דעה
הזדמנות להיפטר ממשרד המים
גל התפטרויות השרים בממשלת המעבר הוא הזדמנות טובה לוותר על המשרדים המיותרים שהוקמו. הממשלה הנוכחית הרי התרחבה ל־35 משרדים אף שב־2018 הוחלט להקטין את מספרם ל־17
הודעתו אתמול של השר איציק שמולי על נטילת פסק זמן מהפוליטיקה ועל התפטרותו מהממשלה, תביא לכך שבשבוע הבא ייכנס למשרד לשוויון חברתי השר הרביעי בתוך שמונה חודשים, ולמשרד העבודה והרווחה ייכנס השר השלישי בתקופה זו.
קראו עוד בכלכליסט
שמולי קיבל את תפקיד מ"מ השר לשוויון חברתי לפני פחות מחודש, לאחר שהשרה מירב כהן התפטרה ועברה מכחול לבן ליש עתיד. כהן נכנסה לתפקיד במאי 2020 לאחר עזיבתה של גילה גמליאל את המשרד. כעת יו"ר כחול לבן בני גנץ יקבל לידיו גם את שני התיקים האלה, לצד תיקי הביטחון, המשפטים והתקשורת.
עד להקמת ממשלה חדשה, לכל המוקדם ביוני 2021, יוחזקו אפוא שישה משרדי ממשלה, שחלקם מיותרים מלכתחילה, על ידי שרים ממלאי מקום שלא יעשו הרבה: עבודה ורווחה, שוויון חברתי, משפטים, תקשורת, מדע, השכלה גבוהה ומשאבי המים.
גל ההתפטרויות של שרים בממשלת המעבר והתפזרות הכנסת הם הזדמנות טובה לממשלה לצמצם את מספר משרדיה. בינואר 2018 אישרה הממשלה תוכנית לצמצום מספר המשרדים מ־29 ל־17 כדי לחסוך כ־800 מיליון שקל בשנה. אבל ההחלטה נותרה על הנייר, וכשהוקמה הממשלה הנוכחית גדל מספר השרים ל־35 והוקמו משרדים חדשים ומיותרים, בהם משרד ראש הממשלה החלופי, משרד חיזוק קשרי קהילה עבור אורלי לוי־אבקסיס ומשרד הדיגיטל והסייבר עבור דודי אמסלם.
כעת, יש לדרוש מכל המפלגות להתחייב עוד לפני הבחירות לצמצם את מספר המשרדים ל־17, את מספר השרים ל־18 ואת מספר סגני השרים ל־4. בהזדמנות הזו יש לסגור גם משרדים שהוקמו לצרכים פוליטיים בממשלות הקודמות, כמו משרדי המודיעין, האסטרטגיה, התפוצות וההסברה. מדובר בחיסכון של יותר ממיליארד שקל בשנה, שבתקופת הקורונה בוודאי יש צרכים דחופים יותר שניתן למלא בעזרתם.
לא התפרסמו תגובות לכתיבת תגובה