אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקסיקו: נגיש תלונה לאו"ם על אי השוויון בחלוקת החיסונים      צילום: איי אף פי

דיווח שוטף

מקסיקו: נגיש תלונה לאו"ם על אי השוויון בחלוקת החיסונים

עלייה במספר המתים היומי באיטליה; ג'ונסון אנד ג'ונסון ביקשה מהאיחוד האירופי אישור לחיסון שפיתחה נגד קורונה; הולנד: בית משפט בהאג ביטל את הסגר הלילי במדינה; בגלל המוטציות: דרום אפריקה מחזירה להודו מיליון חיסונים

16.02.2021, 20:15 | כלכליסט ו-ynet
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

20:15 - אוסטרליה: הונם של המיליארדרים צמח ב-59% בשנת 2020

איטליה דיווחה היום על 336 מתים מקורונה לעומת 258 אתמול, ו-10,386 מאומתים חדשים לעומת 7,351 אתמול. באיטליה ידועים עד כה 94,171 מקרי מוות כתוצאה מהנגיף, המספר השני בגובהו באירופה אחרי בריטניה, והשביעי בגובהו בעולם. במדינה דווחו עד היום 2,74 מיליון מקרי קורונה מאומתים.

לפחות 11 מיליארדרים אוסטרלים קיבלו בשנה שעברה תשלומים בשווי מיליוני דולרים, מחברות שקיבלו מענקים על שימור עובדים בזמן המגפה, כך מראה מחקר חדש. המחקר שהוזמן על ידי חבר הפרלמנט אנדרו לי מהאופוזיציה, מראה שענקי הקמעונאות סולומון לוו וגארי הרווי היו בין אלה שקיבלו את התשלומים. לי אמר שהתשלומים נעשו על רקע השגשוג של עשירי המדינה במהלך המגפה. פורבס העריך שהונם של מיליארדרים אוסטרלים גדל ב-59% בממוצע בשנה האחרונה, בעוד שאנשי מעמד העובדים נאבקו עם קיפאון בשכר ועלייה חדה בשיעורי האבטלה עקב המגפה.

19:00 - חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון ביקשה מהאיחוד האירופי אישור לחיסון שפיתחה נגד קורונה

סוכנות התרופות האירופית מסרה כי קיבלה בקשה מחברת ג'ונסון אנד ג'ונסון לאשר את החיסון בזריקה אחת שפיתחה נגד נגיף הקורונה. הסוכנות עשויה לפרסם את ההחלטה בעניין החיסון עד אמצע חודש מרץ. עד כה אושרו לשימוש באיחוד האירופי שלושה חיסונים: מתוצרת פייזר ומתוצרת מודרנה - שאושרו לשימוש גם בארה"ב וישראל - וכן החיסון של אסטרזניקה.

 , צילום: רויטרס צילום: רויטרס  , צילום: רויטרס

18:15 - מקסיקו תתלונן באו"ם על חלוקה לא שוויונית של חיסונים

שר החוץ של מקסיקו מרסלו אבררד אמר שהממשלה עומדת להגיש מחר תלונה למועצת הביטחון של האו"ם עקב אי השוויון בהפצת חיסוני קורונה בעולם, כך דיווחה רויטרס. אבררד אמר שממשלתו תציג למועצה - שמקסיקו חברה בה כיום - את החששות של מקסיקו ומדינות דרום אמריקה מ"אי השוויון" בגישה לחיסונים. "למדינות שמייצרות חיסונים יש שיעורי חיסון גבוהים מאוד, ובאמריקה הלטינית והקריביים הם נמוכים בהרבה", כך אמר אבררד לכתבים במסיבת עיתונאים, והוסיף שהמצב "אינו הוגן".

נשיא מקסיקו אנדרס מנואל לופס אוברדור אמר שהממשלה תשמח לראות את האו"ם פונה לעסוק בבעיית אגירת החיסונים, כך ש"לכל המדינות תהיה אפשרות לחסן את תושביהן".  מקסיקו חתמה על הסכמים עם חברות תרופות בין לאומיות לאספקת מיליוני מנות חיסון עבור 126 מיליון אזרחיה, על רקע העיכובים העולמיים והמחסור בחלק מהחיסונים. המדינה ממתינה כעת למשלוחי חיסונים נוספים לאחר שהחלה בדצמבר את מבצע החיסונים שלה, בו התחסנו ראשית עובדי רפואה. אתמול החלה המדינה לחסן מיליוני אזרחים מבוגרים, מה שהוביל לאזרחים רבים בני יותר משישים שנאלצו לעמוד בתורים שעות ארוכות.

