אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הולנד: העוצר הלילי הוארך עד 3 במרץ צילום: רויטרס

דיווח שוטף

הולנד: העוצר הלילי הוארך עד 3 במרץ

סין: לראשונה זה כחודשיים - אפס מקרים של הדבקה בקהילה; צרפת: מהיום מורים ותלמידים מחויבים במסכות תקניות, לא תוצרת בית; סקר חדש: 61% מהיפנים מעוניינים בדחייה או בביטול האולימפיאדה; שר הבריאות של פורטוגל: "עדיף להשתמש בחיסון של אסטרהזניקה בגילאים של עד 65"; מכון מחקר בוושינגטון: "מספר המתים בארה"ב יעמוד על יותר מ-500 אלף עד מרץ"

08.02.2021, 20:25 | כלכליסט ו-ynet

 נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

20:00 - הולנד: העוצר הלילי הוארך עד 3 במרץ

 

ממשלת הולנד הודיעה כי העוצר הלילי במדינה, שנכנס לתוקף ב-23 בינואר במטרה לבלום את הזינוק בתחלואת הקורונה, הוארך עד 3 במרץ. לאחר כניסת העוצר לתוקף בחודש שעבר התקיימו נגדו הפגנות ברחבי המדינה במשך כמה ימים רצופים, שבהן השתתפו אלפי בני אדם ונעצרו מאות אנשים.

סגר לילי באמסטרדם, צילום: רויטרס סגר לילי באמסטרדם | צילום: רויטרס סגר לילי באמסטרדם, צילום: רויטרס

18:30 - שר הבריאות של פורטוגל: "עדיף להשתמש בחיסון של אסטרהזניקה בגילאים של עד 65"

שר הבריאות של פורטוגל אמר היום כי עדיף להשתמש בחיסון של אסטרהזניקה בגילאים של עד 65. עם זאת לדבריו, אפשר להשתמש בו לחיסון של בני 65 ומעלה - אם מדובר בחיסון היחיד הזמין.

בפורטוגל אובחנו עד היום 765.4 אלף מאומתים לקורונה, 14.1 אלף מתו מהנגיף.

המשלוח הראשון של החיסון מתוצרת אסטרהזניקה, שכולל 42.3 אלף מנות, הגיע לפורטוגל ביום ראשון. עד כה קיבלה המדינה רק כ-390 אלף מנות מהחיסון של פייזר, ו-19.2 אלף מנות מהחיסון של מודרנה.

ליסבון, צילום: רויטרס ליסבון | צילום: רויטרס ליסבון, צילום: רויטרס

17:00 - סין: לראשונה זה חודשיים - אפס מקרים של הדבקה בקהילה

סין דיווחה על אפס מקרי הדבקה בקורונה בקהילה - לראשונה מאז 16 בדצמבר, במה שנראה כסימנים ראשונים לכך שהמדינה הצליחה להשתלט  על ההתפרצות החדשה של הנגיף.

אתמול אובחנו בסין 14 חולי קורונה, לעומת 12 שלשום - ואולם כל המקרים היו של אנשים שהגיעו מחוץ למדינה.

מספר מקרי הקורונה האסימפטומטים, שסין אינה מסווגת כמקרי הידבקות רשמיים, עלה ל-16 לעומת 10 ביום שלפני.

נוסעים בתחנת רכבת בבייג נוסעים בתחנת רכבת בבייג'ינג | צילום: איי אף פי נוסעים בתחנת רכבת בבייג

12:02 -  צרפת: מהיום מורים ותלמידים מחוייבים במסכות תקניות, לא תוצרת בית

החל מהיום כל העובדים והתלמידים בבתי הספר בצרפת יחויבו לעטות מסכות רפואיות תקניות. זאת לאחר הידוק ההגבלות והחוקים במוסדות החינוך, שנותרו פתוחים. פירוש הדבר שלא ניתן לבוא עם מסכות עבודת יד, שהתגלו כפחות אפקטיביות נגד התפשטות המוטציות החדשות של הקורונה. בנוסף, החלונות בכיתה יפתחו בכל שעה למספר דקות, ובקפיטריות יש לשמור על מרחק של 2 מטרים.

בעקבות אזהרה של רשויות הבריאות במדינה כי הווריאנטים החדשים מהווים סכנה מיידית וחמורה יותר הוחלט להרחיב את החוקים והדרישות, כך שחובה לבצע בדיקת קורונה שנייה במקרה של בדיקה חיובית וזאת כדי לגלות אם מדובר באחת המוטציות המדבקות. בהתאם, אנשים שיתגלו שנדבקו במוטציות הבריטית או הדרום אפריקאית יחוייבו בבידוד לעשרה ימים – בניגוד לשבעה ימים כנהוג כיום.

החוק יחול גם על כל מי שהיו במגע איתו. בנוסף, אם תלמיד יתגלה כנדבק במוטציות הברזילאית או הדרום אפריקאית, הכיתה תיסגר לאלתר וכל התלמידים והמורים ידרשו לעבור בדיקות קורונה.

