אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מומחי קורונה בדרום אפריקה: החיסון של פייזר עובד נגד הווריאנט צילום: איי פי

דיווח שוטף

מומחי קורונה בדרום אפריקה: החיסון של פייזר עובד נגד הווריאנט

עוד הודיעה פייזר: החיסון נשמר גם בטמפרטורות גבוהות משידענו, וניתן לאחסון גם בטמפרטורות של מינוס 15 עד מינוס 25 מעלות; אוקספורד: פער של 3 חודשים בין מנות החיסון של אסטרזניקה הופך אותו לאפקטיבי יותר; ארה"ב: הגבולות עם קנדה ומקסיקו יישארו סגורים עד 21 במרץ; בריטניה: המכירות הקמעונאיות צנחו בינואר ב-8.2% - יותר מהצפי

19.02.2021, 22:30 | כלכליסט ו-ynet

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

19:25 - מומחי קורונה בדרום אפריקה: החיסון של פייזר עובד נגד הווריאנט

בעקבות פרסום המחקר המעבדתי שהראה כי נוצרים פחות נוגדנים בדמם של מחוסנים כנגד הזן הדרום אפריקני, אומרים מומחים בדרום אפריקה כי החיסון של פייזר עובד גם נגד הווריאנט, וכי רמות הנוגדנים שנוצרים נגדו הם בתחום הטווח התקין לנטרול הנגיף. המומחים הסבירו כי החיסון יוצר מרכיבים מגינים רבים מלבד נוגדנים מנטרלים, שרבים מהם עדיין לא נבדקים.

19:30 - ארה"ב: הגבולות עם קנדה ומקסיקו יישארו סגורים עד 21 במרץ

ממשלת ארה"ב החליטה כי הגבולות שלה עם מקסיקו וקנדה יישארו סגורים לנסיעות לא חיוניות לפחות עד 21 במרץ - כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. הארכת סגירת הגבול ב-30 ימים היא הצעד הראשון של הנשיא ג'ו ביידן בנושא.

19:15 - מחקר: פער של 3 חודשים בין המנות הופך את החיסון של אסטרזניקה ליעיל יותר

מחקר חדש של אוניברסיטת אוקספורד שפורסם ב"לאנסט" מצביע על כך שפער של שלושה חודשים בין מתן המנה הראשונה והשנייה בחיסון של אסטרזניקה הופך את החיסון לאפקטיבי יותר מאשר פער של 6 שבועות. 

על פי תוצאות המחקר, כאשר נשמר פער של שלושה חודשים בין מתן המנה הראשונה והשנייה של החיסון נרשמה יעילות של 81% לעומת יעילות של 55% שנרשמה כאשר נשמר מרווח של שישה שבועות בלבד בין מנות החיסון.

18:30 - הוריאנט הדרום-אפריקאי הגיע לפולין

המוטציה הדרום-אפריקאית של נגיף הקורונה אותרה לראשונה בפולין - כך אישר היום (ו') שר הבריאות הפולני אדם נידזיאלסקי. "בנוסף למוטציה הבריטית, איתרנו גם את המוטציה הדרום-אפריקאית", אמר נידזיאלסקי במסיבת עיתונאים שכינס.

מוקדם יותר אמר דובר משרד הבריאות הפולני כי משבוע לשבוע עולה מספר הנדבקים החדשים בקורונה במדינה ב-20%. פולין דיווחה היום על 8,777 מאומתים חדשים בקורונה ועל 241 מקרי מוות נוספים מהנגיף.

15:30 - פייזר הודיעה: החיסון נשמר גם בטמפרטורות גבוהות משידענו

חברת התרופות פייזר הודיעה כי ניתן לאחסן את החיסון נגד קורונה גם בטמפרטורות של מינוס 15 עד מינוס 25 מעלות. בדיקות שערכה החברה אישרו שהחיסון נותר יציב גם בטמפרטורות כאלה. הממצא החדש שמוגש כעת לאישור ה-FDA, מנהל התרופות והמזון האמריקאי, יסייע דרמטית להעברת החיסונים למקומות רבים בעולם, וגם בישראל, ללא הצורך באחסון בטמפרטורות קיפאון קיצוניות.

 

 

החיסון של פייזר, צילום: בלומברג החיסון של פייזר | צילום: בלומברג החיסון של פייזר, צילום: בלומברג

 

14:00 - בריטניה: המכירות הקמעונאיות צנחו בינואר יותר מהצפי

המכירות הקמעונאיות בבריטניה צנחו בינואר על רקע סגירת החנויות הפיזיות בשל הטלת סגר במדינה כחלק ממגבלות הקורונה. לפי הנתונים שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה המרכזית, המכירות הקמעונאיות צללו בחודש שעבר ב-8.2% לעומת חודש קודם לכן. הנתונים היו גרועים מהתחזיות שציפו לירידה של 2.5%.

