אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובד הפרקליטות לשעבר שחשוד בגניבת מידע מסרב למסור קוד, המשטרה לא מצליחה לפרוץ לנייד צילום: bigstock

עובד הפרקליטות לשעבר שחשוד בגניבת מידע מסרב למסור קוד, המשטרה לא מצליחה לפרוץ לנייד

המשטרה לא הצליחה עד עתה לחדור לאייפון 11 של החשוד, שהתקבל לעבודה למרות שכשל בתחקיר ביטחוני, התחבר במרמה למחשבי פרקליטות מחוז מרכז, ואיים על מחלקת הביטחון כי יחשוף מסמכים שהוציא בפני התקשורת. המשטרה: "יש תמלולים של קבצי שמע, שמעידים שיש חומר רלוונטי בנייד שנתפס". המידע הותר הערב לפרסום בעקבות עתירת "כלכליסט" לצמצום צו איסור הפרסום שהוטל על הפרשה

26.01.2021, 17:49 | תומר גנון

חקירת החשד לגניבת חומרים רגישים ממחשבי פרקליטות מחוז מרכז: עובד משרד המשפטים לשעבר שחשוד בפריצה מסרב למסור למשטרה את הקוד לאייפון 11 שלו שנתפס, והמשטרה טרם הצליחה לפרוץ למכשיר על מנת לגלות האם ישנם חומרים גנובים עליו. כך עולה מדיון שנערך היום (ג') בבית משפט השלום בת"א, בבקשה המשטרה להמשיך להחזיק בטלפון עוד מספר שבועות.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי חוקר המשטרה בדיון, תומר לביא מהונאה ת"א, המשטרה לא הצליחה עדיין לפרוץ לנייד של החשוד, בן שירות לאומי עד לאחרונה, והיא מקווה שהדבר יתאפשר תוך שימוש בתוכנה חדשה שהחברה שעובדת עם המשטרה אמורה לקבל. החוקר לביא הציג לבית המשפט ראיות לכאורה, תמלילי שיחות של החשוד עם אחרים, שמחזקים לדבריו את החשד שבנייד יש מידע רלוונטי לחקירה.

"יש תמלולים של קבצי שמע שבוצעו במשטרה, שמעידים שיש חומר רלוונטי בנייד שנתפס על ידי המשטרה, ולכן המשטרה לא 'סתם' מחזיקה את המכשיר אצלה", אמר החוקר בדיון. "בוצעו ניסיונות רבים לפרוץ את מכשיר הטלפון המדובר, שלא צלחו. לאחר מספר ניסיונות נאמר לנו מאותה חברה המספקת את הציוד הנ"ל, שכרגע לא ניתן ועלינו להמתין".

השופט איתי הרמלין התיר למשטרה להמשיך להחזיק בטלפון הנייד עד אמצע חודש מרץ. זאת תוך שהדגיש שהחשוד אכן בחר שלא למסור את הקוד למשטרה, אך זאת זכותו להימנע מהפללה עצמית. עם זאת השופט הוסיף כי "מחירה של בחירה זו היא הארכה של הזמן שנדרש לשם בדיקת הטלפון על ידי המשטרה".

עבד בפרקליטות למרות שנכשל בתחקיר ביטחוני

כפי שנחשף ב"כלכליסט", חקירת הפרשה נפתחה לפני כחודש, עם מעצרו של העובד לשעבר שמאז שוחרר בתנאים מגבילים. על פי החשד הוא התחבר מרחוק למחשבי הפרקליטות, תוך התחזות, וגנב חומרים מהשרתים. בסמוך לכך צלצל לעובדת מחלקת הביטחון במשרד המשפטים, ואיים כי יחשוף בפני התקשורת מסמכים וחומרים אליהם נחשף.

עו"ד רחל אבישר אבלס, פרקליטת מחוז מרכז, צילום: דוברות משרד המשפטים עו"ד רחל אבישר אבלס, פרקליטת מחוז מרכז | צילום: דוברות משרד המשפטים עו"ד רחל אבישר אבלס, פרקליטת מחוז מרכז, צילום: דוברות משרד המשפטים

כפי שעלה מבדיקת "כלכליסט", החשוד החל לעבוד בפרקליטות למרות שנכשל בתחקיר ביטחוני. לאחר שהתגלה הדבר הוא פוטר. מספר חודשים לאחר מכן, כך התברר, הוא גם נעצר בחשד שאיים על עובדים בעירייה בשרון. על פי החשד, הוא היה שב ומטריד טלפונית את העובדות על רקע טענות שהיו לו נגד משרד החינוך. הוא שוחרר תחילה בערבות בהחלטת קצין משטרה, בתנאי שלא ישוב להטריד את העובדות, אולם המשיך בכך ונעצר שוב. כאמור, לאחרונה נעצר שוב בחשד שגנב חומרים רגישים ממחשבי הפרקליטות.

הפרטים הותרו היום (ב') לפרסום בעקבות עתירת "כלכליסט", באמצעות עוה"ד שירה בריק חיימוביץ' ותהילה קייסרמן ממשרד ליבליך מוזר גליק, לצמצום צו איסור פרסום גורף שהוטל על הדיונים. "לנוכח העיקרון של פומביות הדיון מזה ונסיבותיו של החשוד מזה", כתב הרמלין בהחלטה, "אני מצמצם את צו איסור הפרסום כך שיכול רק על הפרטים המזהים של המשיב ומצבו הבריאותי".

ממשרד המשפטים נמסר בעבר: "העובד נקלט כבן שירות לאומי בפרקליטות מחוז מרכז בסוף אוקטובר 2019, על אף שבבדיקה ביטחונית נמצא כי הוא אינו מתאים. עקב טעות אנוש, העובד נקלט בכל זאת. לאחר מספר ימים, התגלה הדבר ושירותו הופסק לאלתר. הנהלת משרד המשפטים הורתה לנקוט בהליך להפקת הלקחים הנדרשים למניעת הישנות תקלות מעין אלה, הליך שהתקיים זה מכבר ובסמוך לאירוע".

תגיות