14:25 - סינגפור: תוכנית תמריצים חדשה ב-8.3 מיליארד דולר

ממשלת סינגפור חשפה תוכנית תמריצים חדשה בגובה 11 מיליארד דולר סינגפורי (8.3 מיליארד דולר) לתמיכה במאמצי ההתחסנות נגד קורונה וסיוע לסקטורים בכלכלה שנפגעו מהמגפה. לפי שר האוצר הנג סווי סיט, החבילה תכלול 3.6 מיליארד דולר למימון צעדי פתיחה מחדש בטוחים, כולל חיסונים, איתור מגע של מאומתים וביצוע בדיקות. כמו כן, החבילה תכלול סובסידיות לשכר של עובדים ותספק סיוע פיננסי לעסקים כולל 18.1 מיליארד דולר שיוקצו בשלוש השנים הבאות לעזור לעסקים להסתגל לעולם שאחרי הקורונה, מענקים ישירים למשקי בית והחזרים על תשלומי חשבונות. הסקטורים העיקריים שיזכו לתמיכה כוללים את התעופה, התחבורה והאמנות.

החבילה הזו מצטרפת ל-68 מיליארד דולר - המייצגים 20% מהתמ"ג של סינגפור - שהממשלה התחייבה בשנה שעברה להקצות לסיוע כלכלי. ב-2020 הכלכלה התכווצה ב-5.4%, הביצועים הגרועים ביותר בהיסטוריה, והשנה ההערכה היא כי הכלכלה תצמח בשיעור של 4%-6%.

סינגפור, צילום: גטי אימג סינגפור | צילום: גטי אימג'ס סינגפור, צילום: גטי אימג

12:25 - הולנד: בית משפט בהאג ביטל את הסגר הלילי במדינה

בית משפט בהאג הורה לממשלת הולנד לבטל את הסגר הלילי שהוטל על מנת להגביל את התפשטות נגיף ההקורונה במדינה. הסגר הונהג ב-23 בינואר בין השעות 21:30 עד השעה 04:30 לפנות בוקר והיה אמור להתקיים עד 3 במרץ. זה הסגר הראשון בהולנד מאז מלחמת העולם השנייה. בית המשפט קבע כי ההחלטה להטלת הסגר התקבלה בלי בסיס משפטי ראוי. הסגר עורר מהומות קשות מצד מפגינים זועמים. הממשלה הודיעה כי תבחן את פסיקת בית המשפט לפני שתנקוט כל פעולה.

הפגנה נגד הסגר ברוטרדם, צילום: איי אף פי הפגנה נגד הסגר ברוטרדם | צילום: איי אף פי הפגנה נגד הסגר ברוטרדם, צילום: איי אף פי

09:47 - דרא"פ: מחזירה להודו מיליון מנות חיסונים נגד קורונה של אסטרזנקה

 

דרום אפריקה ביקשה ממכון סרום בהודו לקחת בחזרה מיליון מנות חיסונים נגד קורונה ששלח למדינה בתחילת החודש, כך דיווח האקונומיק טיימס. סרום מייצר את החיסון שפיתחו אסטרהזניקה ואוניברסיטת אוקספורד.

בשבוע שעבר הודיע שר הבריאות כי הממשלה שוקלת למכור את החיסונים של אסטרהזניקה לאחר שהוחלט להפסיק את מתן החיסון הזה מכיוון שאינו מספק הגנה מספקת נגד המוטציה שהתגלתה במדינה.  

יוהנסבורג, דרום אפריקה, צילום: איי פי יוהנסבורג, דרום אפריקה | צילום: איי פי יוהנסבורג, דרום אפריקה, צילום: איי פי

09:35 - ארגון הסחר העולמי: למנוע מצב שמדינות עשירות מחסנות והעניות מחכות

נגוזי אוקונג'ו איוולה, נשיאת ארגון הסחר העולמי (WTO) החדשה הזהירה כי שמירת החיסונים בידי המדינות העשירות תקשה על המאמצים להתגבר על המגפה. "יש להימנע מתופעה שבה מדינות עשירות מחסנות את האוכלוסייה שלהן והמדינות העניות מחכות", אמרה בריאיון ל-BBC.

