אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היעד השאפתני של הודו: לחסן 300 מיליון איש עד אוגוסט צילום: רויטרס

היעד השאפתני של הודו: לחסן 300 מיליון איש עד אוגוסט

מדינת הענק עם מספר חולי הקורונה השני בגובהו בעולם אחרי ארה"ב מתכננת מבצע אינטנסיבי לחיסון חמישית מהאוכלוסיה שלה עד הקיץ. הבעיה: בארבעת השבועות האחרונים היא הצליחה לחסן רק 7.5 מיליון עובדים חיוניים. בקצב הזה ייקח לה שנים להשיג את היעד

12.02.2021, 21:29 | חדשות חוץ

הודו, המדינה עם מספר חולי הקורונה השני בגובהו בעולם, הציבה לעצמה יעד שאפתני לחסן 300 מיליון איש – חמישית מהאוכלוסיה שלה – עד אוגוסט. הבעיה: ייתכן שמדובר ביעד שאפתני מדי - זאת, לאור העובדה שבארבעת השבועות האחרונים הצליחה הודו לחסן "רק" 7.5 מיליון עובדים חיוניים. בקצב הזה ייקח להודו שנים כדי לעמוד ביעד. 

קראו עוד בכלכליסט

"מבצעי חיסון מתחילים בדרך כלל לאט, ואז מואצים לאחר שנפתרות בעיות לוגיסטיות ואחרות", אמר גגנדיפ קאנג, פרופסור למיקרוביולוגיה במכללה הרפואית הנוצרית שבוולור. "אנו בהודו ברי מזל שאספקת החיסונים אינה מה שמגביל את קצב החיסון, אבל נצטרך לחסן בקצב גבוה פי ארבעה או חמישה".

הממשלה ההודית הצהירה כי היא מוכנה להאיץ את קצב החיסונים מהחודש הבא, בין היתר באמצעות מתן החיסון ביותר בתי חולים פרטיים, וזאת לאחר שקבוצות הסיכון שבאוכלוסיה יקבלו אותו. על פי הממשלה, ביכולתה לחסן עד עשרה מיליון בני אדם ביום. 

נוסעים ברכבת בכלכותה, צילום: אי פי איי נוסעים ברכבת בכלכותה | צילום: אי פי איי נוסעים ברכבת בכלכותה, צילום: אי פי איי

על פי משרד הבריאות ההודי, הודו היא המדינה שהצליחה להגיע לשבעה מיליון מתחסנים הכי מהר בעולם, למרות שמספר החיסונים ביחס לגודל האוכלוסיה נמוך יותר ממדינות אחרות.

מספר מדינות מחוז הודיות גדולות, כמו טאמיל נאדו ופונג'אב, חיסנו עד כה פחות מ-40% מתוך האוכלוסיות בסיכון, כמו אחיות, רופאים וצוותי ניקוי בבתי החולים, קצב שמדאיג את פקידי הממשלה. ניו דלהי קראה למדינות להאיץ את קצב החיסון לאחר סקר שערכה ומצא שיש מקום "רב" לשיפור, למרות שהממשלה מחזיקה בעמדה שיש להגביל את מספר השחקנים הפרטיים שלוקחים חלק במבצע החיסונים.

"מתן החיסונים חייב להיעשות באופן שיטתי בגלל אופי המחלה", כך אמר פקיד ממשלה בכיר שמעורב בתהליך. "עליהם לקחת את הפרטים של מי שמקבל את החיסון, לתעד ולעקוב אחריו".

הודו, שמייצרת 60% מהחיסונים בעולם, סיפקה או מכרה חיסוני קורונה ל-17 מדינות, וממתינות אצלה בקשות של חמש מדינות נוספות לקבלת חיסונים. עם זאת, הממשלה אמרה לפרלמנט השבוע שהיא פועלת כדי לוודא שיהיו למדינה מספיק חיסונים עבור מבצע החיסונים שלה.

תגיות