אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סמסונג גלקסי S21 אולטרה: מכשיר אנדרואיד כמעט ללא פשרות צילום: רפאל קאהאן

בדיקת כלכליסט

סמסונג גלקסי S21 אולטרה: מכשיר אנדרואיד כמעט ללא פשרות

דגם הפרימיום החדש של סמסונג נמכר במחיר התחלתי של כ-4,700 שקל וכולל תמיכה בסטיילוס, מצלמה בעלת ארבע עדשות וזום מרהיב. הוא בקלות הופך להיות למכשיר האנדרואיד הטוב ביותר בשוק כיום אך האם זה מספיק כדי לנצח את האייפון 12 פרו מקס?

23.01.2021, 08:05 | רפאל קאהאן

סדרת הגלקסי S21, שהושקה לפני כשבועיים, ממשיכה את הקו שסמסונג החלה בשנה שעברה עם ה-S20: שלושה מכשירים, אחד בסיסי, אחד פרימיום ואחד פרימיום פלוס. אך השנה החליטה החברה לבצע כמה שינויים אסטרטגיים, ביניהם לחקות את אפל המתחרה ולהוציא את המטען והאוזניות מקופסת הדגמים החדשים, מהלך שסמסונג עצמה בזה לו רק לפני כמה חודשים בסמוך להשקת סדרת האייפון 12.

קראו עוד בכלכליסט

בעקבות המהלך, סמסונג הוזילה מעט את מחירי ה-S21 לסוגיו ודגם האולטרה זכה להנחה של 100 דולר במחירון הרשמי, אך בהתחשב בכך שאתם מקבלים פחות תוספות בקופסא - זה כנראה משתווה כלכלית. למרות הוויתור על המטען, החברה לא ויתרה מעבר לכך על שום דבר והצליחה להפוך את הגלקסי S21 אולטרה למכשיר כמעט ללא חסרונות משמעותיים. זה מה שחשבנו עליו:

גלקסי S21 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן גלקסי S21 אולטרה | צילום: רפאל קאהאן גלקסי S21 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן

עיצוב וחומרה: כל מה שרציתם בסמארטפון ועוד קצת

גוף המכשיר של הגלקסי S21 אולטרה לא שונה מהותית מהעיצוב של דגמי סמסונג מהשנה שעברה. אם תניחו אותו על השולחן לצד דגמי העבר של החברה ספק אם תצליחו לזהות אותו בקלות. למרות זאת, עדיין מדובר במכשיר גדול ששוקל כ-227 גרם ועבה יותר מהאולטרה של שנה שעברה עם כמעט 9 מ''מ לעומת 8.8 מ''מ בדור הקודם. בנוסף הוא זוכה לגיבנת משמעותית בה מאוחסן מערך הצילום המשוכלל שלו. שלא כמו הדור הקודם, הפעם המעצבים הצליחו לשלב את עדשות המצלמה כחלק בלתי נפרד מהמכשיר והן לא ירגישו עוד כמו חומרה שהוצמדה בגסות מאחור.

מסך האולטרה הוא בגודל 6.8 אינץ' ומגיע לרזולוציה של QHD, הוא מצופה בזכוכית גורילה ויקטוס (דור 7) חזקה ומציע עוצמת בהירות של 1,500 ניט, נתון מרשים מאוד יחסית למתחרות. עם זאת, חריר המצלמה הקדמית עדיין תקוע בחלקו העליון של המסך והוא עשוי להפריע לכם בעין בעת צריכת תוכן במסך מלא.

מסתנכרן עם ה-SmartTag החדש של סמסונג, צילום: רפאל קאהאן מסתנכרן עם ה-SmartTag החדש של סמסונג | צילום: רפאל קאהאן מסתנכרן עם ה-SmartTag החדש של סמסונג, צילום: רפאל קאהאן

האולטרה מאוד נוח לאחיזה, גם ללא כיסוי. צדדיו מעוגלים, הגב מחופה בזכוכית ומחוספס קלות כך שלא תמצאו עליו טביעות אצבעות שנמרחות לכל עבר. מכיוון שסמסונג ויתרו על שקע האוזניות, יש בו מעט מאוד מרווחים שדרכם יכול להצטבר לכלוך והוא מוגדר כמכשיר עם "עמידות מלאה" למים ואבק בתקן IP68. אפילו רמקול האפרכסת מוחבא מאחורי החלק העליון של המכשיר וקשה מאוד לראות היכן הוא נמצא, וזאת מבלי לפגוע באיכות השמע.

