיות אספקה החלו כבר בתחילת מבצע החיסון הגרמני, עם מחסור בחיסונים שנרשם במרכזי אוכלוסייה גדולים, ובעיות שונות שקשורות לקבוצות אוכלוסייה מסוימות. הדבר יצר תבנית אקראית של הפצת החיסון, שמשתנה ממדינה למדינה.

ד"ר שטפן קאופמן, אימונולוג ומיקרוביולוג, והמנהל המייסד של מכון מקס פלנק למחלות מדבקות שבברלין, אמר ל-CNBC אתמול שתהליך החיסון נאלץ להתמודד עם אתגרים משמעותיים כבר מההתחלה. "העדיפות העליונה היא כרגע קשישים וחולים כרוניים, ובמיוחד דיירי בתי אבות. מדובר בתהליך מאוד ממושך, שכולל גם את סגל העובדים במוסדות האלה, ונראה שכמה מבתי האבות מאוד הססנים לגבי מתן החיסון", הוא אמר.

08:00 - גרמניה: 1,148 חולי קורונה מתו ביממה האחרונה

הרשויות בגרמניה דיווחו כי 15,974 בני אדם אובחנו כנדבקים בקורונה ביממה האחרונה, ו-1,148 מתו כתוצאה מסיבוכי הנגיף. 2,068,002 בני אדם בגרמניה נדבקו בקורונה מפרוץ המגפה, מהם 48,770 מתו. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הודיעה אתמול שהסגר במדינה יוארך עד 14 בפברואר, לאחר שסיכמה זאת עם מנהיגי 16 מדינות המחוז.

07:00 - ארגון הבריאות העולמי: המוטציה הבריטית התפשטה לפחות ל-60 מדינות

המוטציה הבריטית של נגיף הקורונה התפשטה לכל הפחות ל-60 מדינות בעולם. כך עולה מנתונים של ארגון הבריאות העולמי. לפי הנתונים, המוטציה הדרום-אפריקנית של הנגיף, מתפשטת באיטיות ביחס לזו הבריטית - והיא נמצאה ב-23 מדינות בעולם עד כה.

הכניסה למטה ארגון הבריאות העולמי בג הכניסה למטה ארגון הבריאות העולמי בג'נווה | צילום: איי אף פי הכניסה למטה ארגון הבריאות העולמי בג

06:30 - ברזיל: 1,192 חולי קורונה מתו ביממה האחרונה

הרשויות בברזיל מסרו כי ביממה האחרונה מתו במדינה 1,192 בני אדם שנדבקו בנגיף הקורונה. מספר המתים מקורונה בברזיל מפרוץ המגפה עומד על 211,491. ביממה האחרונה אובחנו במדינה הדרום-אמריקנית עוד יותר מ-62 אלף נדבקים בנגיף, מה שמביא את מספר הנדבקים שם מפרוץ המגפה ליותר משמונה מיליון וחצי בני אדם.

תגיות