אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כך תבחרי את בית החלומות: 5 דברים שאת חייבת לעשות לפני בחירת בית השקעות צילום: Pexels

כך תבחרי את בית החלומות: 5 דברים שאת חייבת לעשות לפני בחירת בית השקעות

הקורונה שינתה סדרי עולם ויצרה מצבים שמעולם לא חשבנו שנעמוד בהם. אם לפני שנה היו אומרים לך שתידרשי להיות חודש בבית עם הילדים ושהם לא ילכו לבתי הספר והגנים, ודאי היית אומרת שאין סיכוי שזה יקרה. בטח לא שלוש פעמים. אם היו אומרים לך שבשנה הקרובה לא תגיעי לאף מסעדה או מלון ושנסיעה לחו"ל תיראה כמו פנטזיה רחוקה, היית אומרת שהשתגענו

17.02.2021, 14:37 | בשיתוף הראל פיננסים
גם בשוק ההון יצרה הקורונה סיטואציה מוזרה – אחרי הירידות החדות בשווקים עם פרוץ המגיפה ברבעון הראשון של 2020, גם כשהיא נמשכה בכל העולם השווקים הפיננסיים רושמים בחודשים האחרונים שיאים חדשים, המניות ממריאות, שוקי האג"ח בועטים והמשקיעים מסתערים.

עם תנודתיות כזו, האם זה זמן מתאים להשקעה? הנתק שאנו רואים בין הכלכלה הריאלית לבין השווקים הפיננסיים עשוי להימשך עוד לא מעט זמן, ולכן הקורונה היא לא סיבה להימנע מהשקעה בשוק ההון אלא אפשר לראות בה דווקא זרז לעשות זאת.

לפני שאת משקיעה בשוק ההון את חייבת לשאול את עצמך: מי אני? האם אני שמרנית או אוהבת הרפתקאות? תזזיתית או מעדיפה להיזהר? במידה רבה, האופי שלך יקבע את הדרך שבה צריך לנהל את ההשקעות שלך.

אז איך תבחרי את מנהל תיק ההשקעות שלך? יש היום עשרות בתי השקעות בישראל שמציעים שירות כזה והרבה מהם עושים עבודה מצוינת בניהול כסף. הנה 5 דברים שאת חייבת לעשות לפני בחירת בית ההשקעות שבו תנהלי את הכסף שלך.

איך תבחרי את מנהל תיק ההשקעות שלך?, צילום: Pexels איך תבחרי את מנהל תיק ההשקעות שלך? | צילום: Pexels איך תבחרי את מנהל תיק ההשקעות שלך?, צילום: Pexels

1. תתייעצי – כי חוכמת ההמונים עובדת

חוכמת ההמונים עובדת מעולה בתחום הזה. לכולנו יש מעגלים חברתיים או קהילות שבהן יש נשים כמונו עם אותן בעיות בדיוק. תשאלי למי יש ניסיון והיכרות טובים עם בתי השקעות. עדיף ממש לקבל מידע מנשים שמנהלות תיקי השקעות ולא מכאלה ששמעו על אחרות שהיה להן ניסיון טוב או חוויה פחות מוצלחת. בעניינים כאלה, שווה לסמוך רק על חוות דעת מיד ראשונה.

כמובן שבשלב הזה את עוד לא מחליטה כלום ורק מקשיבה. המידע הזה יוסיף לך לארגז הכלים כי זה ייתן לך פרספקטיבה על השחקנים המרכזיים בשוק.

2. תחקרי – כי הגודל (או לפחות הוותק) כן קובע

בהמלצות שתקבלי בשלב ההתייעצות, יהיו המון שמות מוכרים יותר או פחות, גדולים יותר או פחות. תוכלי לישון בשקט כשתדעי שמדובר בחברה גדולה ואחראית, כזו שמנהלת כספי לקוחות, שיש לה ניסיון של הרבה שנים בניהול מוצרים פיננסיים בהיקף גדול להרבה לקוחות - לא גוף קטן או אדם פרטי. אנחנו בהראל פיננסים מתגאים להיות בית מוביל להשקעות ורואים את כל היתרונות שיש בכך.

3. תגדירי – כי לדעת מי את זה הכי חשוב ולא רק בהשקעות

מה רמת הסיכון שלך? שמרנית? הרפתקנית? מה את רוצה להשיג בניהול הכסף – לחסוך לעתיד, להתכונן לנסיעה לחו"ל, דירה, השקעה עתידית? אם את לא יודעת כרגע להגדיר בדיוק למה נועד הכסף זה לא נורא, כי בפגישה האישית עם המתכנן הפיננסי של הראל פיננסים שיגיע לפגוש אותך, תוכלו להגדיר את כל אלה ביחד דרך שורה של שאלות לאפיון צרכי ההשקעה. אלה שאלות שנועדו לעזור לנו מצד אחד להכיר אותך בתוך שעה, אבל גם להבין מה יתאים לך כדי לעזור לך להשקיע בדיוק כמו שמתאים לך.

נציגת בית השקעות , צילום: Pexels נציגת בית השקעות | צילום: Pexels נציגת בית השקעות , צילום: Pexels

4. תסתכלי – כי הלבן של העיניים לא משקר

תפגשי עם נציג מבית ההשקעות ואל תסגרי הכל בטלפון. ברוח הימים האלה, גם פגישה דיגיטלית בזום עובדת כי חשוב שתראי עם מי את מדברת.

אם יש משהו אחד שאסור לוותר עליו זה הסעיף הזה - לבדוק את השירות והקשר האישי. כשאת נותנת למישהו לנהל את הכסף, את חייבת שיהיה לך קשר טוב איתו. שידע לעדכן אותך כשצריך ושתרגישי נוח לדבר איתו על הכסף. מישהו שיהיה לך את הסלולרי שלו.

בתקופת הקורונה שוב ראינו כמה היתרון של הקשר האישי הזה התחזק. אנחנו בהראל פיננסים עבדנו ימים כלילות כדי לדבר עם כל לקוח ולענות לכל שאלה ובעיקר לנסות לעזור ללקוחות שנבהלו כי לא היו בסיטואציה כזו. כשמנהלי ההשקעות שלך היו בתקופות משבר קודמות, יש להם ערך מוסף שבא לידי ביטוי בדיוק בתקופות כאלה. את רוצה שהם יהיו לידך.

אז מה עושים? אפשר להרים כמה טלפונים ולעשות פגישות עם כמה בתי השקעות – פנים אל פנים או בזום. זה לוקח זמן, אבל אלה האנשים שישקיעו את הכסף שלך, אז שווה לנו להשקיע מהזמן שלנו.

5. תתמקחי. כי זה אמנם לא מחנה יהודה, אבל זה עדיין שוק (ההון)

על ניהול כסף משלמים. קוראים לזה דמי ניהול. התשלום הזה הוא לא חזות הכל והוא לא הגורם המרכזי בקביעת ההחלטה, אבל כמובן יש לו משקל. לניהול איכותי יש מחיר ולכן גם אם אנחנו רוצים לשלם כמה שפחות, אנחנו חייבים לזכור את זה.

חמשת הכללים האלה יעזרו לך לעשות את הבחירה הנכונה. ואת יודעת מה? גם אם בחרת ואת לא מרוצה מהביצועים, מהתוצאות, מהקשר האישי תמיד תוכלי להחליף. אנחנו בהראל פיננסים נחכה לך.

לפרטים נוספים לחצו כאן>>

האמור אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתונים של כל אדם ואינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך ונכסים פיננסים. אין באמור הבטחה של הראל פיננסים להשגת תשואה כלשהי.

תגיות