מסך הגלקסי S21 , צילום: רפאל קאהאן מסך הגלקסי S21 | צילום: רפאל קאהאן מסך הגלקסי S21 , צילום: רפאל קאהאן

מבחינת המפרט סמסונג לא התפשרו על דבר ובניגוד לדגם משנה שעברה - הפעם הלקוחות הישראלים והאירופים תועדפו. הגרסה של המכשיר שתגיע לישראל כוללת את המעבד של סמסונג - אקסינוס 2100 בגודל 5 ננומטר. מדובר במעבד שזכה לשבחים רבים מאז הוצג לפני כמה שבועות. הוא מצליח להעניק לאולטרה זריזות ומהירות פעולה שלא ראינו בדור הקודם של האקסינוס ומבוסס על שמונה ליבות שהמהירה בהן עובדת במהירות 2.9 גיגה-הרץ, והאיטית במהירות 2.2 גיגה-הרץ, זאת לעומת 2.84 ו-1.80 גיגה-הרץ בהתאמה במעבד הסנאפדרגון 888. 

זכרון הפעולה של האולטרה מצויד ב-12 גיגה-בייט או 16 גיגה-בייט בגרסת הפרימיום שלו. מרחב האחסון מציע 128, 256 או 512 גיגה-בייט ופועל בתקן UFS 3.1 המהיר במיוחד. מנגד אין כאן חריץ הרחבת זיכרון כך שמומלץ להשקיע יותר מחשבה באיזה נפח אחסון אתם בוחרים במעמד רכישת המכשיר.

 

תוכנה וממשק: זריז ותומך בסטיילוס של הנוט

מפרט החומרה המפלצתי שסמסונג תחבו בתוך המכשיר מסייע למערכת ההפעלה שלו לרוץ מהר. הממשק של סמסונג בגרסתו השלישית - One UI 3.1 בשילוב עם גרסת האנדרואיד העדכנית - מצוין וממשיך את מגמת ההפשטה של ההגדרות. מנגד סמסונג עדיין מתעקשת על שילוב מספר רב של אפליקציות במכשיר שלרובן יש מקבילה בחנות האפליקציות של גוגל. עם זאת, לזכות החברה יאמר שהמשתמש יכול לבחור איזה אפליקציות להתקין מראש בעת הפעלתו הראשונית. מנגד יש יתרון קל לשימוש באפליקציות של החברה בדמות מצב סינכרון בין מכשירי החברה שמפציע כאן לראשונה. לעת עתה הסינכרון עבד באמצעות הדפדפן ואפליקציית הפתקים בלבד ואולי בהמשך ישולב באפליקציות ושירותים נוספים. היתרון הוא שאם יש לכם למשל טאבלט של החברה, תוכלו להמשיך לעבוד בו היכן שהפסקתם בסמארטפון - עוד ניסיון של סמסונג להתחרות באקו סיסטם של אפל.

מסך הגלקסי S21, צילום: רפאל קאהאן מסך הגלקסי S21 | צילום: רפאל קאהאן מסך הגלקסי S21, צילום: רפאל קאהאן

רענון מסך הגלקסי S21, צילום: רפאל קאהאן רענון מסך הגלקסי S21 | צילום: רפאל קאהאן רענון מסך הגלקסי S21, צילום: רפאל קאהאן

עט הסטיילוס יעבוד גם על הגלקסי S21 אולטרה, צילום: סמסונג עט הסטיילוס יעבוד גם על הגלקסי S21 אולטרה | צילום: סמסונג עט הסטיילוס יעבוד גם על הגלקסי S21 אולטרה, צילום: סמסונג

שינוי נוסף באולטרה הוא תמיכה מובנית בעט הסטיילוס S-Pen שעד כה שולב רק בדגמי הנוט. זו תכונה שעוררה עניין רב ברשת ואף הביאה לשמועות על חיסול קו דגמי הנוט. לאחר ההשקה התמונה התבהרה כך שההבדל העיקרי בין הדגמים הוא שלמרות התמיכה, הסטיילוס לא משולב בערכה ותיאלצו לרכוש אותו בנפרד.