 

11:54 - דרום קוריאה: בסיאול יקיימו בדיקות קורונה לחיות בית עם תסמינים

הממשלה המחוזית של סיאול, דרום קוריאה, תציע בדיקות קורונה לחיות בית עם תסמינים. התוכנית מגיעה מספר שבועות לאחר שהמדינה דיווחה על מקרה ההדבקה הראשון של קוביד 19 בבעל חיים, במקרה הזה חתול בית. הבדיקות ייערכו בסמוך לבתי בעלי החיות ע"י צוות של עובדי בריאות שיכללו וטרינר. בעלי חיים שיימצאו חיוביים יידרשו לבידוד של 14 יום, אך כאשר בעלי חיות המחמד יימצאו חיוביים גם הם, הן יישלחו לבידוד במגורי חיות מבודדים.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

מספר חיות כבר נמצאו חיוביות לנגיף ברחבי העולם, כולל כלבים וחתולים. לפחות שתי גורילות בגן החיות של סן דייגו בקליפורניה נמצאו חיוביות לנגיף בחודש שעבר, לאחר שכנראה נדבקו מעובד הגן שלא הראה תסמינים. הוירוס הביא עד כה למותם של יותר משני מיליון בני אדם ברחבי העולם.

11:45 - אוקראינה: החיסון נגד קורוה יושלם עד תחילת 2022

אוקראינה מקווה לחסן מחצית מ-41 מיליון תושביה נגד קורונה עד תחילת 2022, כך אמר נשיא המדינה וולודימיר זלינסקי. זלינסקי אמר בשבוע שעבר שהמדינה שריינה לעצמה 20 מיליון מנות חיסון עד כה.

10:30 - הקורונה בברזיל: יותר מ-9.5 מיליון נמצאו חיוביים לנגיף מפרוץ המגפה

משרד הבריאות של ברזיל עדכן כי ביממה האחרונה אובחנו 26,845 נשאי קורונה חדשים, בכך הגיעה המדינה לנקודת ציון עגומה של יותר מ-9.5 מיליון נשאים מפרוץ המגפה. כמו כן עדכנו הרשויות בברזיל כי 522 בני אדם מתו מסיבוכי הנגיף ב-24 השעות האחרונות. מניין המתים עלה כעת ל-231,534.

10:00 - רוב היפנים מעוניינים בביטול או בדחיית אולימפיאדת טוקיו 

ביפן יש רוב המתנגד לקיום האולימפיאדה בקיץ הקרוב, זאת לנוכח המשך התפשטות מגפת הקורונה. עם זאת, שיעור המתנגדים פחת משמעותית מהסקר האחרון שנערך בנושא. סקר שפורסם היום (ב') בעיתון יומיורי הצביע על כך ש-61% מעוניינים בדחייה או ביטול האולימפיאדה, זאת בעוד שבסקרים הקודמים שיעור המתנגדים עמד על סביבות 80%.  

תושבים בטוקיו עם מסכות, צילום: איי פי תושבים בטוקיו עם מסכות | צילום: איי פי תושבים בטוקיו עם מסכות, צילום: איי פי

9:30 - מומחה יפני: "אם האולימפיאדה לא היתה בטוקיו - הייתי תומך בביטולה"

המומחה היפני למחלות זיהומיות, אטסואו האמאדה מעוניין שהאולימפיאדה תתקיים בקיץ בטוקיו, אך מודה שאם המשחקים היו אמורים להתקיים בכל מקום אחר קרוב לוודאי שהיה תומך בביטול האירוע. "גם בלי מגפת הקורונה, האולימפיאדה היא התאספות המונית שכוללת בתוכה מחלות מרובות", אמר האמאדה, פרופסור באוניברסיטה הרפואית של טוקיו. נותרו עוד שישה חודשים עד למועד הפתיחה של האולימפיאדה, שכבר נדחתה מהשנה שעברה בשל המגפה, והמארגנים טוענים שהם בטוחים שהאירוע יהיה בטוח לכל המשתתפים. עם זאת, חלק מהמומחים הרפואיים מטילים ספק בכך, וקוראים לביטול האירוע.

 "אני מבין את התחושות של הספורטאים", הודה מייקל הד, חוקר בכיר בתחומי הבריאות העולמית באוניברסיטת סאות'המפטון בבריטניה. "אבל אני חושב שמנקודת מבט של בריאות עולמית, שום דבר באולימפיאדה לא הגיוני בשלב זה".

9:00 - מספר הנדבקים בקורונה בארה"ב עבר את ה-27 מיליון

מספר הנדבקים בקורונה בארה"ב עבר את ה-27 מיליון, כך לפי הנתונים האחרונים שפרסמו באוניברסיטת ג'ונס הופקינס. המדינה, שנפגעה בצורה הקשה ביותר בעולם, דיווחה גם על יותר מ-463 אלף מתים. לפי הערכות המכון לבריאות באוניברסיטת וושינגטון, מספר המתים מהמגפה יעמוד על מעל 500 אלף עד תחילת מרץ, גם אם תישמר חובת עטיית המסכות. במקביל, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הודה כי יהיה קשה להגיע לחיסון עדר, כלומר לחיסון 75% מהאוכלוסייה עד סוף הקיץ. "הרעיון שניתן לעשות זאת ושאנחנו נגיע לחיסון עדר הרבה לפני סופו של הקיץ הקרוב, הוא מאד קשה ליישום", אמר ביידן בריאיון ל-CBS ניוז.

תגיות