ועוד מבריטניה היום: הממשלה לא יכולה להבטיח שהסגר הנוכחי במדינה יהיה גם האחרון, כך לפי ג'יימס קלברלי, המשמש כתת שר במשרד החוץ. לדבריו, אין זה אפשרי להעניק לציבור "ודאות של 100%", זאת מכיוון "שהנגיף לא עובד בצורה כזו". עוד הוסיף כי להגבלות ולחיסונים יש כבר השפעה, אך "איש לא יכול לחזות בוודאות מוחלטת" מה הנגיף יעשה וכיצד יתפתח.

12:15 - שיא שבועי בנדבקים בהודו

בהודו דווח על העלייה הגדולה ביותר במספר הנדבקים היומי בקורונה מזה שלושה שבועות - 13,193 מקרים חדשים. במקביל הוגברה האכיפה ואלפי שוטרים נשלחו לוודא שמירה על חובת עטיית מסכות במומביי.

שוק בהודו, צילום: איי פי שוק בהודו | צילום: איי פי שוק בהודו, צילום: איי פי

מספר המקרים המאומתים בהודו עומד על 10.96 מיליון, השני בגובהו בעולם אחרי ארה"ב. מספר המתים במדינה עומד על מעל 156 אלף. עם זאת, סקר סרולוגי שנערך מצביע על כך שהמספר הכולל של הנדבים עלול לעמוד על 300 מיליון.

75% מהנדבקים החדשים בימים האחרונים הם במדינת. לפי הערכות המומחים, הפתיחה מחדש של מוסדות החינוך בקרלה והחזרת שירות הרכבות במומביי הם הסיבות העיקריות לעלייה בתחלואה.

11:10 - עוד 13 אלף נדבקים ברוסיה

הרשויות ברוסיה דיווחו על 13,433 נדבקים חדשים בקורונה ביממה החולפת, כולל 1,972 במוסקבה. כלל הנדבקים במדינה עומד כבר על מעל 4 מיליון. הרשויות דיווחו גם על 470 מתים נוספים במחלה, ומספר המתים הכולל עומד על 82,396.

09:20 - ג'ונסון ל-G7: לתמוך בהגברת קצב פיתוח חיסונים חדשים - ל-100 ימים בלבד 

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון יקרא למנהיגי מדינות ה-G7 לתמוך במאמצים להגביר את קצב הפיתוח של חיסונים חדשים. ג'ונסון מתוכנן לארח היום פגישה וירטואלית של המנהיגים של שבע המדינות תהמתועשות בעולם, ובה הוא יציג את השאיפה לקצר את זמן פיתוח חיסונים חדשים בשני שליש למאה ימים בלבד. בהצהרה שפורסמה מלשכתו של ראש הממשלה נאמר כי הפיתוח של חיסון נגד קורונה בתוך כ-300 ימים הוא "הישג עולמי עצום וחסר תקדים. על ידי הפחתת הזמן עוד יותר לפיתוח החיסונים החדשים, נוכל למנוע את ההשלכות הרות האסון - הבריאותיות, הכלכליות והחברתיות - שחווינו במשבר הזה", נמסר בהצהרה.

בוריס ג בוריס ג'ונסון | צילום: רויטרס בוריס ג

בפגישה היום ג'ונסון צפוי גם להכריז כי בריטניה תחלוק את החיסונים העודפים שלה עם יוזמת Covax של ארגון הבריאות העולמי, שמטרתה להפיץ חיסונים גם במדינות עניות. ההכרזה מגיעה לאחר שבחודש שעבר הזהיר יו"ר ארגון הבריאות כי העולם נמצא על סף "כישלון מוסרי קטסטרופלי" בשל הגישה הלא שוויונית לחיסונים.

בתוך כך סין תרמה 200 אלף מנות של חיסונים נגד קורונה לאלג'יריה. החיסונים הם של חברת סינופארם הסינית, כך מסר שגריר סין במדינה הצפון אפריקאית.

07:40 - יפן: יותר מ-90 מקרי הידבקות במוטציה חדשה של הקורונה

רשויות הבריאות ביפן אבחנו יותר מ-90 מקרי הידבקות במוטציה חדשה של נגיף הקורונה. לפי הממשלה היפנית, המוטציה - שמכונה E484K - נמצאה ב-91 חולים באזור קנטו שבמזרח יפן, ובשני מקרים נוספים בשדות תעופה. ההערכה היא כי המוטציה הגיעה מחו"ל, אך היא שונה מהמוטציות שמקורן בבריטניה ובדרום אפריקה. עד כה דיווחה יפן על 151 מקרים של מוטציות מבריטניה, דרום אפריקה וברזיל.

בתוך כך, מספר מקרי הקורונה החדשים בגרמניה עלה ביותר מ-9,000 לרמה של 2.37 מיליון. מספר המתים עלה ב-508 ליותר מ-67 אלף.

מספר המתים באפריקה מקורונה חצה היום את רף ה-100 אלף, בשעה שהגל השני של המחלה מעמיס על בתי החולים ביבשת. המספר הנוכחי עומד על 100,354 מתים לעומת יותר מחצי מיליון בצפון אמריקה וכמעט 900 אלף באירופה.

תגיות