קצב הרענון הגבוה של המסך גם הוא ממשיך כאן בשינוי אחד מהותי - בעוד שבדגם הקודם הוא עבד רק ברזולוציית FHD, כאן ניתן להשתמש בו גם ברזולוציה המקסימלית. תכונה זו לא מופעלת באופן קבוע ולא כל האפליקציות נהנות ממנה, אך זה מאפשר לחסוך בחיי סוללה, הגם שזו מרשימה מאוד, עם קיבולת של 5,000 מיליאמפר שעה. אבל שלא תטעו, שילוב של קצב רענון גבוה ורזולוציה גבוהה יצמצם לכם את זמן המסך בכ-30-40 אחוז. אם תסתפקו ברזולוציה נמוכה יותר ובקצב רענון רגיל תוכלו למשוך את זמן השימוש לכמעט יומיים - נתון מרשים יחסית למכשיר שמגיע ללא מטען בקופסה.

מצלמה: הטובה מסוגה כיום

מערך הצילום של האולטרה קיבל שדרוג מרשים מאוד. חיישן המצלמה הראשית בן ה-108 מגה-פיקסל הוא אותו החיישן מהדגם של השנה שעברה, אך הפעם התווסף אליו מנגנון מיקוד מבוסס לייזר שמשפר מאוד את מהירות הפוקוס. זו היתה אחת מהבעיות העיקריות של מצלמת האולטרה של הדור הקודם וסמסונג פתרו אותה לחלוטין כאן. החיישן מסוגל לחבר 9 פיקסלים לאחד, מה שמשפר דרמטית את איכות הצילום בעיקר בחושך.

במקביל אליו, יש במכשיר שני חיישנים בני 10 מגה-פיקסל: האחד עם הגדלת תמונה פי 3 והשני כולל מנגנון פריסקופ ומאפשר את הגדלת התמונה פי 10. החיישן הרביעי מיועד לצילומי זווית רחבה והחידוש העיקרי בו הוא תכונת פוקוס אוטומטי שמשפרת מאוד צילומים מטווח קצר. מלבד לחיישני הזום נוסף גם מנגנון להחזרת אור שמשפר מאוד את איכות הצילום.

מצלמת הסלפי בעלת חיישן בן 40 מגה-פיקסל, אותה אחת משנה שעברה וביצועיה עדיין מהטובים שתמצאו, ומעבר לצילומים עצמיים, היא גם מיועדת לפתיחת הנעילה בעזרת זיהוי פנים, מנגנון שעובד היטב אך לא מאוד שימושי בימי הקורונה ועטיית המסכות.

מצלמת גלקסי S21 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן מצלמת גלקסי S21 אולטרה | צילום: רפאל קאהאן מצלמת גלקסי S21 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן

מצלמת הגלקסי S21 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן מצלמת הגלקסי S21 אולטרה | צילום: רפאל קאהאן מצלמת הגלקסי S21 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן

מצלמת הסלפי של הגלקסי S21 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן מצלמת הסלפי של הגלקסי S21 אולטרה | צילום: רפאל קאהאן מצלמת הסלפי של הגלקסי S21 אולטרה, צילום: רפאל קאהאן

בסך הכל מדובר כאן במערך צילום שממשיך את העבודה הטובה של סמסונג בתחום. החבילה המהודקת של החיישנים מספקת תמונות איכותיות כמעט בכל מצב שתתקלו בו. אפליקציית הצילום עברה גם היא הפשטה וכעת ניתן להשתמש בה בלי שתידרשו לעבור קורס לצילום. שינויי ההגדלה והזום למשל ניתנים לשליטה בעזרת כפתורים המספקים קיצורי דרך נוחים לשימוש. בסך הכל מדובר במצלמה שתחליף בקלות מצלמות ייעודיות ונלחמת יפה בזו של האייפון 12 פרו מקס. עם זאת, האחרונה עדיין מתקדמת יותר בזכות הלידאר המובנה שמצוי בה. 

