אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרנות ההשתלמות פתחו את 2021 ברגל ימין: בדקו מי בראש הטבלה צילום: שאטרסטוק

קרנות ההשתלמות פתחו את 2021 ברגל ימין: בדקו מי בראש הטבלה

קרן ההשתלמות של כלל ביטוח במסלול הכללי הובילה את טבלת התשואות בינואר עם 1.46%. אחריה: אקסלנס עם 1.22% ואנליסט עם 1.18%. סוגרת את הטבלה ילין לפידות עם 0.82%

16.02.2021, 16:43 | חזי שטרנליכט

השנה החדשה נפתחה ברגל ימין עבור ענף קרנות ההשתלמות. ינואר היה חודש שבו רשמו 12 קרנות ההשתלמות הגדולות תשואה ממוצעת של 1.06%.  

קראו עוד בכלכליסט

בחודש ינואר נרשמה מגמה חיובית בשוק ההון, כאשר מדד ת"א־35 עלה בכ־5%. נראה שהשנה החדשה עומדת בסימן התקווה להשתחררות הדרגתית מהמגיפה ועליית שיעור המתחסנים בארץ ובעולם.

קרן ההשתלמות שרשמה את התשואה הגבוהה ביותר היתה כלל השתלמות כללי של כלל ביטוח. הקרן רשמה תשואה של 1.46% בינואר, שמצטרפת לתשואה של 17.98% בשלוש השנים האחרונות. השיאנית בשלושת השנים האחרונות היא אלטשולר שחם, שרשמה תשואה מצטברת של 19.29%. בינואר הגיעה אלטשולר שחם למקום הרביעי עם תשואה של 1.17%.

את המקום השני והשלישי תופסות אקסלנס השתלמות כללי ואנליסט השתלמות כללי, עם תשואות של 1.22% ו־1.18% בהתאמה. במקום האחרון בינואר נמצאת קרן ההשתלמות הכללית של בית ההשקעות ילין לפידות, שהשיגה תשואה של 0.82%. בשלוש השנים האחרונות צברה קרן ההשתלמות תשואה של 16.99%.

מנכ"ל כלל ביטוח יורם נוה , צילום: עמית שעל מנכ"ל כלל ביטוח יורם נוה | צילום: עמית שעל מנכ"ל כלל ביטוח יורם נוה , צילום: עמית שעל

יוסי דורי, המשנה למנכ"ל כלל ביטוח, המנהל את חטיבת ההשקעות בחברה, מסר לכלכליסט כי "התשואות שרשמנו בינואר הן המשיך ישיר של מגמה שהתפתחה סביב אוקטובר. הקורונה יצרה שני מצבים: היא העצימה מגמות ארוכות טווח בכל הנוגע לטכנולוגיה ושימוש באונליין ובאמצעים דיגיטלים; ויצרה הזדמנויות בתחום הנדל"ן, בקרנות ריט בתחומי המשרדים והמגורים, בחברות תעופה ובתחום המלונאות".

לדבריו, "לא מעט סקטורים נפגעו מהמשבר באופן מאוד חזק. המניות של לא מעט חברות תומחרו כאילו המשבר יהיה כאן להרבה שנים והחיסון לא יימצא בעוד הרבה זמן. מאחר והערכנו שהסבירות לחיסון תוך שנה או שנתיים היא גבוהה, התחלנו לאסוף מניות של חברות עם הנהלות מאוד טובות במחירים מאוד נמוכים. בנוסף, הערכנו שפעילות הבנקים המרכזיים והממשלות, שהיתה דרמטית, בהחלט תתמוך במחירי המניות".

דורי הוסיף כי "חיבור שתי המגמות האלה גרם לנו בחודשי הקיץ לבצע תזוזה עמוקה בחלק מהסקטורים ולעבות את תיקי המניות. ביצענו גם עסקאות לא סחירות במגוון רחב של חברות טכנולוגיה. כל המגמות הללו, עם הפעולות שעשינו בתיקים, יצרו ערך מוסף מאוד גדול ברגע שהחיסון של פייזר והבחירה בביידן קרו. הם יצרו לנו יתרון ב־3 החודשים האחרונים".

דורי אף אמר מה לדעתו צפוי בהמשך: "ההשפעה של הבנקים המרכזיים והציפייה ליציאה מדורגת של העולם מסגרים תמשיך לתמוך בשווקי המניות בטווח הקצר לפחות. יש בהחלט תתי סקטורים שכבר נהנים מתמחור יתר. יש חברות שמונפקות, אולי טרם זמנן. בטווח הקצר נראה המשך תמיכה בשוקי המניות, ככל שהחיסון יעבוד והשפעת הקורונה תתחיל לדעוך, נראה יותר רוחות פנים בשווקים הפיננסים ונעבור למגמה יותר מאוזנת".

ברק בנסקי, מנהל אגף השקעות עמיתים בכלל ביטוח, אמר כי "בינואר המיקרו שיחק תפקיד חשוב. השווקים בחו"ל נתנו תשואה סביב האפס וחלקם היו שליליים. בישראל השווקים היו חיוביים בצורה די משמעותית והשוק עלה בכ־5%. גם בשווקים המתעוררים, בדגש על אסיה, היו עליות חדות".

לדבריו, לנו עזרה חשיפה לטכנולוגיה גם בארה"ב וגם בסין. ריטים בארה"ב. כל מה שקשור לפתיחה מחדש של השווקים. ריטים עלו בצורה יפה. סקטור האנרגיה הירוקה המשיך לתפקד יפה בחו"ל. בישראל היו כמה השקעות בולטות לחיוב כמו אורמת, שאנחנו משקיעים גדולים, שופרסל, וחברת ורינט".

תגיות