אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסוס רוכשת את מותגי טופמאן וטופשופ מארקדיה הקורסת ב-295 מיליון פאונד   צילום: גטי אימג'ס

אסוס רוכשת את מותגי טופמאן וטופשופ מארקדיה הקורסת ב-295 מיליון פאונד

הקמעונאית הבריטית המקוונת לא רוכשת במסגרת העסקה את החנויות הפיזיות, כך שמעל 2,500 עובדי הסניפים יפוטרו; ההסכם כולל גם את רשתות מיס סלפרידג' ו-HIIT של קבוצת ארקדיה, החברה הבריטית הגדולה ביותר שפשטה רגל בעקבות מגיפת הקורונה

01.02.2021, 13:00 | חדשות חוץ
קמעונאית האופנה המקוונת אסוס הפכה להיות הבעלים החדשים של רשת טופשופ , טופמאן ומותגים נוספים, לאחר שרכשה אותם מאימפריית ארקדיה הקורסת של סר פיליפ גרין בעסקה בשווי 295 מיליון פאונד. העסקה כוללת גם את רשתות  מיס סלפרידג' ו-HIIT, שהוצעו למכירה לאחר שארקדיה הכריזה בשנה שעברה על פשיטת רגל.

קראו עוד בכלכליסט

300 עובדים בלבד ישמרו על מקום עבודתם במסגרת העסקה, וכל השאר יפוטרו, כולל המוכרים בחנויות, שכן אסוס שמפעילה חנות מקוונת בלבד, לא רכשה את הסניפים - החברה שילמה 265 מיליון פאונד עבור המותגים ועוד 30 מיליון פאונד לסחורה. פירוש הדבר כי לפחות 2,500 מעובדי קבוצת ארקדיה שעדיין לא פוטרו במהלך הפירוק יאבדו את מקום עבודתם.

בנובמבר, כשהחל תהליך הפירוק שלה, ארקדיה העסיקה 13 אלף עובדים והפעילה 500 חנויות ברחבי בריטניה - והיא נחשבת לקרבן התאגידי הגדול ביותר של הקורונה בבריטניה.

מנכ"ל אסוס ניק בייטון מסר כי הוא "גאה ביותר" בעסקה. "הרכישה של המותגים הבריטים האייקונים הללו היא רגע מרגש ביותר עבור אסוס והלקוחות שלנו, והיא תעזור להאיץ את אסטרטגיית הפלטפורמה הרב מותגית שלנו", אמר. "תחת הבעלות שלנו נקדם אף יותר את המותגים במסחר המקוון. נשתמש בעיצוב, שיווק, טכנולוגיה ומומחיות הלוגיסטיקה שלנו, ונעבוד בצמידות עם שותפות קמעונאיות אסטרטגיות בבריטניה וברחבי העולם".

העסקה צפויה להיסגר סופית ביום חמישי. אסוס תממן את העסקה כולה באמצעות יתרון המזומן שלה. דובר אסוס ציין כ הרכישה נועדה לסייע לחברה למשוך עוד לקוחות צעירים. "הרכישה מייצגת הזדמנות אסטרטגית מושכת שתתמוך במטרה שלנו להפוך ליעד מספר 1 עבור חובבי אופנה בשנות ה-20 ברחבי העולם", אמר.

אסוס הוקמה ב-2000 והתרחבה בקצב מהיר. ביום שישי סגרו המניות שלה במחיר של 4,735 פני שהעניק לה שווי שוק של 4.47 מיליארד פאונד. "זה מהלך חיובי כי הוא משאיר בחיים את המותגים הבריטים האהובים הללו", הגיב האנליסט גאי אליוט לדיילי מייל. "אך אני חושב שזה מאכזב ומראה על קוצר ראייה שהם החליטו לא לשמור על החנויות. זה מרגיש לי כמו החלטה גרועה בטווח הארוך".

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

תגיות