סיכום ואלטרנטיבות: מכשיר האנדרואיד הטוב מסוגו ומתחרה הגון לאייפון 12 פרו מקס

האולטרה מיועד למי שהפרוטה נמצאת בכיסו שאינו רוצה מכשיר מתקפל ולא מעוניין להצטרף לגן הסגור של אפל. מחירו ההתחלתי עומד על כ-4,700 שקל ומאמיר עד ל-5,200 שקל עבור הגרסה המתקדמת ביותר עם תוספת מרחב האחסון וזכרון הפעולה. מנגד יש לו חיסרון אחד מהותי - מנגנון הטעינה המהירה שלו שמסתפק ב-25 וואט. במילים אחרות הוא מציע חצי ממהירות הטעינה שתקבלו במכשירי דגל אחרים - בעיקר של היצרניות הסיניות כך שבמקום להמתין כשעה לטעינה מלאה תאלצו להמתין פי 2.  לא מדובר בחיסרון מהותי אך כדאי להיות מודעים אליו.

מעבר לכך סמסונג לא עיגלה כמעט שום פינה השנה. הגלקסי S21 אולטרה מספק את כל מה שתצטרכו מהסמארטפון שלכם והרבה יותר. הוא מתממשק בקלות עם ווינדוס 10 ומאפשר לשלוט בו מרחוק כולל הרצה של אפליקציות, ופלטפורמת ה-Dex של סמסונג מאפשרת לכם להשתמש בו כמחשב לכל דבר ועניין במסגרת ממשק האנדרואיד. המתחרה הכמעט יחיד שלו הוא האייפון 12 פרו מקס שלו אין תמיכה בסטיילוס ושמצלמתו לא מצוידת בזום פריסקופ. בעולם האנדרואיד, עבור מי שרוצה דגם פרימיום, זו כמעט האופציה היחידה והטובה, עד לבואו של הפולד, הפליפ או הנוט החדשים.

לסיכום: אם אתם מחפשים את מכשיר האנדרואיד הטוב ביותר כיום בשוק - האולטרה בהחלט עונה להגדרה זו. הוא לא מעניק את התמורה הטובה ביותר למחיר, הוא לא כולל מסך מתקפל או גימיקים אחרים, אבל הוא כן מסמן וי על כל התיבות הנכונות. מסך, מעבד, זיכרון, מהירות, מצלמה, ממשק ואפליקציות שימושיות - כל אלה מספקים את חווית השימוש הטובה ביותר שיש לסמסונג להציע כיום. נכון שיש מכשירים שמעניקים ללקוח לא מעט מזה בהרבה פחות כסף, כמו למשל מכשירי וואן פלוס, שיאומי או אפילו דגמי שנה שעברה של סמסונג עצמה, אבל המהות של מכשיר פרימיום היא לא החיסכון הכלכלי אלא לקבל את המקסימום מהמכשיר שלכם ועל זה האולטרה לא מתפשר.

תגיות

58 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

56.
בלי כרטיס זיכרון חיצויני
41. חיקוי זול ומביש של אייפון אני איש של אנדרואיד וקיבלנו כאן חיקוי של אייפון ללא מטען ללא אוזניות והכי מוזר ללא חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון וזה מבחינתי פוסל את הסדרה הזו כולה אל תתקרבו הזיכרון מוגבל ונגמר במהירות בעידן של היום סמסונג עוד יצטערו על כך ולגבי דור 5 אין מה למהר ייקח עוד שנתיים לכיסוי נורמלי ומלא של דור 5 חיים | 23.01.21
מיכאל  |  04.02.21
לכל התגובות