אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דירוג החדשנות העולמי של בלומברג: ישראל ירדה למקום השביעי צילום: מכון ויצמן

דירוג החדשנות העולמי של בלומברג: ישראל ירדה למקום השביעי

הדירוג של 2021 מנתח עשרות קריטריונים כולל הוצאה על מו"פ וריכוז של חברות הייטק, ומשקף עולם בו המלחמה נגד נגיף הקורונה הביאה את החדשנות לחזית. ישראל ירדה בשלב אחד לעומת השנה שעברה. דרום קוריאה מובילה, ארה"ב נשרה מהעשירייה הראשונה

03.02.2021, 09:24 | חדשות חוץ

דרום קוריאה עלתה למקום הראשון במדד החדשנות העולמי של בלומברג, זאת לאחר שגרמניה שהיתה במקום הראשון אשתקד ירדה למקום הרביעי. ארה"ב לעומת זאת נשרה מהעשירייה הראשונה לאחר שהיתה במקום התשיעי ב-2020, ואילו ישראל דורגה במקום השביעי, ירידה של שלב אחד לעומת השנה שעברה. האומה האסייתית נמצאת כעת במקום הראשון בשבע מתוך תשע שנים בו מפורסם המדד. סינגפור ושווייץ עלו מקום אחד כל אחת ומדורגות שנייה ושלישית בהתאמה.

קראו עוד בכלכליסט

המדד של בלומברג מנתח עשרות קריטריונים באמצעות שבעה מדדים שווי ערך, כולל הוצאות על מחקר ופיתוח, יכולת ייצור, וריכוז של חברות הייטק. הדירוג של 2021 משקף עולם בו המלחמה נגד נגיף הקורונה הביאה את החדשנות לחזית – החל ממאמצי ממשלות להכיל את הנגיף, עבור בתשתית הטכנולוגית שדרושה כדי לתמוך בכלכלות במהלך המגפה, ועד המירוץ לפיתוח חיסונים. "בשנת הקוביד ואל מול מצב החירום של משבר האקלים, החשיבות של החדשנות רק גוברת", כך אמרה קתרין מן, כלכלנית גלובלית בכירה בסיטיגרופ. "חדשנות נמדדת בד"כ ע"י רעיונות חדשים, מוצרים חדשים ושירותים חדשים, אך רמת השילוב והאימוץ שלהם, היא שמהווה מדד אמיתי להצלחה".

מפתחים את החיסון הישראל במכון הביולגי בנס ציונה, צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון מפתחים את החיסון הישראל במכון הביולגי בנס ציונה | צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון מפתחים את החיסון הישראל במכון הביולגי בנס ציונה, צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון

הרבה מהמידע של בלומברג מקורו בתקופה שלפני המגפה, ועדיין, ראויה לציון העובדה שמדינות רבות שנמצאות במעלה המדד – כמו דרום קוריאה, גרמניה וישראל, היו מובילות עולמיות בלחימה במגפה.

חברות אמריקאיות כמו Zoom Video Communications, ויצרנית החיסונים פייזר, נמנות על סמלי החדשנות של השנה החולפת, ומשקפות את הריכוז הגבוה של חברות טכנולוגיה בארה"ב. המגפה גם הדגישה סוג נוסף של פריצת דרך, שקשורה יותר למדיניות וארגון מאשר טכנולוגיה או מחקר, כך אמר זוכה פרס נובל, הכלכלן פול רומר. "עלינו להכיר בכך שהקריטריונים הנוכחיים אינם מייצגים מימדים חשובים של חדשנות. פקידים בעיר ווהאן הראו בפעם הראשונה שתוך מספר שבועות, אפשר לבדוק עשרה מיליון תושבים של עיר עם התפרצות קורונה. זוהי חדשנות חשובה בתחום בריאות הציבור", כך אמר רומר, פרופסור בביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק.

10 המדינות החדשניות ע"פ בלומברג

1. דרום קוריאה

2. סינגפור

3. שוויץ

4. גרמניה

5. שוודיה

6. דנמרק

7. ישראל

8. פינלנד

9. הולנד

10. אוסטריה

תגיות