אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"לים מהבית

"קנינו בזום חברה ב-10 מיליארד דולר. מי חשב שזה בכלל אפשרי?"

גיא אזרד, מנכ"ל מארוול ישראל מנהל את 600 עובדי החברה מהבית כבר קרוב לשנה. בראיון איתו הוא מתייחס, בין היתר, לרכישת הענק של Inphy בזמן משבר הקורונה ומבהיר: "בניהול מהבית אי אפשר להישאר מקובעים. צריך לחשוב מה ישתנה"

12.02.2021, 16:17 | מעין מנלה

גיא אזרד, מנכ"ל מארוול ישראל מנהל כבר כמעט שנה את 600 עובדי החברה בישראל מביתו בישוב בת שלמה. במשרדי החברה הריקים בפתח תקווה הוא מספר שאחד הדברים הכי משמעותיים שהוא למד על עצמו כמנהל בעבודה מהבית הוא שאסור להישאר מקובעים.

קראו עוד בכלכליסט

"אנחנו כל הזמן מסתכלים ומבינים שגם ברמה העסקית הכל משתנה. צריך כל הזמן לאתגר את עצמך האם מה שאני עושה כמו שעשיתי אתמול הוא הדבר הנכון. אי אפשר להריץ את הארגון כמו שהיה ב-2019, צריך כל הזמן לחשוב על מה השתנה ומה ישתנה עוד", הוא אומר.

גיא אזרד, מנכ"ל מארוול ישראל

גיל: 48

מצב משפחתי: גרוש + 3

מקום מגורים: בת שלמה

תפקידים קודמים: סמנכ"ל פיתוח חטיבת הנטוורקינג במארוול העולמית, דירקטור הנדסה באריקסון, הקמה וניהול של שני סטארטאפים.

תחביב: רכיבות שטח באופניים.

ספר על החלטה משמעותית שקיבלת בשנה האחרונה ולא היית מקבל לולא הקורונה

"אחת ההחלטות היותר מורכבות שקיבלנו ברמת ההנהלה הייתה לבצע רכישה מאוד גדולה, של כמעט 10 מיליארד דולר של חברה בשם Inphi בעולם וירטואלי. אני חושב שלפני הקורונה לא היינו מעזים בכלל לחשוב שזה אפשרי. ברכישות קודמות, למשל של חברת Cavium הייתי נוסע שבוע כן שבוע לא לארה"ב ונמצא עשרות שעות במשרדים עם החברה הנרכשת. פתאום אתה עושה את הכל בדרך אחרת, צריך לקבל המון החלטות על מבנה החברה והקבוצות וזה מאוד מאתגר".

אילו פתרונות טכנולוגיים הטמעתם בארגון על מנת לאפשר עבודה אפקטיבית מהבית גם עבורך וגם עבור כלל העובדים?

"כשהתחילה הקורונה נתנו לעובדים להגיע לקחת את הציוד האישי שלהם, המסכים, המקלדות, הדוקינג סטיישן, כדי לעזור להם לעשות את העבודה בצורה יותר נוחה. עם הזמן גילינו שאנשים צריכים גם רמקולים או מצלמות ונתנו סכום שעוזר להם לקנות מה שהם צריכים. לאחרונה התחלנו לעבוד עם פד דיגיטלי שמאפשר לעשות בריינסטורמינג באמצעות הזום. אחד הדברים שאותי תמיד הטרידו הוא שאמנם אפשר לעשות מלא שיחות זום אבל בהנדסה צריכים לוח שאפשר לקשקש עליו. מהנדסים ישראלים חייבים לעמוד ולצייר על לוח וזה קצת נלקח מהם. לכן אנחנו מנסים להטמיע את זה ולראות איך זה יכול לעזור למהנדסים ברמת ביצוע המשימות כשהם יכולים לשתף אחד עם השני ולעשות סיעור-מוחות וירטואלי".

מה אתה חושב שיקרה ביום שאחרי המגיפה?

"אני מאמין שנתפקס בסופו של דבר על מודל היברידי של יומיים שלושה בשבוע במשרדים. יש פה המון אספקטים רכים של איך אתה מנהל את המצב הזה, שאלות כמו מה זו קבוצה, איזה גודל של קבוצות וזה אחד הדברים שאנחנו מתחבטים בהם עכשיו ומנסים לבנות איזושהי תוכנית שנתחיל איתה. זה יהיה תהליך של למידה תוך כדי הליכה ולנסות להבין מה נכון ולעדכן את זה".

לסדרת מחשבי המנכ"לים.יות של לנובו >>

 

תגיות