לדבריה, תופעות מסוג זה יפגעו גם בהתאוששות של הכלכלה העולמית. "האופי של המגפה והמוטציות שהתגלו גורמות לכך שאף מדינה לא יכולה לחוש בטוחה עד שכל המדינות ינקטו בפעולות כדי לחסן את האוכלוסייה", הסבירה.

נגוזי אוקונג נגוזי אוקונג'ו איוולה, נשיאת ארגון הסחר העולמי WTO | צילום: רויטרס נגוזי אוקונג

בניסיון להשיג חיסונים לכל המדינות בארגון הסחר יצטרכו לדון האם להקל את חוקי הקניין הרוחני כך שעוד חברות יוכלו לייצר את החיסונים.אוקונג'ו איוולה הציעה פשרה במסגרתה ימכרו רישיונות ייצור למדינות "וכך יהיה מלאי מספיר ונשמור על חוקי הקניין הרוחני", הסבירה. הדבר נעשה כבר במקרה של החיסון של אסטרה זנקה שמיוצר על ידי מכון סרום בהודו.

09:13 - סין מדווחת על 16 מקרים חדשים של קורונה לראשונה זה 9 ימים

 

סין דיווחה על 16 מאובחנים חדשים בקורונה אתמול, לעומת 9 ימים קודם לכן. הוועדה לבריאות הלאומית מסרה כי מקור כל המקרים היה מאנשים שנכנסו מחו"ל. סין חוותה התחדשות של המחלה בינואר, כאשר צבר חדש של נדבקים התגלה בהבי והשתלט מאוחר יותר בצפון מזרח מחוזי היילונג-ג'יאנג וג'ילין, בהתפרצות הקשה ביותר במדינה מאז מרץ 2020.

 

8:40 - יומיים ללא מקרי הדבקה חדשים בניו זילנד

 

הרשויות בניו זילנד דיווחו כי ביומיים האחרונים לא נרשמו מקרי הדבקה חדשים בנגיף הקורונה. זאת, אחרי שמוקדם יותר נמצאו במדינה שלושה נדבקים בנגיף וסגר הוטל על אוקלנד. לפי הנתונים החדשים, ואם תמשיך המגמה החיובית, מסתמן כי הסגר יוסר כבר ברביעי. הנדבקים שאותרו מוקדם יותר הם שלושה בני משפחה ואופן הידבקותם טרם התברר.  

קורונה בניו זילנד, צילום: גטי קורונה בניו זילנד | צילום: גטי קורונה בניו זילנד, צילום: גטי

8:35 -  הקורונה בברזיל: מניין הנדבקים מתקרב ל-10 מיליון

 

הרשויות בברזיל עדכנו כי מניין הנדבקים בנגיף הקורונה במדינה מתקרב לעשרה מיליון בני אדם. ביממה האחרונה נרשמו 32,197 נדבקים חיויביים ו-528 נדבקים מתו כתוצאה מסיבוכי הנגיף. מפרוץ המגפה מתו במדינה קרוב ל-240 אלף בני אדם מהנגיף.

 

8:30 - אוסטרליה אישרה את חיסון הקורונה של אסטרזניקה; חלוקתו תחל בשבוע הבא

הרשויות באוסטרליה אישרו לשימוש באופן זמני את החיסון של חברת אסטרזניקה לנגיף הקורונה. זה החיסון השני שמאושר במדינה אחרי שבחודש שעבר אושר לשימוש החיסון של חברת פייזר. עם זאת, מבצע החיסונים במדינה יתחיל רק בעוד שבוע, ב-22 בפברואר.

חולה קורונה ממוסד סיעודי באוסטרליה, צילום: Darrian Traynor חולה קורונה ממוסד סיעודי באוסטרליה | צילום: Darrian Traynor חולה קורונה ממוסד סיעודי באוסטרליה, צילום: Darrian Traynor

תגיות